Wydaje mi się że gdzieś ok 8 rano, nie pamiętam dokładnie, może to było wcześniej. Korzystam z XTB. Jeśli spojrzeć, widać na 1H longa, stoch wtedy dochodził od dołu do zera - to o tego mi chodzi. Po dojściu do 80 stoch opadł na 20 i tu skończył się piątek.jaguarII pisze: u którego brokera widziałeś long na EUR/USD?o 8.00?
Interesują mnie Oil, Soybean, Gold i Copper. Ozfx stosuję od tygodnia, więc moje doświadczenia nie są wielkie. Ale:jaguarII pisze: nie wiem jak sie spisuje Ozfx na surowcach poniewaz nie korzystam ani nie korzystałem z trade;ów na surowcach ale dobrze by było sie dowiedzieć jak pracuje system na ropie
Soybean - Ozfx sprawdza się jak należy, jednak trzeba obserwować Eur/Usd - każdy ruch na parze skutkuje reakcją na surowcach.
Oil - zachowuje się nieprzewidywalnie dla każdego kto zagra na spadek (może się to zmieni jeśli USD dalej będzie sie umacniał). Ozfx się kompletnie nie sprawdza.
Gold - zrobił się ciężki do grania, Ozfx się nie sprawdza (to pewnie przez to, że mnóstwo funduszy zapakowało w Gold kasę na początku roku, i teraz robią cuda żeby się z tego wygrzebać.
Copper - jest ociężała i powolna, chodzi własnymi ścieżkami. Zrezygnuję z obserwacji bo wieje nudą (chyba że zacznie w końcu tanieć wraz z resztą surowców)
Polecam Soybean

PS
Zastanawiam się jaką strategię obrać na Eur/Usd. Analitycy stawiają na zjazd do 1,54 i tam ma się rozstrzygnąć dalszy los całego trendu. A zanim "rozgrywający" zdecudują się na ewentualną grę pod umacnianie dolara, najpierw muszą zrealizować zyski z dotychczasowego trendu ... Będzie ciekawie, zwłaszcza w nadchodzącym tygodniu.
Pozdrowienia