OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

jaguarII pisze: u którego brokera widziałeś long na EUR/USD?o 8.00?
Wydaje mi się że gdzieś ok 8 rano, nie pamiętam dokładnie, może to było wcześniej. Korzystam z XTB. Jeśli spojrzeć, widać na 1H longa, stoch wtedy dochodził od dołu do zera - to o tego mi chodzi. Po dojściu do 80 stoch opadł na 20 i tu skończył się piątek.
jaguarII pisze: nie wiem jak sie spisuje Ozfx na surowcach poniewaz nie korzystam ani nie korzystałem z trade;ów na surowcach ale dobrze by było sie dowiedzieć jak pracuje system na ropie
Interesują mnie Oil, Soybean, Gold i Copper. Ozfx stosuję od tygodnia, więc moje doświadczenia nie są wielkie. Ale:
Soybean - Ozfx sprawdza się jak należy, jednak trzeba obserwować Eur/Usd - każdy ruch na parze skutkuje reakcją na surowcach.
Oil - zachowuje się nieprzewidywalnie dla każdego kto zagra na spadek (może się to zmieni jeśli USD dalej będzie sie umacniał). Ozfx się kompletnie nie sprawdza.
Gold - zrobił się ciężki do grania, Ozfx się nie sprawdza (to pewnie przez to, że mnóstwo funduszy zapakowało w Gold kasę na początku roku, i teraz robią cuda żeby się z tego wygrzebać.
Copper - jest ociężała i powolna, chodzi własnymi ścieżkami. Zrezygnuję z obserwacji bo wieje nudą (chyba że zacznie w końcu tanieć wraz z resztą surowców)

Polecam Soybean :D Spore emocje, nieduży ruch na wykresie daje zysk bądź stratę ok 30% zainwestowanej kwoty ;) Inwestycja w 0,05 lota to wartość ok 1500 zł. Lepiej nie zostawać z otwartą pozycją po zamknięciu notowań, bo lubi się otworzyć sporą luką up bądź down. Za to obserwując otwarcie, można próbować złapać czubek takiej luki, wejść i spokojnie poczekać aż sobie zjedzie choćby o połowę luki (trwa to minutę, i jest po wszystkim :D )

PS
Zastanawiam się jaką strategię obrać na Eur/Usd. Analitycy stawiają na zjazd do 1,54 i tam ma się rozstrzygnąć dalszy los całego trendu. A zanim "rozgrywający" zdecudują się na ewentualną grę pod umacnianie dolara, najpierw muszą zrealizować zyski z dotychczasowego trendu ... Będzie ciekawie, zwłaszcza w nadchodzącym tygodniu.

Pozdrowienia

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

Marmlm bardzo doceniam twoją troske i żal, przepraszam ze zachowałem sie jak nowicjusz i popsulem ci lekturę tego jakże cennego tematu - to już sie nie powtorzy so so sorry.

CTS
Gaduła
Gaduła

Cy ktoś próbował Ozfx na USD/PLN ? Ostatnia fala wzrostowa poszła chyba zgodnie ze wskazaniami :roll: Wcześniej trend był tak mocny, że prawie tylko pozycje S dawały zarabiać. Pytam dlatego, że po ostatnich danych makro można przypuszczać że PLN przestanie się umacniać ... Może warto zająć długotermonową pozycję na spadek PLN, a Ozfx stosować jako pomoc w omijaniu korekt ? :roll:
PS
Z radością informuję, że Ozfx sprawdza się na kontraktach na indeks Wig20 8)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

CTS pisze:Cy ktoś próbował Ozfx na USD/PLN ?
nie :shock: na Boga CTS zapędziłeś sie za daleko lol

tego Ozfx nie wytrzyma przynajmniej z 2 najwazniejszych powodów
spread,i brak ruchów podczas nocnej sesji...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

CTS pisze:Cy ktoś próbował Ozfx na USD/PLN ? Ostatnia fala wzrostowa poszła chyba zgodnie ze wskazaniami :roll: Wcześniej trend był tak mocny, że prawie tylko pozycje S dawały zarabiać. Pytam dlatego, że po ostatnich danych makro można przypuszczać że PLN przestanie się umacniać ... Może warto zająć długotermonową pozycję na spadek PLN, a Ozfx stosować jako pomoc w omijaniu korekt ? :roll:
PS
Z radością informuję, że Ozfx sprawdza się na kontraktach na indeks Wig20 8)
Ja od tego tygodnia testuje 2 pary z PLN USDPLN i EURPLN ( Admiral niestety innych par z PLN nie ma :/ )i też się sprawdza, tylko że trzeba brać poprawkę na ruchy jakie występują na parach z PLN, Mój Oz się rewelacyjnie sprawdził na PLN wejście prawie idealne. Tylko gram trochę inaczej bo mam parę indyków do wejść/wyjść. i gram na H1. PLN ma takie ruchy że JPY często bije :) tylko tej spread :/

ps. na strzałki na wykres nie patrzeć, to jeden z moich indyków potwierdzających trend, ale nie moment wejścia/wyjścia.
jaguarII pisze:
I tu się nie zgodzę, z Tobą. Masz racje co do totalnego braku ruchów w nocy, ale to nie jest jakiś wielki problem ( w każdym razie na H1 go niewidzę ).
A co do spread to fakt jest duży, Ja ma 30 pipsów, ale wynagradza to i to z nawiązką ruchy jakie są na tej parze. zauważ że PLN na H1 są takie świeczki jak na innych na D1, więc nie jest źle 8) bo nam to rekompensuje zabójczy spread. Fakt faktem, pary z PLN dopiero od tego tygodnia analizuje, ale jak narazie jestem pełen optymizmu :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

CTS
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:
CTS pisze:Cy ktoś próbował Ozfx na USD/PLN ?
nie :shock: na Boga CTS zapędziłeś sie za daleko lol

A widzisz, fakt - tu kłania się brak doświadczenia na forexie :roll: Ale jeśli działa na surowcach czy indeksach giełdowych (jedne i drugie nie działają 24h na dobę ?). Indeksy giełdowe to na razie tylko moje domysły na podstawie prześledzenia wykresów z nałozonym Ozfx. Spróbowałem raz na Wig20, z sukcesem - ale tylko według mocnego sygnału na M1. Będę się przyglądał, próbował ... O efektach napiszę.
Dobrej nocy

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

CTS pisze:A widzisz, fakt - tu kłania się brak doświadczenia na forexie
spoko doświadczenie nabierzesz podczas trade'ów 8)

Yogi co do spreadów egzotyczne pary maja to do tego ze maja zabójczy uniemozliwiający stosowanie odpowiedniego MM i to już dyskwalifikuje USDPLN , poza tym jak ci sie uda przetrzymać pozycje na nastepne dni to nie wiadomo jak się zachowa czysta postac Oz (AC i AO) po "pustych godzinach" i nie mówię tego z perspektywy jednego tradea czy dwóch ale wiekszej ilości..ty stosujesz dodatkowe wskaźniki które byc może naprowadzają system OzFx na dobra drogę zreszta sam napisałeś że grasz trochę inaczej korzystając z dodatkowych indyków ale jaki efekt to przyniesie tego jeszcze nie wiesz zbyt mała ilość tradeów na tej parze...ja stosuje 4h + 1h bez zadnych dodatkowych wskaźników z odpowiednio dopasowanym MM wiec dla mnie USDPLN absolutnie nie ma racji bytu...ale to nie znaczy ze dla was ma byc tak samo... :D
pozdrawiam i spadam spać :zzz:

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

CTS pisze:Z radością informuję, że Ozfx sprawdza się na kontraktach na indeks Wig20
:P ale tu nie indexy giełdowe hallo tu forex...

sys ze swoimi głownymi zasadami był robiony pod forex ale jesli sie sprawdzi pod indexy to tylko świadczy o uniwersalności sysu...najpierw przetestuj a dopiero potem wydaj opinie ,poza tym pisałeś że na ropie i złocie się nie sprawdza tak więc ma już kolejne ograniczenie...
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

MrYogi czy to wejście na screenie nie było trochę naciągane? Bo w sumie to AC nie zmienił koloru - był już zielony od kilku dni.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Pablo90 pisze:MrYogi czy to wejście na screenie nie było trochę naciągane? Bo w sumie to AC nie zmienił koloru - był już zielony od kilku dni.
Może tak to nazwać że naciągane, ale to narazie testy z demo, na realu na tej parze nie gram jak narazie. W realu poczekałbym jeszcze na potwierdzenie ( akurat w tym przypadku widniejących strzałek na screenie, Uroki grania na H1 jest więcej fałszywych wejść niż na H4 )
Ale AC zmieniał kolor i nie cały czas był zielony, ( chyba że myślisz o czymś innym niż Ja 8) )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ