OzFX Squeeze-More Strategy
- magictrader
- Pasjonat
ja podobnie ale lada chwila powinien nadejść ten short ,rynek lokalnie (do 4h)jest już wykupiony dość mocno...chociaż "wykupiony" nie oznacza wcale że zaraz będziemy mieli shortymagictrader pisze:czekałem na shorta na AUD/USD
Dodano po 5 minutach:
no ale ostatnio właśnie oil zupełnie się rozsynchronizował do $,ostatnio mielismy zachowania rynku prodolarowe i również rósł popyt na oil...ale masz racje zobaczymy ile wart jest sys w takiej sytuacjiCTS pisze:zbyt odważnie sobie na gold i oil poczynają
No i dziwna sytuacja, ostatnio takich coraz więcej ... 1H tak jak piszesz - pokazuje S. Na 4H też widać że S zaraz będzie, na stochu nie ma miejsca na dalszego longa ... Tymczasem kurs powolutku idzie w górę, choć na 1H zrealizowało się 2/3 spadku stocha. 4H ani drgnie.CTS pisze:Obaczymy co system potrafi. Ostatnio na tej parze był kompletnie niewiarygodny, pokazywał fałszywe sygnały. Ja tu coś czuje Longa, zbyt odważnie sobie na gold i oil poczynają, tak jakby wiedzieli że nic im nie grozi ze strony Eur/UsdjaguarII pisze: short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL)
Dodano po 13 godzinach 3 minutach:
Oil - na 4H ok 14:20 pojawił się piękny sygnał S ... Obaczymy co z tego wyjdzie

A jednak. Ropa i Eur ostro up.
- magictrader
- Pasjonat
LONG na EUR/JPY i trochę wątpliwy short na AUD/USD (4 godziny wcześniej pojawił się sygnał sprzedaży jednak kurs poszedł w górę).
Dodano po 27 minutach:
i to jest ten moment kiedy AO zmieniło kolor (gdy była zawierana transakcja AO było czerwone, minęło kilkanaście minut i jest zielone):
Dodano po 27 minutach:
i to jest ten moment kiedy AO zmieniło kolor (gdy była zawierana transakcja AO było czerwone, minęło kilkanaście minut i jest zielone):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jaguarII pisze:widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...
a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem
short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL

jaguarII pisze:jaguarII pisze:widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...
a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem
short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODLmusze przyznać że nie był to udany short choć z drugiej strony był on sporo naciągnięty nie osiagnąłem 50 pipsów zabrakło doprawdy parę pipsów...całą transakcję zamknałem kiedy zaczynało spadać do +30 pipsów i na tym poziomie zamknałem...dobra jedziemy dalej i szukamy kolejnych ciekawych wejść

czytam tak sobie ten temat i interesuje mnie coraz bardziej ta strategia chociaż raczej nie gram na tak dużych interwałach czasowych (1H 4H), ale może warto to zmienić...
mam tylko pytanie od jak dawna ta strategia jest używana z powodzeniem? Podobno każda strategia kiedyś staje się mało efektywna, co wróżycie dla tej strategii?
mam tylko pytanie od jak dawna ta strategia jest używana z powodzeniem? Podobno każda strategia kiedyś staje się mało efektywna, co wróżycie dla tej strategii?
ech...