OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Od popołudnia czekałem na shorta na AUD/USD jednak chyba do czasu publikacji danych się nie doczekam.
(Na H1 AC i AO są już czerwone).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

jaguarII pisze: short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL)
Obaczymy co system potrafi. Ostatnio na tej parze był kompletnie niewiarygodny, pokazywał fałszywe sygnały. Ja tu coś czuje Longa, zbyt odważnie sobie na gold i oil poczynają, tak jakby wiedzieli że nic im nie grozi ze strony Eur/Usd :roll:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

magictrader pisze:czekałem na shorta na AUD/USD
ja podobnie ale lada chwila powinien nadejść ten short ,rynek lokalnie (do 4h)jest już wykupiony dość mocno...chociaż "wykupiony" nie oznacza wcale że zaraz będziemy mieli shorty

Dodano po 5 minutach:
CTS pisze:zbyt odważnie sobie na gold i oil poczynają
no ale ostatnio właśnie oil zupełnie się rozsynchronizował do $,ostatnio mielismy zachowania rynku prodolarowe i również rósł popyt na oil...ale masz racje zobaczymy ile wart jest sys w takiej sytuacji

CTS
Gaduła
Gaduła

CTS pisze:
jaguarII pisze: short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL)
Obaczymy co system potrafi. Ostatnio na tej parze był kompletnie niewiarygodny, pokazywał fałszywe sygnały. Ja tu coś czuje Longa, zbyt odważnie sobie na gold i oil poczynają, tak jakby wiedzieli że nic im nie grozi ze strony Eur/Usd :roll:
No i dziwna sytuacja, ostatnio takich coraz więcej ... 1H tak jak piszesz - pokazuje S. Na 4H też widać że S zaraz będzie, na stochu nie ma miejsca na dalszego longa ... Tymczasem kurs powolutku idzie w górę, choć na 1H zrealizowało się 2/3 spadku stocha. 4H ani drgnie.

Dodano po 13 godzinach 3 minutach:

Oil - na 4H ok 14:20 pojawił się piękny sygnał S ... Obaczymy co z tego wyjdzie ;)

A jednak. Ropa i Eur ostro up.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

LONG na EUR/JPY i trochę wątpliwy short na AUD/USD (4 godziny wcześniej pojawił się sygnał sprzedaży jednak kurs poszedł w górę).

Dodano po 27 minutach:

i to jest ten moment kiedy AO zmieniło kolor (gdy była zawierana transakcja AO było czerwone, minęło kilkanaście minut i jest zielone):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

jaguarII pisze:widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...

a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem

short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL
:( musze przyznać że nie był to udany short choć z drugiej strony był on sporo naciągnięty nie osiagnąłem 50 pipsów zabrakło doprawdy parę pipsów...całą transakcję zamknałem kiedy zaczynało spadać do +30 pipsów i na tym poziomie zamknałem...dobra jedziemy dalej i szukamy kolejnych ciekawych wejść

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:
jaguarII pisze:widze ze temat sie rozwija i nie spi to dobrze...

a to moje trade na dzis na żywo...jakie zamieścilem

short na EUR/USD przy 1,5488 (GMT -1 ; 20.00 ODL
:( musze przyznać że nie był to udany short choć z drugiej strony był on sporo naciągnięty nie osiagnąłem 50 pipsów zabrakło doprawdy parę pipsów...całą transakcję zamknałem kiedy zaczynało spadać do +30 pipsów i na tym poziomie zamknałem...dobra jedziemy dalej i szukamy kolejnych ciekawych wejść
:P chyba popełniłeś jednak błąd wchodząc tak szybko powinieneś jednak nie sugerować sie AO ujemnym w tym shorcie a poczekać na AO czerwone a tu go nie było,poza tym troche watplwy byl stoch nie byl on "klasycznie" ułozony,przypominasz zagrania Oza on tez tak czesto na sile wchodzi , lepiej trzymac sie scislych reguł...Powodzenia i pozdrawiam :P

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

czytam tak sobie ten temat i interesuje mnie coraz bardziej ta strategia chociaż raczej nie gram na tak dużych interwałach czasowych (1H 4H), ale może warto to zmienić...
mam tylko pytanie od jak dawna ta strategia jest używana z powodzeniem? Podobno każda strategia kiedyś staje się mało efektywna, co wróżycie dla tej strategii?
ech...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Ja sie obawiam, ze staje sie zbyt popularna- oz bardzo sie rozpromowal po sieci i tym ktorzy ruszaja kursem moze byc na reke zeby nie dzialala zbyt dobrze...
Ale to tylko teoria spiskowa, miejmy nadzieje ze bezpodstawna i wszystko bedzie ok :wink:

CTS
Gaduła
Gaduła

Od paru godzin na 1H trwa ładny long na USD/JPY, jest szansa że za godzinę, dwie - pokaże się też na 4H

ODPOWIEDZ