OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

coś pisze w tej teorii o piątym wymiarze i jakiejs lini równowagi i ze to ma cos wspolnego z AO ale nie widze zeby AO miało te linię...jaguar wyjaśnij mi o co chodzi... :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

galileo pisze:coś pisze w tej teorii o piątym wymiarze i jakiejs lini równowagi i ze to ma cos wspolnego z AO ale nie widze zeby AO miało te linię...jaguar wyjaśnij mi o co chodzi... :P
ta linia to tzw linia SALDO LINE to linia mówiąca o kolejnych nowych informacjach rynkowych np macroekonomicznych ale tez zwykłej AT które mają wpływ na rynek,inaczej jest to odległość od lini 0 historamu AO do tej właśnie lini,niestety nie dopatrzyłem się jej na MT4 co oznacza że jej nie ma,ale linię te ma za to VTtrader w sumie linia ta nie jest potrzebna tak na prawdę do tradeów,chyba że ktoś preferuje styl breakout... :D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

:P dobra...przetestowałem przerobiłem ten system od nowa wzbogacając sie o dane z Teorii Chaosu B.Wiliamsa i wnioski (przynajmniej moje sa takie)...

1.AO jest tu najwazniejsze...(pokazuje kierunek krotkiego trendu)

2.Mozna grac bez AC (tak na prawde AC pokazuje ze zaczyna coś sie dziać ale niekoniecznie bedzie to miało duzy wpływ) tzw przyspieszacz i opóźniacz...

3.AO i AC w tym samym kolorze to tzw strefa handlowania.Najlepiej wchodzić kiedy AO wygeneruje 2 słupek w tym samym kolorze co pierwszy AO(wchodzimy na zamknieciu pierwszego słupka),wtedy unikniemy zmian kolorów na AO,i wraz z tym samym kolorze co AC bedzie bezpieczniejsze zagranie(przy okazji nie bedzie przekłamania w testach),czasami jednak można wejść na 1 słupku AO który ma taki sam kolor co AC ale wtedy moze nastapic zmiana koloru AO najlepszym rozwiazaniem wtedy bedzie spojrzeć na nizsze TF by uniknąć wiekszych korekt i potencjalnego zmieniania koloru.

4.Sygnały są tym mocniejsze kiedy...AO jest ujemny/dodatni i słupek robi sie czerwony/zielony(tzw saucer tylko na AO(spodek kupna/sprzedazy) ,a AC generuje taki sam kolor co AO - sygnały takie pokazują nam kontynuacje trendu ( z doswiadczenia wiem ze ruchy sa wtedy grubo powyzej 100 pipsów) i czesto można na nich duzo zarobić taka sytuacja to jednak ok 30-40 % właściwego trendu

5.Kiedy mamy AC i AO juz w tym samym kolorze i...dla kupna mamy AO (słupki zielone)poniżej zera i odwrotnie dla sell mamy do czynienia wtedy z tzw Twin Peaks tylko na AO(teoretycznie jest to kupno w lokalnym dołku) i moze nastapić zmiana trendu (mozna tu ugrać naprawde bardzo duzo rzedu +300 pipsów...ale zdarza sie to rzadko raczej...czesto tez sygnały takie nie daja duzo zarobić (ok +30 - +80 pipsów)

6.Stoch jako pokazujacy nam lokalna wyprzedaż i kupno może zostac zastapiony przez fractal,dodtakowo fractal moze działać na zasdzie loklanyvh wsparć i oporów oraz moze byc wykorzystywany do tzw Breakout'u

System jest bardzo zyskowny o duzej skuteczności należy przestrzegac zasad i byc konsekwentnym co sie robi,system może wyglądać na skomplikowany ale po zapoznaniu się z nim głebiej min po zapoznaniu sie z Teoria chaosu B.Williamsa i jego opracowaniach wyglada dziecinnie prosto...czasami nawet wyczuwa sie kiedy nalezy wejsc i wyjść , jest on bardzo intuicyjny,po czasie nabiera sie duzej wprawy i z dużą przyjemnością trejduje...

Dodano po 1 godzinach 31 minutach:

p.s 15 maja o 16.00 czasu ODL właśnie wszedłem na krotka pozycje na EURUSD przy 1,5490 stoch przebił 0 histogramu AC ,AC czerwony słupek, AO (otworzony na otwarciu dopiero na 2 słupku czerwonym) co pozwoliło uniknąć korekty...+50 pipsów już jest teraz czekamy na zamkniecie 2 pozycji...tak czy siak zarobek juz jest...I love this System :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

heh zrobiłem dokładnie tak samo bez zadnych potwierdzen na nizszych TF tym razem czysty fajny trade :D te drugie wejscie jest o niebo lepsze niż zmieniajace sie kolorystycznie to pierwsze ale liczyc sie trzeba tez z tym ze mozna sporo stracic pipkow...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

galileo pisze: i jakiejs lini równowagi
Doczytałem że ta linia to tak naprawdę 13 okresowa MA liczona z median price, inaczej szczęka aligatora z systemu Billa Wiliamsa.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

ostatnio zaczałem wykorzystywac filtr D1 do Oz oraz wejścia na M30 efekt jest bardzo dobry ale czas transakcji sie zmniejsza bo na 4 h trzeba czasami długo czekać aby kierunek byl zgodny z D1, nie mniej ta metoda moze miec bardzo duza skuteczność... :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

galileo pisze:ostatnio zaczałem wykorzystywac filtr D1
ja już go mam za sobą :D tez go wykorzystywałem wcześniej i mogę powiedzieć że srednio to wyglądało...czasami czekało sie sporo czasu aby pojawił sie wreszcie sygnał zgpdny z h4,tym samym traciło sie bardzo duzo potencjalnych wejść z ktorych niektóre były prawdziwymi rajdami min 100 pips...ale jesli pasuje komuś ten filtr to czemu nie...

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

o 12.00 pm czas (GMT-1 ODL)

short na eur/usd przy 1,5585

1 pozycja 1SL=50 1Tp=100 2 pozycja 2SL=50 2Tp=100 pipsów

otwarcie na drugim słupku czeronym AO , AC tez czerwony i stoch wyprzedany lokalnie...zobaczymy... :P

p.s tym razem nie m30 jako filtr a 1h do wejscia mi posłuzył

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

galileo nie za pochopnie podjales decyzje dzis poniedziałek niewiele sie dzieje przez to Ozfx w poniedziałki ma niską skuteczność :D

zycze udanej transakcji :D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:galileo nie za pochopnie podjales decyzje dzis poniedziałek niewiele sie dzieje przez to Ozfx w poniedziałki ma niską skuteczność :D

zycze udanej transakcji :D
no moze i tak , ale jak dobry sygnał to na co mam czekać...ale masz rację mogłem poczekać przynajmnmiej na nizszym TF i tam znależć loklany szczyt :P

zobaczymy jak to sie potoczy...

p.s. dzis wieczorkiem pokaże transakcje na GBP/USD z jakim wynikiem sie mi zakonczyły,takie małe podsumowanie

ODPOWIEDZ