OzFX Squeeze-More Strategy
ta linia to tzw linia SALDO LINE to linia mówiąca o kolejnych nowych informacjach rynkowych np macroekonomicznych ale tez zwykłej AT które mają wpływ na rynek,inaczej jest to odległość od lini 0 historamu AO do tej właśnie lini,niestety nie dopatrzyłem się jej na MT4 co oznacza że jej nie ma,ale linię te ma za to VTtrader w sumie linia ta nie jest potrzebna tak na prawdę do tradeów,chyba że ktoś preferuje styl breakout...galileo pisze:coś pisze w tej teorii o piątym wymiarze i jakiejs lini równowagi i ze to ma cos wspolnego z AO ale nie widze zeby AO miało te linię...jaguar wyjaśnij mi o co chodzi...

1.AO jest tu najwazniejsze...(pokazuje kierunek krotkiego trendu)
2.Mozna grac bez AC (tak na prawde AC pokazuje ze zaczyna coś sie dziać ale niekoniecznie bedzie to miało duzy wpływ) tzw przyspieszacz i opóźniacz...
3.AO i AC w tym samym kolorze to tzw strefa handlowania.Najlepiej wchodzić kiedy AO wygeneruje 2 słupek w tym samym kolorze co pierwszy AO(wchodzimy na zamknieciu pierwszego słupka),wtedy unikniemy zmian kolorów na AO,i wraz z tym samym kolorze co AC bedzie bezpieczniejsze zagranie(przy okazji nie bedzie przekłamania w testach),czasami jednak można wejść na 1 słupku AO który ma taki sam kolor co AC ale wtedy moze nastapic zmiana koloru AO najlepszym rozwiazaniem wtedy bedzie spojrzeć na nizsze TF by uniknąć wiekszych korekt i potencjalnego zmieniania koloru.
4.Sygnały są tym mocniejsze kiedy...AO jest ujemny/dodatni i słupek robi sie czerwony/zielony(tzw saucer tylko na AO(spodek kupna/sprzedazy) ,a AC generuje taki sam kolor co AO - sygnały takie pokazują nam kontynuacje trendu ( z doswiadczenia wiem ze ruchy sa wtedy grubo powyzej 100 pipsów) i czesto można na nich duzo zarobić taka sytuacja to jednak ok 30-40 % właściwego trendu
5.Kiedy mamy AC i AO juz w tym samym kolorze i...dla kupna mamy AO (słupki zielone)poniżej zera i odwrotnie dla sell mamy do czynienia wtedy z tzw Twin Peaks tylko na AO(teoretycznie jest to kupno w lokalnym dołku) i moze nastapić zmiana trendu (mozna tu ugrać naprawde bardzo duzo rzedu +300 pipsów...ale zdarza sie to rzadko raczej...czesto tez sygnały takie nie daja duzo zarobić (ok +30 - +80 pipsów)
6.Stoch jako pokazujacy nam lokalna wyprzedaż i kupno może zostac zastapiony przez fractal,dodtakowo fractal moze działać na zasdzie loklanyvh wsparć i oporów oraz moze byc wykorzystywany do tzw Breakout'u
System jest bardzo zyskowny o duzej skuteczności należy przestrzegac zasad i byc konsekwentnym co sie robi,system może wyglądać na skomplikowany ale po zapoznaniu się z nim głebiej min po zapoznaniu sie z Teoria chaosu B.Williamsa i jego opracowaniach wyglada dziecinnie prosto...czasami nawet wyczuwa sie kiedy nalezy wejsc i wyjść , jest on bardzo intuicyjny,po czasie nabiera sie duzej wprawy i z dużą przyjemnością trejduje...
Dodano po 1 godzinach 31 minutach:
p.s 15 maja o 16.00 czasu ODL właśnie wszedłem na krotka pozycje na EURUSD przy 1,5490 stoch przebił 0 histogramu AC ,AC czerwony słupek, AO (otworzony na otwarciu dopiero na 2 słupku czerwonym) co pozwoliło uniknąć korekty...+50 pipsów już jest teraz czekamy na zamkniecie 2 pozycji...tak czy siak zarobek juz jest...I love this System

heh zrobiłem dokładnie tak samo bez zadnych potwierdzen na nizszych TF tym razem czysty fajny trade
te drugie wejscie jest o niebo lepsze niż zmieniajace sie kolorystycznie to pierwsze ale liczyc sie trzeba tez z tym ze mozna sporo stracic pipkow...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- shakindudi
- Stały bywalec
ja już go mam za sobągalileo pisze:ostatnio zaczałem wykorzystywac filtr D1

no moze i tak , ale jak dobry sygnał to na co mam czekać...ale masz rację mogłem poczekać przynajmnmiej na nizszym TF i tam znależć loklany szczytjaguarII pisze:galileo nie za pochopnie podjales decyzje dzis poniedziałek niewiele sie dzieje przez to Ozfx w poniedziałki ma niską skuteczność![]()
zycze udanej transakcji

zobaczymy jak to sie potoczy...
p.s. dzis wieczorkiem pokaże transakcje na GBP/USD z jakim wynikiem sie mi zakonczyły,takie małe podsumowanie