KRZYSIEKG pisze:Spróbuj podziałać na wyższym TF
Dzięki za radę. Wszyscy to powtarzają, żeby zacząć na D1, H4 a H1 to już dla zawodowców. Tylko mi nie o to chodzi. Już przerabiałem takie TF (m. in. journal Asmo). Nie czuję się tam dobrze. Straty miałem takie same tylko wszystko trwało dłużej. Tu o stracie 1 czy 2% depo dowiaduję się po kilku minutach a nie dniach. Analizuję wejście i szukam następnego. Zasady wejścia mam banalne więc po prostu może nieodpowiednie i dlatego tracę. Inni gracze na TF 1m zarabiają więc jest to możliwe. Po prostu chcę spróbować
Może kiedyś dorosnę do TF>1H.
KRZYSIEKG pisze:Lepiej grać z trendem niż prognozować
To oczywiście prawda i zauważyłem, że moje wejścia są w obie strony a przecież napisałem w pierwszym poście, że wyższe TF będą mi służyły do określenia prawdopodobieństwa obieranego kierunku. Masz rację tu leży problem.
Chyba na tych wyższych TFach muszę lepiej dopatrzeć się trendu (którego zresztą ostatnio nie ma) i na minutowym poszukać dogodnego miejsca na wejście.
To zresztą jest celem tego journala. Skalpować na 1m. Coraz bardziej skłaniam się do wprowadzenia TP choć jak do tej pory miałem okazję wykorzystać go tylko raz.
Cieszę się, że ktoś tu w ogóle zagląda. Same SL to nic ciekawego do obserwacji nie ma.
Tak na marginesie. Pragnę zauważyć, że jako jeden z nielicznych zamieszczam screeny z transakcji tuż po jej otwarciu i zamknięciu i konto jest na Myfxbook. Piszę to dlatego, ponieważ mam wrażenie, że niektórzy forumowicze, niekoniecznie w journalach, zamieszczają tylko zyskowne trady. Gdybym ja tak robił to uchodził bym tu za guru bo zdarzały mi się extra rajdy, takie na prawdę imponujące. Nikogo nie chcę urazić. Wiem, że jest tu wielu wartościowych ludzi. Potwierdzają to swoimi odpowiedziami na PW. Są jednak czarne owce. Jak wszędzie zresztą.
ech...