Jak mi neta wywaliło to postanowiłem ułożyć Trading Plan.
Trading plan:
1. Konto demo AdmiralMarkets.
2. Eur/Usd.
3. Kapitał początkowy 1000 $.
4. Maksymalne ryzyko w transakcji 2% kapitału. Czyli na początek max SL nawet 200 pipsów pszy 0.01 lota. Jednak na m1 będę grał 0.1 lota przy stopie 20 pipsów. Jak wyjdzie większy stop to albo zmniejszę lota albo wcale nie wejdę.
5. Trzy miesiące (chyba, że MC). Jeśli zakończą się zyskiem na poziome 20%/mc to przechodzę na real.
6. TF 1minuta. Wyższe interwały do określenia prawdopodobieństwa powodzenia.
7. Mniej więcej od 9:00 do 14:00. Czasami może być w innych godzinach, zależy od pozostałych zmiennych życiowych.
8. Najważniejsze – zasady:
a) Gramy na odbicie od linii Wsparcia i oporu, formacje świecowe na D1 H1 m15(mają ewentualnie określić prawdopodobieństwo obranego kierunku).
b) SL pod/nad dołkiem/szczytem przesuwany pod następny dołek/nad następny szczyt.
c) TP nie ma.
d) BE+1 zależy od zmienności ceny. Jak cena skacze jak pajac to nie prędko a jak cena łagodnie się porusza to po odejściu ceny na taką odległość by subiektywnie ocenić, że już nie wróci do BE+1
e) Patrz punkt a.
f) Zasada psychologiczna. Może na mnie zadziała. Nie zależy mi na zyskach. Jest to praca naukowa by zbadać jak wyglądać będzie kapitał po stosowaniu ww. zasad. Chcę wypracować w sobie postawę znudzonego naukowca, który po prostu coś bada i bezuczuciowo zapisuje wyniki swoich doświadczeń.
g) Patrz punkt a.
h) Nie gramy „bo spada jak kamień to bierzemy S”, ani nie gramy „ale lampa! Kupujemy!”. Gramy jak w punkcie a.
Co mnie interesuje na wykresie, w teorii wygląda łatwo.
Bezuczuciowe badanie
Bezuczuciowe badanie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...
- inwestor86
- Pasjonat
Pierwsze wejście S 1.3296
Na wykresie widać odwrócone wiadro. Stopa mam akurat tam gdzie zazwyczaj dociera cena. Ponieważ mogę mieć stop na 20 pipsów a teraz jest na 15 to trochę je podniosę. Wejście pod prąd ponieważ wiele interwałów ma na chwilę obecną trend wzrostowy.
Na wykresie widać odwrócone wiadro. Stopa mam akurat tam gdzie zazwyczaj dociera cena. Ponieważ mogę mieć stop na 20 pipsów a teraz jest na 15 to trochę je podniosę. Wejście pod prąd ponieważ wiele interwałów ma na chwilę obecną trend wzrostowy.
ech...
a ja liczylem na taki obrót i w miare szybko wyskoczylem
to ta formacja ktora czesto widuje na 1M he he 

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.