Bezuczuciowe badanie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Mike_Scofield pisze: zostałem skrytykowany "że po co patrzeć na wyższe TF-y, skoro wszystko widać na M1"
Nie jestem pewny ale chyba pisałem, że patrzę na wyższe TF.

Mike_Scofield pisze:Spoko, już się nie będę wtrącał
Wtrącaj, wtrącaj. Krytykuj jak tylko widzisz okazję, sam ze sobą raczej nie zwojuję forexu, liczę na pomoc forumowiczów.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Oto przykład klasyki. Powinno być wejście w Shorta.
Grając dzisiaj grałem na "wydaje mi się", teraz widzę, że gdybym grał na to co mam w łepetynie miałbym dwa trady zyskowne.
Wniosek? Cierpliwości i spokoju mi trzeba.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Tak to bywa. Wczoraj grałem na "wydaje mi się" i złapałem dwa SL. Dzisiaj grałem na to co widziałem na wykresie (było dwa razy "wydaje mi się" ale nie wchodziłem) i też złapałem dwa SL. Szczegóły na obrazkach.
Statystyka wygląda tak:
Zysk 8
Strata 12
BE 11 w tym 6 razy uratował przed stratą. 5 razy nie opłacało się ustawiać BE bo wywalił przed dojściem do TP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

grafmax pisze:Mnie w tych fioletowych prostokątach Shadiego zastanawia zawsze ich grubość. Jaka jest recepta na określenie rozpiętości tych pasków?
Już się wyjaśniło.
Fesiek pisze:Kabel długo
Nieświadome SD.
Fesiek pisze:długa.gif
Drugie nieświadome SD
Fesiek pisze:Dokładnie. Marzy mi się wejście na M1 z 10pipsów stopu i taki ruch żeby schodzić na niższe tf i przesuwać stopa pod szczyty/dołki tak, żeby skończyć na D1 z tysiącem pipsów zysku. Muszę to sobie wybić z głowy.

A Tu się okazuje że z SD jest to możliwe
Shadi pisze:Widzisz Fesiek - ja obserwując Twój dziennik widzę że idziesz w dobrą imho stronę. Twoim problemem są niektóre wejścia które imho robisz emocjonalnie.
Teraz widzę, że to w stronę SD. I fakt, emocje są zdecydowanie mniejsze.

Ile wody w Wiśle musiało upłynąć. Teraz jest zebrane wszystko do kupy: TF'y, obszary, formacje, LT i przede wszystkim cierpliwość.

Życzcie mi szczęścia i powodzenia. :)

ODPOWIEDZ