Bezuczuciowe badanie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Tu jeszcze dam przykład - dlaczego S zagrałem.
Dziś zadziałało to. Jutro zobaczymy. W piątek wolne:P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Fesiek pisze:Dzięki za radę. Wszyscy to powtarzają, żeby zacząć na D1, H4 a H1 to już dla zawodowców
Nie namawiam cię do takich wielkich tf. Sam skupiam się na m5 i m15. Według tf15 tak samo widać trend jak według h1 , a nawet lepiej. Mniejszy tf jest bardziej precyzyjny , to tak jakbyś strzelał do butelek z bazuki i z karabinu z celownikiem optycznym. Na m1 moim zdaniem jest największe ryzyko wpadek i z drugiej strony najmniejsze prawdopodobieństwo kontynuacji trendu, więc lepiej zmniejszyć ryzyko do minimum i maksymalnie ziększyć szanse powodzenia osiągnięcia profitu. Pomyśl tak o tym... Pozdro... :wink:
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

I jeszcze odnośnie naszej PM rozmowy.
Te 2 trade powinienem zagrać. I jak widać da się. Trzymając się zasady - nie zawsze ilość idzie w jakość i paru prostych zasad da się parę pips wyskubać.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Shadi, pierwszy short, ten który zagrałeś idealnie pokrywa się z moimi domysłami (tak jak wcześniejsze, które pokazywałeś), ale drugi, ten którego nie grałeś, już nie bardzo.
Mogę chyba zamieścić screen bo przecież tak nie grasz.
ech...

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

bo shadi to taki cichy GURU udzielający się chyba najbardziej na GG :D Też pośrednio (przez dzikusa) skorzystałem z Twoich rad i mnie nie musi przekonywać żaden dodatkowy statement... 8)

Po prostu dziękuję shadi :wink:

A wracając do tematu
Fesiek pisze:
KRZYSIEKG pisze:Lepiej grać z trendem niż prognozować
To oczywiście prawda i zauważyłem, że moje wejścia są w obie strony a przecież napisałem w pierwszym poście, że wyższe TF będą mi służyły do określenia prawdopodobieństwa obieranego kierunku. Masz rację tu leży problem.
Z tego powodu pisałem o EMA
Fesiek pisze: Coraz bardziej skłaniam się do wprowadzenia TP choć jak do tej pory miałem okazję wykorzystać go tylko raz.
Ile razy miałeś tak, że trzymałeś pozycję aby wyciągnąć z niej max i waliło w BE :?:
Ja zdecydowanie wolę wziąć swoje TP zamiast BE czy SL licząc na nie wiadomo ile.
Ale u mnie jest jeszcze inny powód TP: pracuję na etacie i podglądam wykresy zajmuję pozycję (jak zgodnie ze systemem to ma iść w moją stronę jak idzie w drugą to trudno nie mogłem tego przewidzieć a zabezpiecza mnie SL) i wracam do pasjonującej pracy która potrafi mnie pochłonąć i zapominam na jakiś czas o wykresach (zresztą z pożytkiem dla mojej psychiki).
8)
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:Shadi, pierwszy short, ten który zagrałeś idealnie pokrywa się z moimi domysłami (tak jak wcześniejsze, które pokazywałeś), ale drugi, ten którego nie grałeś, już nie bardzo.
Mogę chyba zamieścić screen bo przecież tak nie grasz.
Ale przecież pokazuję że moim miejscem wejścia w S jest jakaś tam zona a nie linia. Nigdy sr wg mnie nie jest jedną linią - czasem tak - ale wolę pole i obserwację m1 jak tam cena dojdzie

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

MaNoCBR pisze:bo shadi to taki cichy GURU udzielający się chyba najbardziej na GG :D Też pośrednio (przez dzikusa) skorzystałem z Twoich rad i mnie nie musi przekonywać żaden dodatkowy statement... 8)
Żaden guru - każdy ma to na wykresie, a dzikus ma strzała w nos:P

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

Shadi pisze:Żaden guru - każdy ma to na wykresie, a dzikus ma strzała w nos:P
A dzikus miał Twoją zgodę na rozmowy ze mną (chyba coś w okolicy kwietnia czy maja)...
... kombinowaliśmy coś wtedy z NLA, stochami, momo, i jeszcze wiele innych rzeczy, a potem doszedłem do swoich przemyśleń i systemu, i tego się trzymam... zostało mi na wykresie Moving Average 8)

Chociaż czasami w chwilach zwątpienia kombinuję inne rzeczy a potem stwierdzam że tylko straciłem czas i wracam znowu do swojego :632: :510:
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Mnie w tych fioletowych prostokątach Shadiego zastanawia zawsze ich grubość. Jaka jest recepta na określenie rozpiętości tych pasków?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

i znowu była okazja - jednak ja limit dzienny osiągnięty a nawet przekroczony - tylko obserwuję

ODPOWIEDZ