Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:Bo nie było setupu, który by mi się podobał na tyle, żebym go zagrał. Klepali na ejku, ale setup był w momencie danych, więc olałem (byłby SL jakbym zagrał). Na edku można było się uprzeć i zagrać S, ale dla mnie nie było klarownie. Gej i kabel to w ogóle mieli.

Pozdro
b. zdrowe podejście do rynku, tak Trzymaj :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

W pewnym momencie rozwoju tradera uświadomiłem sobie, że powiedzenie "miej wyj***ne a będzie Ci dane" sprawdza się również w inwestowaniu. Nie ma co się spinać, lepsze 0 niż -, nie ma co grać gówna, bo to tylko frustracje powoduje i kolejne błędy.

A Ty Mandrejk dzisiaj ile skosiłeś :)?

Pozdro

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:W pewnym momencie rozwoju tradera uświadomiłem sobie, że powiedzenie "miej wyj***ne a będzie Ci dane" sprawdza się również w inwestowaniu. Nie ma co się spinać, lepsze 0 niż -, nie ma co grać gówna, bo to tylko frustracje powoduje i kolejne błędy.

A Ty Mandrejk dzisiaj ile skosiłeś :)?

Pozdro
Kilka pipsów do przodu :) ważne ,że dzień na plus :wink:
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsza pozycja od 2 dni, L na ejku, zamknięte ręcznie na 0, bo ułożyli źle. Liczyłem jeszcze na podjazd na świeczce z 10rano (naszego czasu) i dojdzie do szczytu. Tymczasem odwróciłem i jestem w S, wszedłem parę pipsów niżej, SL 15p, TP 33p

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

+23p z S'ki, trochę za nisko wejście i za szybko close, ale ważne, że na plus :P

edit. Dołożyłem screena z gry dzisiaj. Nie wiem czy będę coś dzisiaj jeszcze grał, bo znajomi wpadają, więc czy będę o 14;30 to czas pokaże. I tak 23p to w 100% mnie zadowala :)

Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

2 zagrania chyba z nudów puściłem..

-21p, tydzień kończę na około +15

edit. Według myfxbooka na +8 kończę tydzień, a on się raczej nie pomylił :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

L na ejku, albo będzie duży plus albo tydzień na -3p

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu jest coś wartego wrzucenia.

Ejek 2x L, łącznie +42p

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

K***a mać, co jest ze mną nie tak?

Siedzę w tym już od cholery czasu, a nadal robię głupoty. Nie wiem co zrobić, żeby to wyeliminować. Mam jakąś załamkę ostatnio. Praktycznie 3/4 może więcej dni jestem w stanie określić jakiś tam ruch na danej parze, a cały czas chuj z tego wychodzi. Moją grę mogę podzielić na kilka typów:

1. Wchodzę i mnie wywala po czym idzie tam gdzie trzeba, czekam znów na setup i znów wchodzę wywala po czym idzie gdzie trzeba do tp. (jakbym ponowił to wszedłby tp)

2. To samo co wyżej tylko, że z ponowieniem = 2 sl, albo kończę dzień wkurwiony albo czekam jeszcze coś zagrywam z różnym wynikiem.

3. To samo co w pkt 2, tylko, że ponawiam 2 razy i jest 3x SL koniec gry.

4. Czekam na setup, wszystko fajnie i nagle kurwa nie wiem w jaki sposób wchodzę w zupełnie innym miejscu (mam wrażenie, że to może być z powodu grania na demo) bez najmniejszego sensu (Screen o nazwie 04.08 2013 Ejek L)

5. Czekam na setup, setup mi ucieka, bo np. muszę gdzieś wyjść, po czym:
a) zagrywam w dobrą stronę po złej ceniei wywala
b) zagrywam w drugą stronę (moja pierwsza analiza się sprawdza) i dostaję instant SL (wtedy też zdarza mi się zrobić to co w pkt nr 2/3)
c) czekam na następny setup

6. Wchodzę, przestawiam po jakimś czasie na be (albo po mocnym ruchu przebijającym ostatni szczyt, albo po utworzeniu wyższego dołka - ponad poziomem otwarcia i przebiciu poprzedniego szczytu) i tu też często wywala i znów pkt 2/3 po czym przeważnie idzie do TP.

Dodam, że od kilku miesięcy gram na demo. W zeszłe wakacje udupiłem 400$, bo chciałem zbyt dużo ze zbyt małej kwoty (po prostu zysk 20% miesięcznie w żaden sposób mnie nie zadowalał (80$ = 300zł), kwota którą bym odczuł za zadowalający mnie zysk to 1.5-3k zł). Ja mam wrażenie, że mam zarabiający system, tylko że z jakiegoś powodu robię głupoty. Zastanawiam się nad jednym.. Czy może chodzi o to, że na demo mam przysłowiowo "wyje****", a za to ze zbyt małej kwoty zbyt dużo chce uzyskać co powoduje za duże ryzyko, za duży stres, za duże (nawet te nie uniknione) straty. Na koniec chce też powiedzieć, że depozyt (który przy zysku 20% miesięcznie dałby mi ten satysfakcjonujący w minimalnym stopniu zysk) jest cały czas w drodze i jest to nie zależne ode mnie.

Panowie, potrzebuję pomocy, bo pierwszy raz w życiu przeżywam prawdziwą załamkę forexową. Liczę na mocną krytykę + jakieś wartościowe rady.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Tak moim zdaniem:
1.Za waski SL, powinien byc raczej ponizej swieczek z 7:00
2.Za niski TF, M5 bylby lepszy choc mniej setupuw ...erdzic co bylo nie tak
3.Odnosze wrazenie ze grasz chaotycznie, na sile
Wrzuc wiecej screenow z trejdami , po jednym trudno stwierdzic co bylo nie tak tym bardziej ze nie znam twojej strategii...
Pozdrawiam.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ