Rabit, ten trejd był tylko jakby zobrazowaniem jednego z popełnianych błędów a dokłądniej:
"4. Czekam na setup, wszystko fajnie i nagle kurwa nie wiem w jaki sposób wchodzę w zupełnie innym miejscu (mam wrażenie, że to może być z powodu grania na demo) bez najmniejszego sensu"
Z analizy wynikało, żeby grać od tej lt małej poziomowo narysowanej, a ja wszedłem zupełnie gdzie indziej. I jak zwykle analiza się sprawdziła, tylko ja zamiast +40 mam -15
Złoty graal
- adamkaluza
- Pasjonat
Re: Złoty graal
Hej Midas 
Właśnie mija dwa lata jak w tym forexowym "bagnie" siedzę i nawet po takim czasie czuje że fx to chyba jeden z najtrudniejszych zawodów jakie znam
Przetrwać pomiędzy tymi rekinami to nie lada sztuka
Wszystkie pipsy i tak z ejka zgarnia Mr.T
hahaha
Nie zamierzam dawać Ci żadnych rad bo według mnie ich nie potrzebujesz
Z całym szacunkiem dla forumowiczów, ale to że Ci ktoś doradzi większego SL? Czy coś w podobnym stylu? Przecież każdy styl gry ustawia pod siebie. Jednemu pasuje szeroki SL drugi takiego SL'a nie "zniesie".
Potrafisz analizować wykres, rozpoznajesz trend itp. Powinieneś sobie spisać swoje zasady, muszą być ustalone jak najbardziej konkretnie, jak najmniej uznaniowości. I grać według tych zasad. Co dzień, dzień w dzień, tydzień w tydzień to samo. Jeśli grasz nie to co powinieneś, złamałeś swoja zasadę, nie wypełniłeś jakiegoś punktu z planu, to wtedy wiesz że Ty zawiodłeś. Po skończonym dniu mówisz sobie "zawiodłem, bo zrobiłem coś czego nie miałem robić, jutro muszę się poprawić". Jeśli po jakimś czasie wiesz że robisz wszystko według planu, a nie zarabiasz - to zmieniasz plan
Jeśli wiesz że często naginasz zasady, to pracujesz nad sobą żeby grać zgodnie z planem
Innej drogi chyba nie ma 
Ja staram się jak najbardziej się da wyłączyć emocje. Od martwienia się i decydowania jest plan który gra za mnie
I nie grałbym na demo. Wole grać najmniejszą z możliwych stawek, ale czuć że zarabiam lub tracę prawdziwe pieniądze.
Trzymaj się, pozdro

Właśnie mija dwa lata jak w tym forexowym "bagnie" siedzę i nawet po takim czasie czuje że fx to chyba jeden z najtrudniejszych zawodów jakie znam

Nie zamierzam dawać Ci żadnych rad bo według mnie ich nie potrzebujesz

Potrafisz analizować wykres, rozpoznajesz trend itp. Powinieneś sobie spisać swoje zasady, muszą być ustalone jak najbardziej konkretnie, jak najmniej uznaniowości. I grać według tych zasad. Co dzień, dzień w dzień, tydzień w tydzień to samo. Jeśli grasz nie to co powinieneś, złamałeś swoja zasadę, nie wypełniłeś jakiegoś punktu z planu, to wtedy wiesz że Ty zawiodłeś. Po skończonym dniu mówisz sobie "zawiodłem, bo zrobiłem coś czego nie miałem robić, jutro muszę się poprawić". Jeśli po jakimś czasie wiesz że robisz wszystko według planu, a nie zarabiasz - to zmieniasz plan

Ja staram się jak najbardziej się da wyłączyć emocje. Od martwienia się i decydowania jest plan który gra za mnie

Trzymaj się, pozdro

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Wbrew pozorom jakikolwiek zawod by to nie byl to dwa lata to nic...adamkaluza pisze:Właśnie mija dwa lata jak w tym forexowym "bagnie" siedzę i nawet po takim czasie czuje że fx to chyba jeden z najtrudniejszych zawodów jakie znam
Nie zrozumielismy sie, ja po prostu w miejscu gdzie Midas otworzyl pozycje nie mialem setupu ale gdybym tam otwieral longa to moim zdaniem stop powinien byc co najmniej ponizej ostatnich minimow a najlepiej tak jak pisalem w poprzednim poscie . Wedlug mnie byl nie adekwatny do pozycji. Ja nie twierdze ze stop powinien miec 20 pip czy nie mniej niz dziesiec itp. . Niech bedzie w miejscu gdzie dalsze trzymanie pozycji nie ma sensu . Ja sam czesto stosuje 7pip SL ale czasami jak nie mam wyraznego setupu i wchodze w "srodku" stosuje duzo wiekszy . Przykladem jest dzisiejszy trejd w zalaczniku , niestety BE...adamkaluza pisze:ale to że Ci ktoś doradzi większego SL
Tez tak mysle , nawet jesli malymi kwotami ale dla ciebie demo to juz "przezytek".adamkaluza pisze:I nie grałbym na demo.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

- adamkaluza
- Pasjonat
Chciałem napisać bardziej ogólnie, nie chciałem tego kierować w Twoją stronę rabit. Chyba mi nie do końca wyszło... Jednak myślę że się rozumiemy
No trudno, wiesz co zrobiłeś "źle" i wiesz co musisz starać się poprawić.
Dobra, nie piszę nic więcej. Czuje jak bym za bardzo się wymądrzał
Ja po prostu staram się trzymać bardzo prostych zasad które sobie ustaliłem, na tym polega moja gra na forexie 

Z tego co zrozumiałem Midas nie chciałeś tam wchodzić. W takiej sytuacji myślę że liczy się to że złamałeś swoje zasady. ZawaliłeśMidas pisze:wchodzę w zupełnie innym miejscu

Dobra, nie piszę nic więcej. Czuje jak bym za bardzo się wymądrzał

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Spoko tak mi przyszlo do glowy , swoja droga bylem malo precyzyjnyadamkaluza pisze:Chciałem napisać bardziej ogólnie, nie chciałem tego kierować w Twoją stronę rabit.

Nie sadze bys sie wymadrzal, po prostu piszesz z sensem i na temat a to wazne, w koncu p to tu jestesmy by dzielic sie wartosciowa wiedza.Dobra, nie piszę nic więcej. Czuje jak bym za bardzo się wymądrzał
Powodzenia .
Pozdrawiam.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Miałem jakoś tamtego dnia, wtedy kiedy post pisałem, jakiegoś strasznego doła - gówniana pogoda, życie prywatne i jeszcze dupa na fx i musiałem się wyżalić
Właściwie nie wiem po co, bo tak naprawdę wiem co źle robię dokładnie, a jednak powtarzam te same błędy X razy. Dzięki Panowie za odpowiedzi, będzie dobrze
Wczoraj jakiś tam plus był, ale bez rewelki. Dziś jak na razie brak pozycji.
Pozdro

Wczoraj jakiś tam plus był, ale bez rewelki. Dziś jak na razie brak pozycji.
Pozdro
Edek +17 (sl 8p)
Tak jak lubię najbardziej 

Dziś trochę zamotałem, ale zgodnie z kierunkiem analizy i w końcu profit wszedł.
-12x2
+26
+6
-10
be
-26
+81
= +53p = +5.3%
edit. Na myfxbook się nie zgadza z tym co napisałem, bo w nocy puściłem w ramach testu 2 longi z limitów i oba zjadło SL 8x2
-12x2
+26
+6
-10
be
-26
+81
= +53p = +5.3%
edit. Na myfxbook się nie zgadza z tym co napisałem, bo w nocy puściłem w ramach testu 2 longi z limitów i oba zjadło SL 8x2
Mogło być 90 a jest 50, więc też fajnie. Jednak warto wstawać rano.. 11 a ja mógłbym spokojnie zakończyć dzień.
Pozdro
Pozdro