Witam w kolejnym tygodni,
Szybki skalp:
Edek +14 (2x) = +28
Nie widzę, żeby się coś rysowało jak na razie, więc nie gram.
Złoty graal
Re: Złoty graal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Któryś raz już widzę coś takiego jak na edku h1. Cena wybija z konsoli świecą, ale bez cienia w stronę wybicia, po czym na następnej świecy od razu jest zawrotka i mocny ruch. W ogóle z moich obserwacji wynika, że największa szansa na kontynuację po wybiciu jest gdy ciało jest w miarę duże, ale jest też cień widoczny. Zaczynam się zastanawiać czy nie zagrywać czasem właśnie kontrtrend po takiej sytuacji jak dzisiaj.
S na geju 8p (2x) = -16p
Dzień na +12p, więcej nie gram.
Pozdrawiam, Midas
edit. Mógłby ktoś skomentować mój wcześniejszy post? Ciekawy jestem jakichś opinii na ten temat, może ktoś jakoś to analizował i moja teza jest prawidłowa/zupełnie błędna. Dodam też, że widziałem wiele takich zachowań też na niższych interwałach, rzadziej na wyższych. Wydaje mi się, że gdzieś daaawno temu KlonMarcin zahaczył o ten temat, mówiąc że prawdopodobieństwo kontynuacji jest zdecydowanie większe przy ładnej świeczce, z widocznym cieniem.
Dzień na +12p, więcej nie gram.
Pozdrawiam, Midas
edit. Mógłby ktoś skomentować mój wcześniejszy post? Ciekawy jestem jakichś opinii na ten temat, może ktoś jakoś to analizował i moja teza jest prawidłowa/zupełnie błędna. Dodam też, że widziałem wiele takich zachowań też na niższych interwałach, rzadziej na wyższych. Wydaje mi się, że gdzieś daaawno temu KlonMarcin zahaczył o ten temat, mówiąc że prawdopodobieństwo kontynuacji jest zdecydowanie większe przy ładnej świeczce, z widocznym cieniem.
- klonmarcin
- Maniak

picture hosting
Wg mnie jest to standardowe złamanie oporu lokalnego - czyli świeca w miarę długim ciałem zamyka się wyraźnie ponad ograniczeniem.Midas pisze:Któryś raz już widzę coś takiego jak na edku h1. Cena wybija z konsoli świecą, ale bez cienia w stronę wybicia, po czym na następnej świecy od razu jest zawrotka i mocny ruch. W ogóle z moich obserwacji wynika, że największa szansa na kontynuację po wybiciu jest gdy ciało jest w miarę duże, ale jest też cień widoczny. Zaczynam się zastanawiać czy nie zagrywać czasem właśnie kontrtrend po takiej sytuacji jak dzisiaj.
Dodatkowo najlepiej gdy ta świeca wybijająca jest koloru zgodnego z wybiciem - czyli wybija w kierunku UP i świeca zamyka się jako wzrostowa.
I wg mnie lepiej nie ryzykować grając pod prąd - dzisiaj jedynym kierunkiem jaki widziałem był Up i to od samego rana.
Ja zwykle skupiam się na trendzie jednodniowym - tzn. w obrębie jednej d1. I zawsze po ocenie czy świeca d1 jest już gotowa do ruchu zgodnie z moimi zasadami - wtedy wchodzę. Dzisiaj była trochę sytuacja niemrawa i nietypowa ale to nie przeszkodziło w poprawnej ocenie sytuacji.
Ponadto w przypadku takiej świecy - tzn. dłuższy cień górny niż dolny - ale nie dłuższy od korpusu - dla świecy up bardzo często na kolejnej świecy zakrywają ten górny cień dalszym kontynuowaniem ruchu UP. Natomiast jeśli świeca zamyka się mocno - tzn. z krótkim cieniem górnym (dla UP) to na kolejnej występuje większe prawd. kontr ruchu przeciwnego - ale zwykle jeszcze podbijają parę pipsów nad high poprzedniej świecy i dopiero jaką przeciwnie - szczególnie jeśli taka sytuacja występuje na jakimś s/r lub zl.
Nie wiem czy konkretnie o tą sytuację Ci chodziło ale jeśli o inną to wrzuć screena.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
O Cholera, byłem pewien, że wysyłałem screena.
Tak czy inaczej chodzi o to co tutaj (zał. Edek sytuacja)
Swoją drogą to patrząc na edka to widzi mi się taka analiza: (zał Edek potencjalne ruchy)
Tak czy inaczej chodzi o to co tutaj (zał. Edek sytuacja)
Swoją drogą to patrząc na edka to widzi mi się taka analiza: (zał Edek potencjalne ruchy)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kończę dzień bez pozycji, pozdro
Midas, przyklej fxbooka w stopce pod postami
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy
Spoko, zaraz to zrobię.
Swoją drogą to wszystko wskazuje na to, że kolejny dzień bez pozycji.
Pozdrawiam, Midas
Pozdrawiam, Midas
Cześć Midas, dlaczego dziś nie grałeś?Midas pisze:Spoko, zaraz to zrobię.
Pozdrawiam, Midas
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Bo nie było setupu, który by mi się podobał na tyle, żebym go zagrał. Klepali na ejku, ale setup był w momencie danych, więc olałem (byłby SL jakbym zagrał). Na edku można było się uprzeć i zagrać S, ale dla mnie nie było klarownie. Gej i kabel to w ogóle mieli.
Pozdro
Pozdro