Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Znów dałem dupy, 5p poszło się jebać, bo właśnie doszli do TP. Zresztą do tp zabrakło spreadu wcześniej, a jak zobaczyłem, że odbijają i robią taki układ na m1 to się bałem, że z tych 30-paru zrobi się nic.

Dzień jak na razie -12 (x1.5) = -16 na edku, (+16 + 36) / 2 = +26p
26 -16 = +10p

A znów powinno być już z +40 spokojnie, bo był setup na edku a ja zagrałem w drugą stronę w ogóle... Chyba muszę sobie dawać trochę dłuższy czas na rozbudzenie przed grą, np. że dopiero po 30 minutach od włączenia komputera cokolwiek zagrywam.

Pozdro

edit. Screen jakis dziwny mi wszedł, z roku wstecz. Już poprawione.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Edek - liczyłem, że godzinówkę z 13 (naszego czasu) zamkną mocno nad 1.3000 i pójdą 1.3050, ale niestety. Po długim grzebaniu pinach na m1 wyszedłem na -0.5 (x2) = -1p. Swoją drogą troszkę za szybkie wejście.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Znowu be z ręki. Może dojdą do TP, ale mnie to nie interesuje, bo źle ułożyli, więc zamknąłem. Nie lubię takiego nagromadzenia pinów i srania pod poziomem, często to jest klepanie do wybicia szczególnie, że poziom był parę razy testowany + ogólnie liczyłem na zbicie poprzedniej h1 w dół i szybkie TP, ale skoro nie poszli to trudno :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

3sl'e... dzień na -5%, za szybkie, chujowe wejścia w konsoli.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wydaję mi się, że za długo przy kompie siedziałem. Jakoś wyjątkowo nigdzie nie musiałem wyjść, nic zrobić i tak siedziałem od pobudki cały dzień. Mimo, że zrobiłem przerwę to nie odszedłem od kompa na dłużej.. Chyba po prostu się zmęczyłem, a o higienę psychiczną trzeba dbać, bo 2 wejścia pod koniec gry to była padaka straszna, nawet screenów nie chce wrzucać, bo wiem dokładnie co źle zrobiłem.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siena, dziś trochę nie fajny dzień, bo żeby ejek poszedł 1p niżej w pewnym miejscu to zamiast -15 p dzisiaj byłoby +45. Zagralem tez wejscie z limitu, jakbym byl w domu to byloby 1\2 +12 a drugs be, a tak wyszlo -4.8 (x2) = -9.6

EdeK -9.6
Ejek -6
Gej po ponad godzinnej walce be

znów drobne nie do jagnięcia i zamiast fajnego plusa jest minus. Dodam też, ze ejka jakbym dobrze rozegrał to powinno być +20x2 ale dałem dupy. Trzeba wyciąg c wnioski i jutro usiąść do walki z mówimy doświadczeniami.

Sty za brak screenow i błędy ale jestem na telefonie

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Znów mi wejście uciekło...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zamotałem się trochę dzisiaj... Ale wynik życiówka :D

Cały czas grałem edka, złamałem ze 3 zasady systemu:
-za dużo wejść
-brak przerw po wejściach
-ryzyko przekroczyło 1.6% (było prawie 3% w pewnym momencie)

ALE..

Byłem praktycznie pewien, że polecą tak na tym ejku. Jest to najlepiej znana przeze mnie para i jednak doświadczenie dało o sobie znać, bo po prostu miałem jakąś taką wewnętrzną pewność, że zrobią to co zrobili. Co prawda w pewnym momencie się zamotałem z shortami, ale wyszło na moje.

1. Pisałem o tym, że zabrakło 0.5p do wejścia.
2. Spóźnione wejście zamotałem się na niższym interwale i wyszedłem (ono powinno zaliczyć też TP)
tutaj parę shortów których nie opisuję, bo nie ma sensu. Zamotałem się z powodu ZL'ki i jako takiego Sr'a, ale jednak trend is your friend
3. Do tego wejścia nie mam zastrzeżeń
4. Za wysoko, powinienem pczekać na cofkę i dopiero grać (jeżeli tak wysoko, to SL większy)
5. Wejście spóźnione o parę pipsów, SL był tutaj 16p (2x) + była zabezpieczona pozycja na +5 (2x) więc ryzykowałem 22p co daje około 2,5%

Gdybym dobrze rozegrał ten dzień to byłoby 2x więcej pipsów, ale dałem troszkę dupy.

Podsumowując:
long zamknięty z ręki -4 (x2) = -8p
short na slu -8 (2x) = -16p
long zamknięty z ręki -7 (2x) = -14p
short na slu -8 (2x) = -16p
long zamknięty na tp +119 (2x) = +238p
long na slu -10 (2x) = -20p
long zamknięty na tp +98 (2x) = +196p

A daje to +360p = +36% konta

Jeżeli ktoś miałby zamiar się spytać skąd taka matematyka pipsowa i czemu wyszło mi tego tak dużo to proszę cofnąć się parę postów wstecz, opisałem w jaki sposób podaję wyniki.

Mógł to być bardzo smutny dzień ale okazał się bardzo wesoły :D Trzeba do końca wierzyć w swoją analizę :P

Pozdrawiam, Midas

edit. Zrobiłem wczoraj czy tam przed wczoraj myfxbooka, żeby był łatwiejszy i czytelny podgląd.

https://www.myfxbook.com/portfolio/midas/502454

edit.2

Profitability: 25% :D Trochę biednie

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Midas pisze: Mógł to być bardzo smutny dzień ale okazał się bardzo wesoły :D Trzeba do końca wierzyć w swoją analizę :P

Gratki, mial bym podobny wynik gdybym ''uwierzyl w swoją analize'' ale niestety fakt ze wczoraj i we wtorek nie zrealizowalem zyskow gdy byly na topie a w dolku i gdy dzisiaj znowu zaczeli cisnac w dol to jednak chcialem cos ugrac i wyszla kupa :) a mowią do 3 razy sztuka..

pozdro :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ehh.. skoro wczoraj dobrze poszło to dziś musi być tradycyjny chuj w dupę :)

Do otwarcia pozycji zabrakło 0.3p (był to buy limit)...

Dzień jak na razie na -8 (2x), zdejmuję tego buya i może coś jeszcze po 14;30 zagram.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ