Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Jeżeli masz chęci to pisz śmiało. Nie wiem dlaczego ale od dawna lubię czytać Twój dziennik. Początek z nowym kontem masz dobry. Tak trzymaj.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Ja czytam :) Lubię przeglądać szczegółowe zagrania, jak każdy. Można coś dla siebie zawsze zauważyć, porównać, zapytać etc. Jednak największa wartość dziennika to poukładanie swoich zagrań, przemyśleń w jednym miejscu, takim jak to... chociaż ja tego jeszcze nie zrobiłem ze względu na swoją pracę :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Fajnie, że ktoś czyta. Powiem szczerze, że mi sprawia radochę pisanie tego dziennika i opisywanie wejść więc i tak bym to robił, ale ciekaw byłem czy są jacyś stali czytelnicy :)

Mam dziwne wrażenie, że nowe konto dało mi poczucie świeżości i brak "ciężaru" straty. Po prostu na tamtym koncie zanim się ogarnąłem i przestałem grać na pałę to udupiłem 50% ponad konta i zupełnie nie traktowałem tego poważnie. Teraz za to jak na ten depozyt musiałem popracować i sam zarobić (przypominam, że ja mam 18 lat, więc to "sam zarobić" 350$ nie jest aż tak proste) to czuję, że to w 100% moje pieniądze, które zainwestowałem i mam zamiar pomnożyć. Po prostu mają one dla mnie dużą wartość i traktuję poważnie je poważnie i m.in chce mi się siedzieć przy kompie, analizować i nadzorować, bo mam świadomość potencjalnego zysku.

Koniec pisania i wracamy do analizy.

Wrzuciłem screen z h4 na aud/usd. Wygląda to dla mnie następująco:

- Trend mamy spadkowy na d1 i moim zdaniem się on za szybko nie zmieni, więc dalsze spadki są bardzo prawdopodobne.

- Odbiliśmy od tej strefy na weekly, o której pisałem parę postów wyżej, dlatego zamknąłem pozycję (Dodatkowo zrobiłem to dla komfortu psychicznego, żeby zamknąć pierwszy sensowny zysk i mieć balance większy niż wpłata)

- Jeśli na h4 zamknię się coś Pinbaro-podobnego no to powinna być korekta, ale tu pojawia się pytanie. Czy będzie to korekta (liczę od otwarcia ostaniej h4) 20 pipsów czy 50p ? Jak dla mnie bardziej prawdopodobna jest korekta 20 pipsów, ponieważ 50p to w miare dużo jak na aud/usd ostatnimi czasy + na tym weekly nie było nic aż tak mocnego moim zdaniem, żeby robili mocniejszą korektę.

No i w związku z tym postawiłem Sell Limit (0.05 lota, bo wyszedłem na + z depozytem, więc można zacząć grać większym ryzykiem) na 1.0324 z SL'em 25 pipsów co daje w razie SL'a prawie -13$ czyli nie całe 4% riska.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Każde pieniądze trzeba traktować poważnie :) W wieku 18 lat nie wiedziałem, że jest coś takiego jak Forex, nie myślałem, że to będzie taką pasją.

U jakiego broka masz konto? Świeczki H4 różnią się trochę, dlatego większa uwagę zwracam na H1. Co do audi to jest w Longu, wydaje się mi się, że powinien odbić od 1.0322 i w dół.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Konto mam u Armada Markets - typ konta Exchange (od 300$ lub innej waluty)

Ja obstawiam, że odbije od okolic 1.0320 -1.0330, ustawiłeem na 1.0324, bo rzadko kiedy odbija równo co do pipsa a lepiej wejść zawsze te 2-3 pipsy wyżej, a dodatkowo SL 25 pipsów dobrze mi pasował na 1.0349 :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:Czyta to ktoś w ogóle?
Jak analiza i wykres, to czyta; jak dałem eskę na xxx, to nie czyta ;)

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Midas pisze:Ja obstawiam, że odbije od okolic 1.0320 -1.0330, ustawiłeem na 1.0324, bo rzadko kiedy odbija równo co do pipsa a lepiej wejść zawsze te 2-3 pipsy wyżej, a dodatkowo SL 25 pipsów dobrze mi pasował na 1.0349
I jak poszło? ;)
Nie planuj, graj co widzisz. Bo ja na przykład widzę na W1 spadkową ZL sprzed dwóch tygodni i odbicie od górnej linii poprowadzonej po szczytach w lipcu 2011 i lutym 2012.
Nie ma też co szukać i przewidywać zasięgu korekt, obserwacja h1/h4 i szukanie ZLek we właściwym kierunku w zupełności wystarcza :D

Przeczytałem ten żurnal od deski do deski i mi się podoba, ale jak nie mam nic sensownego do powiedzenia to się nie udzielam :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak poszło? Limit sobie wisi, ja go zdejmować jak na razie nie mam zamiaru.

Ogólnie to gdyby nie to, że chciałem zamknąć pierwszy zyskowny trejd (potrzebowałem tego komfortu psychicznego, bo te 2 nie udane piramidy mnie trochę męczyły) to prawdopodobnie bym to zostawił i czekał na TP. Tak czy inaczej to tylko gdybanie i już przeszłość a ja mogę być co najwyżej zadowolony z profitu.

Możliwe, że otworzę 0.01lota longa na aud usd z tp 20 pipsów + be po 5-10 pipsach, ale to zależy jak się h1 zamknie.

Tymczasem się żegnam, bo trzeba się przespać trochę :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wywaliło mi dzisiaj wszystko, konto na -15$. Nie gram dzisiaj już.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:Wywaliło mi dzisiaj wszystko, konto na -15$. Nie gram dzisiaj już.

Pozdrawiam, Midas
Jedni muszą stracić aby inni zyskali, głowa do góry, ja też miałem wczoraj stratny dzień i trzeba to zaakceptować, za to dziś nadrobiłem to ze sporą nawiązką :)

W poniedziałek też działa FX więc Będziesz Mógł coś zagrać.

p.s moja mała rada, nie graj w nocy noc jest od spania i nie tylko :) ale FX w nocy zostaw w spokoju :wink:
miłego weekendu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ