Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Sory, że pytam, ale czy cały dzień jesteś w domu/masz czas na granie??
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Tak.

Udało mi się tak dostosować, że mam możliwość tradingu od poniedziałku do piątku all day.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

wczoraj były 2 zagrania na edku (z czego za jedno to powinienem sobie krzywdę zrobić :D) i 2 zagrania na aud/usd. Wszystko w plecy, łącznie koło chyba 12$

Dzisiaj za to było fajne zagranie tylko dałem dupy z TP i wyszedłem z domu.

-17.5$

stan konta na dziś 337.5$

Wkurwiony jestem strasznie na siebie. Nawet nie chce mi się screena wrzucać..

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zagrałem Shorta z 1.2632 za 0.03 lota z SL'em na 1.2653.

Powodem do otwarcia pozycji jest wcześniejsze FBO na edku i pewna sytuacja, którą już nie jeden raz zaobserwowałem, a mianowicie właśnie FBO -> powrót prawie do High świeczek, które robiły fbo (zauważyłem też, że są to często takie pełne świece, z krótkimi cieniami, zdecydowanie idące do high po czym zdecydowana zawrotka). Nie wiem czy to nie jest wyolbrzymianie i jakieś wymyślne czytanie wykresu. Zobaczymy co cena zrobi.

Mimo, że jesteśmy od trochę ponad miesiąca w trendzie wzrostowym na d1 to trzeba pamiętać, że jednak główny trend na edku to spadek. A moim zdaniem poziom 1.2643 jako tako nadaje się na koniec korekty.

Na screenie dodatkowo widać dzisiejszą stratę na shortach na tej świeczce z godziny 12. Ogólnie popełniłem 2 błędy, z których wyciągnąłem bolesne doświadczenie, a mianowicie:
- Dołożona pozycja powinna być szybciej (na +20/30) lub dopiero na zamknięciu h1
- TP wyznaczony powinien być na H1 a nie na H4.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Trade z nocy oczywiście na SL. Możliwe, że jakbym nadzorował to bym zamknął po tym pinie na h1, ale to tylko gdybanie.

Obecnie przyskalpiłem z SL'em 6,5 pipsa na ejku, SL już na be, więc gra bez stresu i czekanie na TP. TP wyznaczone na podstawie ZL h1. RR koło 1:3

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dołożone troszkę + SL przesunięty. W razie SL na 0 wychodzę.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

W między czasie dołożyłem jeszcze jedną pozycje i przestawiłem SL, w razie którego wyszedłbym i tak na +20$.

Stan konta na początku: 350$
Obecnie: 396.71$

Z racji, że zacząłem w tym tygodniu z kontem poniżej 350$ to łączny wynik za ten tydzień wynosi 61.41$ na plusie.

Wejście było z kilki powodów, a dokładniej:
- Wybicie z tej pieprzonej konsoli
- Ogólnie mocny ruch do góry
- Powrót od BO na h1
- ZL na m5
- Lt na m5

edit. Jeszcze dodam, że close był ze względu na ZL h1 (oczywiście dałem zapas tych 3-4 pipsów)

edit.2 A dodatkowo ta pierwsza pozycja za 0.05 lota dołożona została ze względu na przebicie lokalnego na m5 + powrót a drugie dołożenie 0.05 to dlatego, że skoro tam doszło to już musiało dojść do TP + mogłem wtedy bezpiecznie ustawić SL tak, że nawet jakby wróciło i sieknęło SL to byłbym sporo na plus, a tak to chociaż te dodatkowe 3$ wpadły :)

SL początkowy wynosił chyba 6,5 albo 7 pipsa. Potem przesuwałem pod dołkami.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Moja analiza i plany na przyszły tydzień wygląda następująco:

Z racji, że pary z eur zrobiły naprawdę ładny ruch to jak na moje oko jeszcze trochę miejsca mają.

Eur/usd zamknęło się idaleni na S/r z 21-22 maja i ma jeszcze minimum 50pipsów do lt - około 120 do S/r z monthy lub nawet 200p do ZL monthy i s/r weekly. Tutaj liczyłbym na tą pierwszą opcję czyli 50 pipsów, wejście na niskim interwale z małym SL'em (oczywiśćie jeśli będzie odpowiednia sytuacja)

Za to Eur/jpy, które dało mi fajnie zarobić w piątek wieczorem wygląda jeszcze ładniej. Z racji, że ja się czasami boję edka będę bardziej nastawiony na ejka dziś w nocy / jutro. Tutaj mamy jak dla mnie jeszcze ładniejszą sytuację, ponieważ ejek wybił się z naprawdę długiej i parszywej konsoli mocno w góre, dodatkowo do nabliższego S/ra ZL czy czegokolwiek mamy spokojnie 80 pipsów. W dodatku Ejek ładnie przebił strefę SD i się w niej zamknął (chodzi mi tu o 2-4 lipca) gdzie po jednej świecy wzrostowej (wykres dzienny) poszedł ~280 pipsów w doł bez większych większych cofek i z małymi cieniami. Tutaj też jeżeli zajdzie sytuacja odpowiednia to będę szukał wejścia na małym interwale m5-m15 w okoliach 100.00 -100.10. Jedyne co mnie martwi to ZL'ka na h1, ale wydaje mi się, że przy tak mocnym ruchu, wybiciu z długiej konsoli + zamykaniu się świec h1 tak jak się zamknęły pod koniec dnia cena nie będzie respektowała tej ZL'ki zbyt mocno.

Tak czy inaczej jest to moje spojrzenie ogólne na rynek. Wiadomo, że pisać i wróżyć to ja sobie mogę, a dopiero w czasie rzeczywistym będzie można coś grać i będzie trzeba się podporządkować pod to co robić będzie cena.

Jeżeli będzie okazja to zagram jeszcze dzisiaj w nocy coś, a jak nie to dopiero jutro będę coś kombinował.

Pozdrawiam i życzę wszystkim czytającym mój dziennik sukcesów w przyszłym tygodniu, Midas :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dostałem małą karę od samego siebie za debilizm, -11$ zaliczone na sam początek tygodnia. Idę spać, dzisiaj jeszcze trzeba coś pograć :)

Dobrej nocy, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

podwójne dno, ZL m15, 3 odbicie od LT na m5, jedyne co mnie martwi to, że jesteśmy pod typ oporem i cena tak trochę nie ma siły tego przebić... Zobaczymy co z tego wyjdzie.

SL jest 6,5 pipsa. Nad ewentualnym tp się jeszcze nie zastanawiałem.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ