Wygląda to tak jak na screenie, jak na razie nie przekroczyłem 4% riska (w razie SL'a będzie -12$ około a 5% to 17,5$). Następne pozycje dołożę jak już trochę zysków zabezpieczę (minimum 20 pipsów niżej).
Uznałem, ze przestawię SL na 1.03889, co spowodowało, że 2 pierwsze pozycję są na BE a kolejnym zmniejszyła się ewentualna strata a to spowodowało, że dołożyłem kolejne pozycje (2x 0.01) na 0361. Nadal łączne ryzyko jest około 12$.
Pozdrawiam, Midas
Złoty graal
Włączyłem platformę, patrzę, a tu 1.2 pipsa do SL'a zabrakło
Obecnie pozycja waha się koło 0, łącznie w grze 0.08 lota czyli 1 pips = 0.8$ od miejsca, w którym jest łaczny wynik 0 zysku do SL'i jest 18 pipsów a to oznacza, że risk - 18x 0.8 = 14,4 czyli risk jest nadal mniejszy niż 5% czyli wszystko zgodnie z planem 
Mam tylko nadzieję, ze nie będą robić jakiejś głębszej korekty, i że tylko rysowali górny dzień D1.
Pozdrawiam, Midas

Mam tylko nadzieję, ze nie będą robić jakiejś głębszej korekty, i że tylko rysowali górny dzień D1.
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak na razie nie miałem się do czego przyczepić. Zakładanie konta bardzo szybko się udało zrobić, Super kontakt z polskim supportem, a co do samej gry no to zlecenia wchodzą jak marzenie, z tym, że nie wiem czy ja jestem odpowiednią osobą, żeby to oceniać, bo mam konto z zaledwie 350$DonForex:-) pisze:Można spytać czemu Armada? Rozglądam się za nowym brokiem (mam u AM) i nie znam nikogo kto ma u Armady więc opinie mile widziane

Miało być bez gry, ale wkurzyłem się, że mi musnęło SL'a o 1 pips (a jeśli by mi ten potencjalny ruch na aud/usd uciekł to byłbym zły, że nie ponowiłem w granicach zakładanego ryzyka) a jeżeli pozycja pójdzie tak jak zakładam to znowu zrobię piramidę w dół, bo moim zdaniem poleci minimum 100 pipsów tylko nie wiadomo kiedy
Tak czy inaczej ustaliłem sobie, że ryzyko dzienne max 5% kapitału i złamaniem zasad byłoby np. otwarcie zamiast tych 0.02 lota to 0.04, więc nie tragedii.
Pozdrawiam, Midas

Tak czy inaczej ustaliłem sobie, że ryzyko dzienne max 5% kapitału i złamaniem zasad byłoby np. otwarcie zamiast tych 0.02 lota to 0.04, więc nie tragedii.
Pozdrawiam, Midas
Zgarnięte +16 i z drugiej pozycji +6 na edku.
Aud/usd nadal w grze. Co prawda ruchy po 5 pipsów od 4 godzin są wkurwiające, ale i tak zostawiam pozycje, z niej ma być znacznie więcej profitu.
ps. Jest opcja w MT4, żeby pokazywało moment wejśćia i wyjścia taką linią jak na platformie jforex?
Pozdrawiam, Midas
edit. Wkleiłem jeszcze screena z aud/usd z obecnej sytuacji.
Aud/usd nadal w grze. Co prawda ruchy po 5 pipsów od 4 godzin są wkurwiające, ale i tak zostawiam pozycje, z niej ma być znacznie więcej profitu.
ps. Jest opcja w MT4, żeby pokazywało moment wejśćia i wyjścia taką linią jak na platformie jforex?
Pozdrawiam, Midas
edit. Wkleiłem jeszcze screena z aud/usd z obecnej sytuacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.