Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Wygląda to tak jak na screenie, jak na razie nie przekroczyłem 4% riska (w razie SL'a będzie -12$ około a 5% to 17,5$). Następne pozycje dołożę jak już trochę zysków zabezpieczę (minimum 20 pipsów niżej).

Uznałem, ze przestawię SL na 1.03889, co spowodowało, że 2 pierwsze pozycję są na BE a kolejnym zmniejszyła się ewentualna strata a to spowodowało, że dołożyłem kolejne pozycje (2x 0.01) na 0361. Nadal łączne ryzyko jest około 12$.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Włączyłem platformę, patrzę, a tu 1.2 pipsa do SL'a zabrakło :D Obecnie pozycja waha się koło 0, łącznie w grze 0.08 lota czyli 1 pips = 0.8$ od miejsca, w którym jest łaczny wynik 0 zysku do SL'i jest 18 pipsów a to oznacza, że risk - 18x 0.8 = 14,4 czyli risk jest nadal mniejszy niż 5% czyli wszystko zgodnie z planem :P

Mam tylko nadzieję, ze nie będą robić jakiejś głębszej korekty, i że tylko rysowali górny dzień D1.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

DonForex:-) pisze:Można spytać czemu Armada :) ? Rozglądam się za nowym brokiem (mam u AM) i nie znam nikogo kto ma u Armady więc opinie mile widziane :)
Jak na razie nie miałem się do czego przyczepić. Zakładanie konta bardzo szybko się udało zrobić, Super kontakt z polskim supportem, a co do samej gry no to zlecenia wchodzą jak marzenie, z tym, że nie wiem czy ja jestem odpowiednią osobą, żeby to oceniać, bo mam konto z zaledwie 350$ :P. Co do wypłat no to zobaczymy czy zarobię na tyle dużo, żeby było co wypłacać :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ale rzeźba w gównie jest tworzona na aud/usd, nic się nie dzieje cały dzień.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Pierwszy SL, -13,5$, dziś już bez gry.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze dałem 0.02 lota S z sl'em 20 pipsów czyli w razie sl'a max ryzyko na dzień będzie (-17,5$)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Miało być bez gry, ale wkurzyłem się, że mi musnęło SL'a o 1 pips (a jeśli by mi ten potencjalny ruch na aud/usd uciekł to byłbym zły, że nie ponowiłem w granicach zakładanego ryzyka) a jeżeli pozycja pójdzie tak jak zakładam to znowu zrobię piramidę w dół, bo moim zdaniem poleci minimum 100 pipsów tylko nie wiadomo kiedy :D

Tak czy inaczej ustaliłem sobie, że ryzyko dzienne max 5% kapitału i złamaniem zasad byłoby np. otwarcie zamiast tych 0.02 lota to 0.04, więc nie tragedii.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dołożyłem 0.02 po tym jak ładnie odbiło się od ZL'ki spadkowej na h1 + rozstawione pozycje co 20 pipsów sell stop.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jeden sellstop się otworzył, łącznie na aud/usd 0.06 lota w shortach i 0.01 na eur/usd (ryzykowne wejście - screen)

Pozdrawiam, Midas

edit. Dołożyłem 0.01 lota na edku w dół, TP na 1.2541

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zgarnięte +16 i z drugiej pozycji +6 na edku.

Aud/usd nadal w grze. Co prawda ruchy po 5 pipsów od 4 godzin są wkurwiające, ale i tak zostawiam pozycje, z niej ma być znacznie więcej profitu.

ps. Jest opcja w MT4, żeby pokazywało moment wejśćia i wyjścia taką linią jak na platformie jforex?

Pozdrawiam, Midas

edit. Wkleiłem jeszcze screena z aud/usd z obecnej sytuacji.

ODPOWIEDZ