Złoty graal
Żałuję trochę tego wejścia na aud/usd, ale to BE przestawione zgodnie z systemem, ponieważ:
a) H4 zamknęła się powyżej ZL'ki ( + wcześniej był mocny ruch zapoczątkowany pinbarem. Bałem się, że może być odbitka + na danych przebijanie oporu dlatego zagrałem od razu na +10 przestawienie na BE)
b) Bałem się danych, że będzie tka jak ostatnio wystrzał w górę.
A niestety jak widać można było fajnie skosić do ZL (45p) lub do dołu pina (60p) lub nawet liczyć na dalsze spadki, bo Aud/usd się odbił od górnej lini kanału wzrostowego.
Czekam teraz na wyrobienie dowodu osobistego, zakładam konto w banku, konto w Moneybookers i rachunek u Brokera. Co do brokera to wybór padł na Armada Markets, ponieważ:
- Mają zadowalające warunki i koszty transakcji są niskie
- Depo min. 300$ a to akurat część moich pieniędzy odłożonych na depo i uznałem, że lepiej wpłacić 300$ a nie 500$ i w razie czego mieć jeszcze jakieś zabezpieczenie w kieszeni.
- Broker ma ogólnie pozytywne opinie na innych forach
Jak już to wszystko uda mi się ustabilizować to mam zamiar zacząć grać w trochę inny sposób przede wszystkim nastawiony na mniejsze ryzyko i również mniej transakcji a bardziej wyszukanych. Mam zamiar się skupić na tf'ach głównie d1-h1. Oczywiście w dzienniku opiszę moje zmagania i sposób gry.
Pozdrawiam, Midas
a) H4 zamknęła się powyżej ZL'ki ( + wcześniej był mocny ruch zapoczątkowany pinbarem. Bałem się, że może być odbitka + na danych przebijanie oporu dlatego zagrałem od razu na +10 przestawienie na BE)
b) Bałem się danych, że będzie tka jak ostatnio wystrzał w górę.
A niestety jak widać można było fajnie skosić do ZL (45p) lub do dołu pina (60p) lub nawet liczyć na dalsze spadki, bo Aud/usd się odbił od górnej lini kanału wzrostowego.
Czekam teraz na wyrobienie dowodu osobistego, zakładam konto w banku, konto w Moneybookers i rachunek u Brokera. Co do brokera to wybór padł na Armada Markets, ponieważ:
- Mają zadowalające warunki i koszty transakcji są niskie
- Depo min. 300$ a to akurat część moich pieniędzy odłożonych na depo i uznałem, że lepiej wpłacić 300$ a nie 500$ i w razie czego mieć jeszcze jakieś zabezpieczenie w kieszeni.
- Broker ma ogólnie pozytywne opinie na innych forach
Jak już to wszystko uda mi się ustabilizować to mam zamiar zacząć grać w trochę inny sposób przede wszystkim nastawiony na mniejsze ryzyko i również mniej transakcji a bardziej wyszukanych. Mam zamiar się skupić na tf'ach głównie d1-h1. Oczywiście w dzienniku opiszę moje zmagania i sposób gry.
Pozdrawiam, Midas

Czekając na dowód i wszelkie formalności z kontem sobie przy piramidowałem na edku w dół
TP = 1.2233
SL = 1.2285
Pozdrawiam, Midas
edit. SL'e przestawione na 1.2275
edit. 2
Zamknięte przez SL na 1.2275
łączny profit z 4 pozycji 43 pipsy
Mogłem zamykać od razu po tym pseudo pinie na h1, ale uznałem, że nie ruszam pozycji i ma być SL albo TP
TP = 1.2233
SL = 1.2285
Pozdrawiam, Midas
edit. SL'e przestawione na 1.2275
edit. 2
Zamknięte przez SL na 1.2275
łączny profit z 4 pozycji 43 pipsy
Mogłem zamykać od razu po tym pseudo pinie na h1, ale uznałem, że nie ruszam pozycji i ma być SL albo TP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- DonForex:-)
- Gaduła
Można spytać czemu Armada
? Rozglądam się za nowym brokiem (mam u AM) i nie znam nikogo kto ma u Armady więc opinie mile widziane 

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Teraz nie mogę zbytnio odpisać, ale później zedytuje post i Ci odpowiem.
Otworzyłem 10 pipsów poniżej pierwszej pozycji 2x większego sella, jeżeli teraz cena zamknie się poniże zl na h1 to dokładam jeszcze 1 czyli będzie 4x 1
edit. Dołożyłem jeszcze 0.01 lota czyli łącznie w grze 0.04 lota.
Pozdrawiam, Midas
Otworzyłem 10 pipsów poniżej pierwszej pozycji 2x większego sella, jeżeli teraz cena zamknie się poniże zl na h1 to dokładam jeszcze 1 czyli będzie 4x 1
edit. Dołożyłem jeszcze 0.01 lota czyli łącznie w grze 0.04 lota.
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.