ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

brother pisze:Ink tylko ten Sell Limit fajnie wygląda na historii, gdyby nie było widać prawej strony miałbyś coś co wyglądało tylko na korektę trendu wzrostowego, skąd wiesz że to początek trendu spadkowego?
sell limit tam gdzie cena jeszcze nie doszła, troszke nie wyrażnie narysowałem

a to że początek trendu spadkowego jest na poprzednim screenie gdzie opisałem HH HL itp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink. pisze:a to że początek trendu spadkowego jest na poprzednim screenie gdzie opisałem HH HL itp
ale to na historii dopiero widać, że był HL na żywo wychodziła by 5 fala trendu wzrostowego na h4, policz sobie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother pisze:
Ink. pisze:a to że początek trendu spadkowego jest na poprzednim screenie gdzie opisałem HH HL itp
ale to na historii dopiero widać, że był HL na żywo wychodziła by 5 fala trendu wzrostowego na h4, policz sobie.
Nie liczę fal gram to co widzę a nie to co mogło by sie wydarzyć bo jakiś elliot tak sobie określił , dla mnie to bujdy na resorach ;)

nowy głębszy low po konsoli potem nowy lower high, wchodzę z nim tak to wygląda :)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:nowy głębszy low po konsoli potem nowy lower high, wchodzę z nim tak to wygląda Smile
no ale to widzisz teraz wtedy widziałbyś, że cena idzie do góry w trendzie wzrostowym, jaki sygnał widziałeś tam na S w miejscu Sell limit? tam gdzie jest strzałka powinien być oczekujący na kupno moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 00:01 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother pisze:
Ink. pisze:nowy głębszy low po konsoli potem nowy lower high, wchodzę z nim tak to wygląda Smile
no ale to widzisz teraz wtedy widziałbyś, że cena idzie do góry w trendzie wzrostowym, jaki sygnał widziałeś tam na S w miejscu Sell limit?
Ja to widziałem jeszcze wcześniej tylko TP miałem ustawione za nisko ;)

w sell limit nie było sygnału to było teoretycznie gdzie najlepiej wejsc w trendzie spadkowym, ani w sel limil ani w sell stop ani w połowie nie było sygnału ale najlepszy stosunek ryzyka do wygranej jest w połowie momentum i o to mi chodziło

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

i poprawiony twoj rysunek :D

to co na czarno już sie wydarzyło dałem przykład dalej, a po tym był sygnał na początek trendu spadkowego, i jak widzisz nawet był RGR

już wiem czemuś tak sie uparł na sell limit ;) po prost mnie nie zrozumiałeś

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:już wiem czemuś tak sie uparł na sell limit Wink po prost mnie nie zrozumiałeś
teraz już załapałem, ta strzałka mnie zmyliła, myślałem, że od razu tam Sell ustawiłeś.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi pisze:Sell/Buy stop dla mnie to jakieś nieporozumienie.
Sell buy stop to niestety dużo lepsze rozwiązanie niż sell buy limit

dzięki stopą wbijamy się w kontynuacje ruchu gdzie prawdopodobieństwo wygranej jest dużo większe , nie łapiemy górek szczytów co jest dość trudnym i ryzykownym założeniem bo szansa na to jest teoretycznie 50/50 a praktycznie dużo mniejsza

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ink. pisze:
Shadi pisze:Sell/Buy stop dla mnie to jakieś nieporozumienie.
Sell buy stop to niestety dużo lepsze rozwiązanie niż sell buy limit

dzięki stopą wbijamy się w kontynuacje ruchu gdzie prawdopodobieństwo wygranej jest dużo większe , nie łapiemy górek szczytów co jest dość trudnym i ryzykownym założeniem bo szansa na to jest teoretycznie 50/50 a praktycznie dużo mniejsza
Też słyszałem że łapanie górek jest ciężkie... o smokach też słyszałem ;)

Imho walenie ze zleceń stop to ograniczanie sobie zysku.
Oczywiście używać limity można, ale nie zawsze i nie wszędzie.
Swoją drogą wolę używać limity niż stopy, dla mnie są po prostu dużo bardziej bezpieczniejsze.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

rzuć na wykres losowe zlecenia stop i losowe zlecenia limit, poobserwuj które są bezpieczniejsze i które dają zysk praktycznie od razu ;)

ODPOWIEDZ