ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Judasz a ja sie z tobą przyjacielu zgadzam ;) ZL istnieje jak istnieje ale razcej w umysłach graczy, może być skuteczne z tego względu że nakazuje wchodzenie w pozycje w kierunku momentum czyli po prostu z trendem i tyle

Zabawne jest BO i FBO,

jak przebije to mamy BO, wchodzić na BO?
jak przebije i wróci to mamy FBO czy test ZL od drugiej strony i kontynuacje?

i jak rozróżnić FBO od BO??

prawdę mówiąc to sie raczej nie da, da sie na zasadzie "doświadczenia"

a ZL możemy narysować jako zwykłą poziomą linie i jestem 100% pewny że cena zacznie sie zachowywać jak na ZL

raz będzie BO raz FBO a raz odbije co do pipa bo tylko te 3 rzeczy może zrobić cena z linią poziomą, nie ma innej fizycznej możliwości

tutaj link do obrazowego opisu:

http://www.youtube.com/watch?v=IFJFuJ6- ... PJq3XEY%3D

ZL to filozofia :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Keleris pisze:Ja tam plusuję tą metodą, ja Ty nie potrafisz to cóż... nie mój problem. Czasem staram się dzielić wiedzą, o ile czas pozwala. Tyle mam do powiedzenia.

Jeśli chcecie sztywnych reguł, to nie tutaj, szukajcie innych systemów, jest ich dużo na tym forum. Nikt nikogo tu na siłę nie trzyma.

P.S. Dziwię się tylko, że zadałeś sobie aż tyle trudu aby trolować ten temat w swoim pierwszym poście.
Ale jakie Trolowanie ? :) właśnie tą odpowiedzią przyklepałeś poprzednią wypowiedź jako prawdziwą i słuszną. (oczywiście kilka zdań było lekko przesadzonych )
Pytam Was wszystkich, Was traderów ZL, którzy mają nieocenioną szansę i szczęście, że korzystają z metody, która pozwala na wytłumaczenie każdego ruchu na rynku
Każdego to chyba się nie da - ale kilka z nich, a i owszem ;)
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 22:54 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze: Zabawne jest BO i FBO,

jak przebije to mamy BO, wchodzić na BO?
jak przebije i wróci to mamy FBO czy test ZL od drugiej strony i kontynuacje?

i jak rozróżnić FBO od BO??
Cześć, a gdybym Ci zaproponował grać tylko na kontynuacje ruchu z wyższego TF (4h/daily) i nie na żadne BO czy FBO a na proste odbicie od linii ZL(chyba proste do zdefiniowania) z sl nad świecą momentum +powiedzmy 10 pipsów dla SL? Popatrz przez tydzień i za tydzień daj znać co wyszło :) (ps przyda się cierpliwość)

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Judasz pisze:To prawdopodobnie mój pierwszy i ostatni post na tym forum bo wiem, że jestem skazany na ukamienowanie przez Was, co nastąpi jak sądzę bardzo szybko.
Znam NLP i takie teksty wzbudzają we mnie tylko politowanie :D

Kolego Judasz zanim zaczniesz rzucać mniej lub bardzie obraźliwymi oskarżeniami w moją stronę, bardzo proszę przeczytaj wszystkie moje posty, może coś zrozumiesz. A póki co zapraszam do mniej wymagających metod, które będziesz mógł zrozumieć i które Cię tak nie będą frustrowały.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi nie wiem o co chodzi ale z eksperymentami to nie do mnie ;) tak jak napisałem, ZL nakazuje gre z trendem a ta zawsze będzie dochodowa :) ale już nie ważne czy to bedzie pozioma linia w postaci ZL czy pozioma linia w postaci FIBO czy w postaci LT i odbicia z trendem ważne żeby pozycja była w kierunku momentum czyli po prostu z trendem , o tym nawet mówi moj jurnal :) a FBO i BO będzie zawsze sie zdarzać nad poziomą linią

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Shadi pisze:Ale jakie Trolowanie ? właśnie tą odpowiedzią przyklepałeś poprzednią wypowiedź jako prawdziwą i słuszną.
Tak jak napisałem, dla mnie to trolowanie, bo człowiek zakłada konto tylko po to aby podważyć 35 stron wątku i zapewne ma kilka innych kont na tym forum, ale nie chce się ujawniać z prawdziwym nickiem (tylko przypuszczenie:P). Powtórzę raz jeszcze, nikt tu na siłę nie trzyma. Ja tam robię swoje i nie muszę nic udowadniać. Piszę to tylko dla tych którzy chcą ogarnąć tą metodę, aby się nie zniechęcali jednym postem.

Problem jest w tym, że ludzie się zastawiają często czy to co robią to ZL czy nie. A jakie to ma znaczenie pytam was? Jak działa to dobrze jak nie to źle, tylko tyle liczy się na rynku.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Shadi pisze:Jak znaleźć ZL - zero line - tak na prawdę jest to każda linia hozontalna która znajduje się w Mighty Zone. (zaraz pokaże na wykresie) dla wielu osób wystarczy że cena dotknie tylko górnej strefy ZL a już składają zlecenia.
I tu mała uwaga. Jeżeli po wyznaczeniu MZ (mighty zone) następna świeca nie wróci do MZ (nie dotknie ZL) mocno zastanowiłbym się czy handlować.
Ja czytając tego typu opis rozumiem ZL jako po prostu koncepcje pivota wykazującego w którym miejscu rynek jest nastawiony byczo\niedźwiedzio.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 23:01 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Ink. pisze:Zabawne jest BO i FBO,
To tylko nazwa dwóch podstawowych zachowań rynku, tzn. cena robi tylko dwie rzeczy, nazywaj to jak chcesz...
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Thorez pisze:
Ink. pisze:Zabawne jest BO i FBO,
To tylko nazwa dwóch podstawowych zachowań rynku, tzn. cena robi tylko dwie rzeczy, nazywaj to jak chcesz...
Właśnie o to mi chodzi, cena może zrobić TYLKO te 2 rzeczy wobec horyzontalnej linii, teraz weż taką linie narysuj "ns ślepo" i mogę sie z tobą założyć że będzie na niej taka sama reakcja jak na linii ZL

Czyli albo będzie BO albo FBO nic więcej

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Shadi nie wiem o co chodzi ale z eksperymentami to nie do mnie ;) tak jak napisałem, ZL nakazuje gre z trendem a ta zawsze będzie dochodowa :) ale już nie ważne czy to bedzie pozioma linia w postaci ZL czy pozioma linia w postaci FIBO ważne żeby pozycja była w kierunku momentum czyli po prostu z trendem , o tym nawet mówi moj jurnal :) a FBO i BO będzie zawsze sie zdarzać nad poziomą linią
Trend ma to do siebie że najczęściej rozpoznawany jest jak już się zakończy :)
Chodzi mi dokładnie o takie miejsca i tym jest dla mnie ZL. (SCR)
Co do reszty się zgadzam - oby z trendem pytanie którym:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ