ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ink. pisze:rzuć na wykres losowe zlecenia stop i losowe zlecenia limit, poobserwuj które są bezpieczniejsze i które dają zysk praktycznie od razu ;)
Nie gram losowo, sell/buy limity są w miejscach dokładnie określonych więc nie widzę sensu czynienia tego

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Shadi co rozumiesz przez miejsca dokładnie określone? jakie jest prawdopodobieństwo że coś tam się stanie? 50/50?

Widzę że mimo tylu lat dalej nie wierzysz w kontynuacje ruchu ;)

FX to gra prawdopodobieństw a nieważne co być napisał to bardziej prawdopodobna jest kontynuacja ruchu niż jego odwrócenie

oczywiście zarówno limit jak i stop da się grac i nawet trzeba grać jednym i drugim
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 11:58 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Shadi co rozumiesz przez miejsca dokładnie określone? jakie jest prawdopodobieństwo że coś tam się stanie? 50/50?

Widzę że mimo tylu lat dalej nie wierzysz w kontynuacje ruchu ;)
Aj pierdzielisz głupoty.

Działam na zasadzie if... then..

Mam określone miejsce na wykresie. Czekam aż cena tam dojdzie, czekam na reakcje ceny w tym miejscu... jeżeli reakcja ceny nastąpi w większości przypadków zrobi korektę na której wchodzę ja z moim limitem.

Nie oceniaj jak możesz mojej gry swoim punktem widzenia rynku. Ty grasz tak ja tak. Dla mnie zlecenia typu stop są nieporozumieniem - dla Ciebie cudem wymyślonym przez kogoś mądrego. Po co ten temat ciągnąć.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi mnie po prostu nie rozumiesz, ja używam jednego i drugiego, nic nie wykluczam bo narzędzia sa po to by ich używać, w zależności co sie na rynku dzieje natomiast ty wykluczasz jedno wiec niestety ale ty pierdzielisz ;)

a łapanie dołków gorek to własnie to dzięki czemu ludzie zaliczają MC ;)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Shadi mnie po prostu nie rozumiesz, ja używam jednego i drugiego, nic nie wykluczam bo narzędzia sa po to by ich używać, w zależności co sie na rynku dzieje natomiast ty wykluczasz jedno wiec niestety ale ty pierdzielisz ;)

a łapanie dołków gorek to własnie to dzięki czemu ludzie zaliczają MC ;)
No popatrz a ja się jakoś trzymam.

z tym pierdzieleniem głupot bardziej chodziło mi o Twoją wypowiedź o braku wiary w kontynuacje ruchu - nie wiesz a piszesz..

Nie wykluczam zleceń typu stop - ale dla mnie są za późne. Jasne - pokarzę Ci 20 miejsc gdzie zadziałały super.. Grając na ZL wg mnie są totalnym nieporozumieniem. Ot co. Tu wolę limit;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi pisze:Imho walenie ze zleceń stop to ograniczanie sobie zysku.
ograniczenie zysku to źle ustawione TP a nie sell stop :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi pisze:Nie wykluczam zleceń typu stop - ale dla mnie są za późne. Jasne - pokarzę Ci 20 miejsc gdzie zadziałały super.. Grając na ZL wg mnie są totalnym nieporozumieniem. Ot co. Tu wolę limit;)
no w ZL tak, szukasz korekty więc tu tylko limit, w 100% sie zgadzam :)

zapomniałem że ty grasz ZL a to juz samo w sobie jest wiarą w kontynuacje ruchu, w takim razie sorki, mój błąd :)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 12:12 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Po co kontynuujemy ten temat.. na audzie w miejscu Twojego stop lossa miałbym wejście z limitu w S. Na usdcad okolice 9855 miałbym zlecenie limit na Buy. na nzdsud miałbym Sell limit po 8045 (tam by chyba nie trafiło)
Ciężko powiedzieć bo nie gram na tych parach. Pytanie co jest lepsze - moje limity czy Twoje stopy.
Myślę że nie ma co porównywać tego, a dyskusję na ten temat powinniśmy zakończyć parę postów temu.

Swoją drogą... grając na kontynuację ruchu bierzesz tylko taki kawałek wykresu? przecież mają iść... trend powinien kontynuowany być.
Pozwól Ink, że to jest ostatni post w tym temacie na ten temat. Myślę że zdania będziemy mieli podzielone. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Shadi tak tak, miałbyś miałbyś :509:

po fakcie to wszyscy byśmy ładowali sie w same szczyty dołki ;)

Nic nie jest lepsze ani limity ani stopy, czasami lepiej po prostu użyć tego czasami lepiej użyć tamtego, tyle w temacie zleceń :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Czemu moje wypociny dotyczące ZL zostały usunięte?

ODPOWIEDZ