Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
anonim09383

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Ty Adiano nie pokazałeś wejść i wyjść z transakcji. Dlaczego bo łapiesz ledwo 10 p i się ratujesz zwiększonym lotem . Pewnie się wstydzisz. Jesteś reliktem i grasz u reliktów. Jeśli ktoś dopracuje sobie bardzo dobrze strategię to dla niego demo niczym się nie różni od real. Chodzi mi o moment wejścia w miejscach decyzyjnych a tam poślizgów brak. Następnie zarządzanie pozycją a wcześnie dobrany MM. I tyle. Masz poślizgi bo ładujesz się do pędzącego pociągu który nie zatrzymał się na twojej stacji. Na twoim miejscu zaprzestał bym wypowiedzi. O powiadasz bajki. Żadna z nich nie miała krzty morału. Łapiesz max po 10 pipsów w jedną stronę to nie wierzę że odwracasz pozycję i idziesz w drugą a przecież jak sam twierdzisz wchodzisz na dołku. I na górce myślę ze nie wyjdziesz bo ruch trwa więcej jak twa średnia przypadająca na transakcję. Chciałeś tu zabłysnąć ale nie było z czym. Uwierz ludzie tu Ciągną większą kasę od ciebie i co najważniejsze z mniejszym ryzykiem a niżeli ty to robisz

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

:568: Trader 1 ale ja właśnie o tym piszę. Wróć w dzienniku Wuzy do tych momentów i przeczytaj co pisał. Pisał gdzie ustawi SL i go konsekwentnie zastosuje i nie zastosował wielokrotnie. O to mi chodzi. Taki brak konsekwencji go zabije a system uczyni jednym z wielu konkursowych wyścigówek. To WUZA sam zlekceważył swoje poziomy. Czytaj :568:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

marcin.in00 pisze:Ty Adiano nie pokazałeś wejść i wyjść z transakcji. Dlaczego bo łapiesz ledwo 10 p i się ratujesz zwiększonym lotem . Pewnie się wstydzisz. Jesteś reliktem i grasz u reliktów. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeśli ktoś dopracuje sobie bardzo dobrze strategię to dla niego demo niczym się nie różni od real. Chodzi mi o moment wejścia w miejscach decyzyjnych a tam poślizgów brak. Następnie zarządzanie pozycją a wcześnie dobrany MM. I tyle. Masz poślizgi bo ładujesz się do pędzącego pociągu który nie zatrzymał się na twojej stacji. Na twoim miejscu zaprzestał bym wypowiedzi. O powiadasz bajki. Żadna z nich nie miała krzty morału. Łapiesz max po 10 pipsów w jedną stronę to nie wierzę że odwracasz pozycję i idziesz w drugą a przecież jak sam twierdzisz wchodzisz na dołku. I na górce myślę ze nie wyjdziesz bo ruch trwa więcej jak twa średnia przypadająca na transakcję. Chciałeś tu zabłysnąć ale nie było z czym. Uwierz ludzie tu Ciągną większą kasę od ciebie i co najważniejsze z mniejszym ryzykiem a niżeli ty to robisz

Oj zabłysnąłęś, zabłysnąłęś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Adrianoforex pisze::568: Trader 1 ale ja właśnie o tym piszę. Wróć w dzienniku Wuzy do tych momentów i przeczytaj co pisał. Pisał gdzie ustawi SL i go konsekwentnie zastosuje i nie zastosował wielokrotnie. O to mi chodzi. Taki brak konsekwencji go zabije a system uczyni jednym z wielu konkursowych wyścigówek. To WUZA sam zlekceważył swoje poziomy. Czytaj :568:
Wiesz na forum nawigatora jest bardzo duzo zawistnych ludzi.
Sam nieraz czytalem madre watki, pisane przez wydaje mi sie bardzo obeznanych w tym temacie ludzi, i kiedy padaly pewne slowa typu zbyt duzy SL, hedge itp. Zaraz watek skrecal na inne tory i prowadzona byla dyskusja przez kilkanascie stron z uzyciem nierzadko bardzo wyszukanych slow.
Nie wiem - Byc moze autor watku niechcial wchodzic w polemike, ze to zbyt duzo, ze to nie tak.
A byc moze na rachunku realnym ktore nie bylo by na podgladzie rozegral by ta sytuacje inaczej... moze w jakis inny sposob wybrnal by z sytuacji - i nie mowie tu o sztywnym postawieniu sl.
A byc moze jego system wlasnie zaklada takie sytuacje i takie ryzyko - wygral ma pieniadze - wyplacil... grajac teraz proporcjonalnie "malymi" stawkami moze znow uda mu sie ugrac 70000 dolarow i znow wyplaci.... a wtedy widmo Mc bedzie sie oddalac...
A moze Wuza juz ma bardzo duze pieniadze odlozone ... a to co tam ryzykowal to kropla w morzu .. kto wie ...na forum watpie zeby sie ktos przyznal.

Edit: Gdzies na ktores ze stron autor wypowiadal sie dlaczego nie zamnkal i co sadzi o otwartych pozycjach, nawet tych w zlych miejscach.
Nie chce mi sie teraz tego wyszukiwac.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A warto wyszukać. Bo autor wiele czasu po tych pozycjach dopiero w takim tonie sie o tym wypowiadał. A na bieżąco wyglądało to tak ok stop loss tu i tu, potem wyżej, bez uzasadnienia aż w końcu zostawienie pozycji samej sobie i hasło, że już jej nie ruszy do końca. Więc wybacz ale nie ma to zbyt wiele wspólnego z tradingiem. I te teksty gości żelazne jaja, ale wytrzymał.

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

Adrianoforex pisze:A warto wyszukać. Bo autor wiele czasu po tych pozycjach dopiero w takim tonie sie o tym wypowiadał. A na bieżąco wyglądało to tak ok stop loss tu i tu, potem wyżej, bez uzasadnienia aż w końcu zostawienie pozycji samej sobie i hasło, że już jej nie ruszy do końca. Więc wybacz ale nie ma to zbyt wiele wspólnego z tradingiem. I te teksty gości żelazne jaja, ale wytrzymał.
Ale o co Ci chodzi, bo czytam Twoje posty od paru dni i sam nie wiem. Wuza przecież napisał, że był to błąd, ma Ciebie jeszcze przepraszać?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

beyond pisze:
Adrianoforex pisze:A warto wyszukać. Bo autor wiele czasu po tych pozycjach dopiero w takim tonie sie o tym wypowiadał. A na bieżąco wyglądało to tak ok stop loss tu i tu, potem wyżej, bez uzasadnienia aż w końcu zostawienie pozycji samej sobie i hasło, że już jej nie ruszy do końca. Więc wybacz ale nie ma to zbyt wiele wspólnego z tradingiem. I te teksty gości żelazne jaja, ale wytrzymał.
Ale o co Ci chodzi, bo czytam Twoje posty od paru dni i sam nie wiem. Wuza przecież napisał, że był to błąd, ma Ciebie jeszcze przepraszać?

Jeśli nie wiesz o czym dyskutujemy to po co się włączasz? Wróć do początku, poczytaj a potem pytaj. :mrgreen:

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

Adrianoforex pisze: Jeśli nie wiesz o czym dyskutujemy to po co się włączasz? Wróć do początku, poczytaj a potem pytaj. :mrgreen:
No po to pytam, żeby się dowiedzieć bo czytam ten wątek. Masz wyraźnie jakiś problem z sobą i nie potrafisz z klasą się wycofać. Jak nie masz odwagi odpowiadać na trudne pytania to przynajmniej nie broń swojego Ego atakiem.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

beyond pisze:
Adrianoforex pisze: Jeśli nie wiesz o czym dyskutujemy to po co się włączasz? Wróć do początku, poczytaj a potem pytaj. :mrgreen:
No po to pytam, żeby się dowiedzieć bo czytam ten wątek. Masz wyraźnie jakiś problem z sobą i nie potrafisz z klasą się wycofać. Jak nie masz odwagi odpowiadać na trudne pytania to przynajmniej nie broń swojego Ego atakiem.

Wuza na prawdę nie przeszkadza ci, że na tym wątku będziemy toczyć dysputę?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze:
beyond pisze:

Wuza na prawdę nie przeszkadza ci, że na tym wątku będziemy toczyć dysputę?
No w Twoim wątku toczyć jej nie jesteśmy w stanie chyba ;)
Byłbym wdzięczny tylko za brak jakichkolwiek epitetów względem siebie ze strony wszystkich komentujących.

Nadal nie rozumiem tak jak Beyond gdzie widzisz problem w mojej odpowiedzi, nie wypieram się żadnego posta z tego dziennika. Również tego o którym mówisz czyli tekstu o tym, że blisko mi do podjęcia decyzji o zostawieniu pozycji do 21 listopada i zaczekaniu na rozwój sytuacji. Sam też napisałem x razy o tym, że popełniłem szereg błędów w trakcie tego pół roku i że miałem też kilka razy szczęście i jestem tego świadomy i mam nadzieje że były to ostatnie sytuacje w których tego szczęścia potrzebowałem w przypadku inwestycji.

ODPOWIEDZ