Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Nie ma żadnego konfliktu spokojnie ;)

Adrian uważa nas wszystkich za leszczy którzy zarabiają mniej niż on wydaje codziennie na steki i stąd nie jesteśmy partnerami do rozmowy lub postawienia merytorycznego pytania i tyle.

@Above cała "rozmowa" jest kontynuacja z dziennika Adriana który zamknął bez udzielania odpowiedzi na niewygodne pytanie. Wszyscy wiemy jak wygląda internet i dyskusje na forach, ale ja osobiście nie lubię jak ktoś budujący w okół swojej osoby boski mit przytacza mnie jako anty przykład w swoim dzienniku przy czym wystarczy 5 minut roboty żeby udowodnić mu spore niespójności w tym co mówi a co robi ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Wuza pisze:Nie ma żadnego konfliktu spokojnie ;)

Adrian uważa nas wszystkich za leszczy którzy zarabiają mniej niż on wydaje codziennie na steki i stąd nie jesteśmy partnerami do rozmowy lub postawienia merytorycznego pytania i tyle.

@Above cała "rozmowa" jest kontynuacja z dziennika Adriana który zamknął bez udzielania odpowiedzi na niewygodne pytanie. Wszyscy wiemy jak wygląda internet i dyskusje na forach, ale ja osobiście nie lubię jak ktoś budujący w okół swojej osoby boski mit przytacza mnie jako anty przykład w swoim dzienniku przy czym wystarczy 5 minut roboty żeby udowodnić mu spore niespójności w tym co mówi a co robi ;)

Oj Wuza, Wuza nazwałem kogoś leszczem? Nie manipuluj. Kiedy ty odpowiesz na niewygodne pytania, które wcześniej zadałem ci na twoim dzienniku i schowałeś głowę w piasek? Mam propozycję dokończmy dyskusję na PW bo zaczyna sie robić śmietnik a inni to wykorzystują. Przeczytaj post foreigner i wyciągnij wnioski.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Dziennik nie jest aktualnie aktywny w tematyce związanej stricte z tradingiem więc ja nie widzę przeszkód do dalszej dyskusji tutaj, nie mam żadnego problemu z tym żeby szersze grono mogło przeczytać to co mam do powiedzenia.
Dla Ciebie jest to jakiś problem ? Myślę, że i tak każdy ma już wyrobioną jakąś opinię na temat tej sytuacji więc wiele się nie zmieni.

Przytocz proszę te wszystkie niewygodne pytania jeżeli możesz to postaram się nadrobić zaległości :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Wuza pisze:Dziennik nie jest aktualnie aktywny w tematyce związanej stricte z tradingiem więc ja nie widzę przeszkód do dalszej dyskusji tutaj, nie mam żadnego problemu z tym żeby szersze grono mogło przeczytać to co mam do powiedzenia.
Dla Ciebie jest to jakiś problem ? Myślę, że i tak każdy ma już wyrobioną jakąś opinię na temat tej sytuacji więc wiele się nie zmieni.

Przytocz proszę te wszystkie niewygodne pytania jeżeli możesz to postaram się nadrobić zaległości :)
Kilkakrotne pytania czemu nie zastosowałeś w przytoczonych wcześniej okresach SL na wyznaczonym przez siebie poziomie. Uciekłeś od odpowiedzi. Inni też zadawali ci wtedy niewygodne pytania czy zostawiłeś te pozycje same sobie i po prostu czekasz na to co się wydarzy. odpowiedzi również nie było. Wytłumacz w takim razie, czy jeśli kurs nadal szedłby w niekorzystnym dla ciebie kierunku zostawiłbyś to na straty? I kolejne, czy był to konkurs czy realne trejdowanie. Czy wpłacałeś pieniądze na konto konkursowe, czy po prostu ktoś dał ci zapis na koncie. Czy mogłeś wypłacać w trakcie trwania i w końcu czy zapłacisz podatek od zysków kapitałowych, czy od nagrody? :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Ten adriano to na stukał 543 posty chyba idzie po rekord :roll:

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Wuza, a nie myślałeś o tym aby zwyczajnie zamknąć ten journal w chwili gdy dokonałeś wpisu podsumowującego całość zmagań? Jaki jest teraz sens ciągnięcia nadal wątku?
Sky is the limit

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

No i na tym polega dyskusja z Tobą :) Technicznie traktujesz zarobione tutaj pieniądze jako nagrodę, sposób w jaki zostały wypracowane jest nie ważny i dla Ciebie nie są to zyski z forexu.

Co do pytań to myślę, że na wszystkie masz odpowiedź i to kilka razy, na pewno w podsumowaniu.
Nie chce się pomylić ale były chyba 2 takie sytuacje w których DD było poważny.
Usd/Jpn w początkowej fazie dziennika, i tak błędem był brak cierpliwości i zajęcia zbyt dużych pozycji na zbyt małej przestrzeni, cena nie dotarła w tamtym przypadku do mojego poziomu stop.
Drugi przypadek to Eur/Usd z końca dziennika i nie wiem gdzie tutaj widzisz brak odpowiedzi na pytania ?
Wejście było słabe samo w sobie bo w trakcie mocno niepewnego okresu to raz, sl został przesunięty co jest z reguły nie wybaczalnym błędem to dwa, mimo wszystko był jeszcze spory zapas a tak jak pisałem 1,383 było ważnym poziomem długoterminowym i zadziałało bez zarzutu. Nie zostawiłem nigdy wejść samych sobie, podjąłem może głupią i ryzykowną decyzję o tym żeby przesunąć sl i zaczekać na reakcje powyższego poziomu i ewentualnie przyjąć stratę rzędu 50% konta ale tak naprawdę ryzykując tylko kilka kolejnych procent od miejsca w którym wcześniej chciałem zamknąć pozycję.

@Mryko
W tej chwili traktuję ten jurnal jako "skrzynkę pocztową" a przy okazji miejsce gdzie mogę odpowiedzieć albo zadać jakieś pytanie którego z różnych przyczyn nie mogę zadać gdzie indziej :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Co do uwagi na początku. Bo to był konkurs stąd pewnie takie a nie inne postępowanie z tymi zagraniami. Gdybyś grał realnymi pieniędzmi sytuacja byłaby zapewne z goła odmienna. Niestety z dziennika wynika co innego niz piszesz teraz. I to nie tylko ja wtedy dostrzegłem. Jak podkreślałem kilkakrotnie jesteś od krok od graala. Tylko ten krok musisz wykonać. Czyli konsekwentne stosowanie SL. Dwa razy miałeś po prostu szczęście. trzeci raz może cię zabić. Jednak mam nadzieję, że realne pieniądze na koncie zrobią swoje i wykonasz ten trudny krok. Wiem, że fajnie jest jak wszyscy klepią po plecach. Tylko pamiętaj o tych dwóch systuacjach, które prawie cię zabiły.

A ten co pisze, że masz "żelazne jaja", "że jesteś twardy", "że jesteś wytrzymały" w takich chwilach to raczej nie jest twoim świadomym przyjacielem, tylko gościem z miernym doświadczeniem i wielokrotnym MC na koncie.

Dlatego jestem ciekaw twojego realnego journala.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Co do uwagi na początku. Bo to był konkurs stąd pewnie takie a nie inne postępowanie z tymi zagraniami. Gdybyś grał realnymi pieniędzmi sytuacja byłaby zapewne z goła odmienna. Niestety z dziennika wynika co innego niz piszesz teraz. I to nie tylko ja wtedy dostrzegłem. Jak podkreślałem kilkakrotnie jesteś od krok od graala. Tylko ten krok musisz wykonać. Czyli konsekwentne stosowanie SL. Dwa razy miałeś po prostu szczęście. trzeci raz może cię zabić. Jednak mam nadzieję, że realne pieniądze na koncie zrobią swoje i wykonasz ten trudny krok. Wiem, że fajnie jest jak wszyscy klepią po plecach. Tylko pamiętaj o tych dwóch systuacjach, które prawie cię zabiły.

A ten co pisze, że masz "żelazne jaja", "że jesteś twardy", "że jesteś wytrzymały" w takich chwilach to raczej nie jest twoim świadomym przyjacielem, tylko gościem z miernym doświadczeniem i wielokrotnym MC na koncie.

Dlatego jestem ciekaw twojego realnego journala.

Przejrzyj strony od 65 bodajże do 69 czy 70.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Adriano a nie przyszlo Ci moze do glowy, ze inni moga miec lepszych mentorow od Ciebie (bez urazy oczywiscie)- , ze graja odmiennym systemem od twojego , i ze byc moze przynosi im to porownywalne lub wieksze zyski.
Dlaczego na sile chcesz zeby Wuza stosowal SL w miejscu w ktorym TY chesz zeby go wystoPwalo - moze , a raczej napewno Wuza nie zawarl tutaj na forum wszystkich swoich zalozen - a byc moze jedno z nich mowilo tam w tamtym przypadku NIE ZAMYKAJ.

Co do twojego systemu i jurnala - to fajnie , ze zarabiasz - pokazales, ze zarobki sie pojawiaja - ale tak szczerze powedz - piszesz , ze siedzisz w tym 30 lat - ok , moge w to uwierzyc (dla sprawy) - jednakze czy uwazasz, ze dla poczatkujacego, ktory z forexem spotkal sie zalozmy 1 miesiac , moze 1 rok wczesniej twoj jurnal jest przydatny (pisze tak bo sam napisales , ze chcesz przekazac wiedze innym).
Moim zdaniem tak nie jest - malo tego mysle, ze jezeli zaczna Cie nasladowac w graniu uznaniowym to szybko straca wszystko co maja i odejda od tego jakze niepewnego interesu.

ODPOWIEDZ