Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Na akcyjnym kiedyś używałem takiego wskaźnika volumenu jako jednego z filtrów do skanowania całego rynku, który informował nawet dosyć wcześnie o ruchu a dobrze eliminował fałszywe wybicia. Amibroker ma taką funkcję zaszytą Percentile. Jak kto chce sie pokusić o napisanie tego na mql, nie będzie żałował.

Odważnym podpowiem tylko, pracować na różnicy Vol i Percentila i sprowadzić wyniki do wartości procentowej i wtedy zakres -100 >+100 jest tym, co tygrysy lubią najbardziej.

Dodano po 5 godzinach 12 minutach:

ps.
najlepiej się sprawdzały wartości

Percentile(V,120,85);

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:Na akcyjnym kiedyś używałem takiego wskaźnika volumenu jako jednego z filtrów do skanowania całego rynku, który informował nawet dosyć wcześnie o ruchu a dobrze eliminował fałszywe wybicia. Amibroker ma taką funkcję zaszytą Percentile. Jak kto chce sie pokusić o napisanie tego na mql, nie będzie żałował.

Odważnym podpowiem tylko, pracować na różnicy Vol i Percentila i sprowadzić wyniki do wartości procentowej i wtedy zakres -100 >+100 jest tym, co tygrysy lubią najbardziej.

Dodano po 5 godzinach 12 minutach:

ps.
najlepiej się sprawdzały wartości

Percentile(V,120,85);
Na akcjach masz prawdziwy obrót z całego rynku i nie masz w historii pustych kwotacji tzn. takich na które nikt nie odpowiedział (jest oferta ale nie było transakcji).
Próbowałeś tego na FX?

Dodano po 37 minutach:

Wiecie co? Grala nie mam.
Ale znam takiego jednego dżina.
I ten dżin od już drugi rok wskazuje mi drogę w metalach szlachetnych.
Ostatnio powiedział mi coś takiego:

"Bullish sentiment among gold analysts is at historic lows and bearish sentiment is high.
That tells me everyone who wants to sell has probably sold. Meaning the easiest path for gold is probably up. In fact I think it may be about to head higher in a hurry.

Better than expected economic news from China and EU is removing some of the fear that's overhanging the market. That could be bullish news for silver in particular which is an industrial metal as well as a precious metal."

Złoto już mam, dokupowałem sobie cierpliwie dołek po dołku od początku stycznia. Chciałem co prawda wyskoczyć na linii trendu spadkowego ale skoro dżin mówi to co mówi... "let the winners run" :-)
Srebra na razie unikałem z powodów o których wspomniał wyżej. Ale jak usłyszałem to co on teraz powiedział, od razu kupiłem. To było 19-go Stycznia.
I zobaczcie co się stało w niecałe 24 godziny - załącznik.
To nie jest pierwszy raz.
Na dodatek ten dżin ma szczególnego nosa do wyczuwania dołków gdy ulice spływają jeszcze świeżą krwią - parę razy musiałem po prostu zamknąć oczy i kupić "spadający nóż" :kosci:

A najlepsze jest to, że dżin jest absolutnie za darmo dla wszystkich.
On podpowiada kierunek, a twoim zadaniem jest "tylko" tego nie spieprzyć :D Money Management jak to się mówi…
Sean Brodrick, tak on się nazywa. WWW i twitter.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 21:09 przez 259, łącznie zmieniany 4 razy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

freakout pisze:ciekawe wyniki prezentuje system o nazwie InvestScalp dostępny na Allegro pod tym linkiem: http://allegro.pl/investscalp-automat-i ... 15701.html

link do statystyk myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/xsuchyx ... alp/220800

udało mi się w pewien sposób zdobyć tego robota za darmo, od jutra test i zobaczymy czy rzeczywiście jest wart tych 840zł ;)
Ciekawe czy rzeczywiście ten co twierdzi że napisał ten kod mówi prawdę.
Taki inny co twierdzi podobnie i w ofercie na allegro napisał mnóstwo tekstu na temat praw autorskich po prostu go ukradł. Dla "usprawiedliwienia" ukradł od kolejnego złodzieja...

Ale oczywiście popieram takie podejście i zachęcam i bardzo jestem ciekaw wyników. Możesz to przetestować dokładnie i w dłuższym czasie? Np. 2008-2011...
Jakby co to mogę w tym pomóc.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

259 pisze:
freakout pisze:ciekawe wyniki prezentuje system o nazwie InvestScalp dostępny na Allegro pod tym linkiem: http://allegro.pl/investscalp-automat-i ... 15701.html

link do statystyk myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/xsuchyx ... alp/220800

udało mi się w pewien sposób zdobyć tego robota za darmo, od jutra test i zobaczymy czy rzeczywiście jest wart tych 840zł ;)
Ciekawe czy rzeczywiście ten co twierdzi że napisał ten kod mówi prawdę.
Taki inny co twierdzi podobnie i w ofercie na allegro napisał mnóstwo tekstu na temat praw autorskich po prostu go ukradł. Dla "usprawiedliwienia" ukradł od kolejnego złodzieja...

Ale oczywiście popieram takie podejście i zachęcam i bardzo jestem ciekaw wyników. Możesz to przetestować dokładnie i w dłuższym czasie? Np. 2008-2011...
Jakby co to mogę w tym pomóc.
Autorem tego EA jest osoba z forum.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Czyżby to był WIELKIXJAN z naszego forum i jego wspaniały automat ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Jak to cudo się sprawuje niby? Ktoś coś wie?

259
Maniak
Maniak

leszczu pisze:
259 pisze: Ciekawe czy rzeczywiście ten co twierdzi że napisał ten kod mówi prawdę.
Autorem tego EA jest osoba z forum.
No to chyba będę musiał odszczekać?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

autorem tego EA jest właściciel strony fx-trader.pl a czy sam robot działa to się przekonamy :)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

personov pisze:Czyżby to był WIELKIXJAN z naszego forum i jego wspaniały automat ?
zgadza się

Wie ktoś coś więcej na temat tego EA?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Odszczekuję... uah, uah, uah...

ODPOWIEDZ