tak, zobacz instrukcję (pierwszy post)j4ceeq pisze:Witam
Czy w tym risk manageru da radę ustawić, aby pokazywał wielkość lota z dokładnością do mikrolotów?
VORM v.1.0.b - czyli RiskManager i wizualna edycja zleceń
u mnie gdy wchodze w strategie ikona Vorma jest szara, nieaktywna, gdy w oknie zaznacze umozliw handel i dam ok to tak jakby nic sie nie dzialo, pozniej gdy znowu wchodze w Vorma w strategiach opcja umozliw handel dalej jest odznaczona, jednak na wykresie pojawia sie napis i buzka, czy tak ma byc? bo w instrukcji widac ze ikona Vorma w strategiach jest aktywna a u mnie nie.
- klonmarcin
- Maniak
tak musi być ta ikonka nieaktywna, a na wykresie zmień na inny TF np D1 i wszystko się pojawi.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
- klonmarcin
- Maniak
czy da się w vormie ustawić aby np. jeśli cena osiągnie 15 pips profitu vorm przestawiał sl na be ale nie na +1 pips ale na +5 pips??

No pain - No gain
No pain - No gain
Witam wszystkich, mam problem bo po skopiowaniu wszystkiego tak jak jest napisane w instrukcji wyskakuje mi komunikat: "14:49:02 VORM_InfoBox EURUSD,M5: zero divide" i nic nie wyświetla w oknie, mimo że buźka jest uśmiechnięta, nie wiem jak sobie poradzić z tym. Może napiszcie co wystarczy skopiować żeby program działał.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam,
gdy przełącze na widok strategi na dolnym pasku obok wiadomości, alarmów jest zakładka strategie to własnie tam pokazuje się czerwony trójkąt sygnalizujący że coś jest nie tak i w każdej sekundzie pokazuje się kilka razy własnie ten komunikat. Próbowałem już wszystkiego nawet w MetaEditorze gdy daje kompiluj to wyskakuje błąd. Nie wiem, pewnie wina leży po mojej stronie i robię coś nie tak ale najgorsze jest że nie wiem co zrobić by to działało. Zainstalowałem Luktom Visual i ten działa normalnie.
Pozdrawiam.
I wyświetla się wszystko tak jak u robinhooda200 się wyswietlało Clipboard01.jpg tylko szkoda że nie napisał co zrobił że się naprawiło.
gdy przełącze na widok strategi na dolnym pasku obok wiadomości, alarmów jest zakładka strategie to własnie tam pokazuje się czerwony trójkąt sygnalizujący że coś jest nie tak i w każdej sekundzie pokazuje się kilka razy własnie ten komunikat. Próbowałem już wszystkiego nawet w MetaEditorze gdy daje kompiluj to wyskakuje błąd. Nie wiem, pewnie wina leży po mojej stronie i robię coś nie tak ale najgorsze jest że nie wiem co zrobić by to działało. Zainstalowałem Luktom Visual i ten działa normalnie.
Pozdrawiam.
I wyświetla się wszystko tak jak u robinhooda200 się wyswietlało Clipboard01.jpg tylko szkoda że nie napisał co zrobił że się naprawiło.
Wstawiam wersję poprawioną:
- przede wszystkim został poprawiony błąd, który powodował nieprawidłowe wyświetlanie się InfoBox'a, oraz w zakładce Strategie pojawienie się komunikatu division zero. Błąd pojawiał się, gdy depozyt był niski, i zadeklarowana wartość MTD (Max Deposit for Trade) była mniejsza niż wymagany Margin dla danego Volumenu.
- poprawione drobne błędy w wyświetlaniu
- zmieniłem sposób wyświetlania historii zleceń Profit/Loss
- Działa na mini- jak i na mikro-lotach (parametr Precision)
Jak zwykle w załącznikach wersja skompilowana i wersja do kompilacji własnej.
Wersja skompilowana, plik rar zawiera:
--
experts/vorm_ea.ex4
experts/indicators/VORM_InfoBox.ex4
templates/simple.tpl
--
Wersja nieskompilowana. plik rar zawiera:
--
experts/vorm_ea.mq4
experts/indicators/VORM_InfoBox.mq4
experts/include/VORM_GlobalVars.mq4
experts/include/VO_Parameters.mq4
experts/include/RM_Parameters.mq4
--
- przede wszystkim został poprawiony błąd, który powodował nieprawidłowe wyświetlanie się InfoBox'a, oraz w zakładce Strategie pojawienie się komunikatu division zero. Błąd pojawiał się, gdy depozyt był niski, i zadeklarowana wartość MTD (Max Deposit for Trade) była mniejsza niż wymagany Margin dla danego Volumenu.
- poprawione drobne błędy w wyświetlaniu
- zmieniłem sposób wyświetlania historii zleceń Profit/Loss
- Działa na mini- jak i na mikro-lotach (parametr Precision)
Jak zwykle w załącznikach wersja skompilowana i wersja do kompilacji własnej.
Wersja skompilowana, plik rar zawiera:
--
experts/vorm_ea.ex4
experts/indicators/VORM_InfoBox.ex4
templates/simple.tpl
--
Wersja nieskompilowana. plik rar zawiera:
--
experts/vorm_ea.mq4
experts/indicators/VORM_InfoBox.mq4
experts/include/VORM_GlobalVars.mq4
experts/include/VO_Parameters.mq4
experts/include/RM_Parameters.mq4
--
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!
- klonmarcin
- Maniak
mam pytanie, co to jest za opcja MTD maksymalny depozyt w procentach, co tam wpisać, bo maksymalna dopuszczalna strata to chyba oznacza maksymalną stratę na jedną transakcje czyli u mnie np. 1% a tamto??
bardzo proszę o odpowiedź

bardzo proszę o odpowiedź

No pain - No gain
No pain - No gain