Zawsze tak będzie i trzeba się z tym pogodzić im szybciej to ogarniesz tym lepiej.Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samoygrek1975 pisze:a jak sprawdzić czy już jestes gotowy
jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
to chyba jeszcze nie jestem gotowy
Trend Line
-
Mr.T
okMr.T pisze:Zawsze tak będzie i trzeba się z tym pogodzić im szybciej to ogarniesz tym lepiej.Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samoygrek1975 pisze:a jak sprawdzić czy już jestes gotowy
jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
to chyba jeszcze nie jestem gotowy
ale ja chce grać na forexe a niepije i co teraz ?
-
Cadermo
Tak ,nawet bardzo. Bo w samym forexie nie ma nic trudnego. Liczy się tylko psychika. To jest największy problem w zarabianiu na forexie.ygrek1975 pisze:czy li myślisz ze twoje miesiące spędzone na demo to stracony czas
Spójrz na zyski/straty na demo po miesiącu. W dodatku musisz być pewien ,ze rozumiesz w 100 % strategię ,którą grasz .ygrek1975 pisze:a jak sprawdzić czy już jestes gotowy
Ale to normalne. Ważne by tracić mało , a zarabiać dużo.ygrek1975 pisze:jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
Pewnie,ale lepiej na maila ,jak zawsze .w wolnej chwili mógłbym ci na pw wysłać moje założenia co do gry ?
Pozdrawiam
Skąd ja to znam...Mr.T pisze:Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samo Mr. Green
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
-
Cadermo
z doświadczenia Ci powiem ygrek1975 ze na real mozna wejsc jak dlugo terminowo (mysle minimum 2-5 tygodnie) wychodzisz na plus i jak wyeliminujesz sytuacje ze masz 2-3 dni pod rzad stratne.
Ja wczesniej jak wchodzilem na real to tez pod wplywem emocji ze 3 dni pod rzad robilem po 5-10% kapitalu, na real tez to wychodzilo robilem z 2000 w kilka dni 2800 zl a potem 3 tranzakcje nie zabezpieczone SL i bankrut, potem wszedlem z 3000 zrobilem 3600 i spadek do 1600 odrobilem do 2000 i spadek 400, odrobilem do 800 i spadek do bankruta
tylko dlugoterminowy zysk sie liczy, po tydzien na plusie to mozna jechac dzieki szczesciu a nie doswiadczeniu i umiejetnosciach ale szczescie kiedys sie konczy, natomiast jak robisz kilka tygodni z rzedu na ciaglym zysku praktycznie eliminujac stratne dni to mysle to moze dopiero byc znak ze masz jakies umiejetnosci i wkladajac kase na real nie roznisz sie od wkladania kasy na rozne betclicki czy betathomy
Ja wczesniej jak wchodzilem na real to tez pod wplywem emocji ze 3 dni pod rzad robilem po 5-10% kapitalu, na real tez to wychodzilo robilem z 2000 w kilka dni 2800 zl a potem 3 tranzakcje nie zabezpieczone SL i bankrut, potem wszedlem z 3000 zrobilem 3600 i spadek do 1600 odrobilem do 2000 i spadek 400, odrobilem do 800 i spadek do bankruta
tylko dlugoterminowy zysk sie liczy, po tydzien na plusie to mozna jechac dzieki szczesciu a nie doswiadczeniu i umiejetnosciach ale szczescie kiedys sie konczy, natomiast jak robisz kilka tygodni z rzedu na ciaglym zysku praktycznie eliminujac stratne dni to mysle to moze dopiero byc znak ze masz jakies umiejetnosci i wkladajac kase na real nie roznisz sie od wkladania kasy na rozne betclicki czy betathomy
Cadermo pisze:Tak ,nawet bardzo. Bo w samym forexie nie ma nic trudnego. Liczy się tylko psychika. To jest największy problem w zarabianiu na forexie.ygrek1975 pisze:czy li myślisz ze twoje miesiące spędzone na demo to stracony czas
Spójrz na zyski/straty na demo po miesiącu. W dodatku musisz być pewien ,ze rozumiesz w 100 % strategię ,którą grasz .ygrek1975 pisze:a jak sprawdzić czy już jestes gotowyAle to normalne. Ważne by tracić mało , a zarabiać dużo.ygrek1975 pisze:jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to tracePewnie,ale lepiej na maila ,jak zawsze .w wolnej chwili mógłbym ci na pw wysłać moje założenia co do gry ?
ok na emila
Pozdrawiam
-
Mr.T
Graj graj tylko nie przesadzaj z siedzeniem przed platformą,im krócej tym więcej pipsów.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz wręcz unikam gry jak za długo czekam na sygnał,bo wiem że to tylko pogarsza sytuację,najlepsze są pierwsze 2 godz po właczeniu platformy od rana,pózniej bywa różnie zwykle gorzej dla nas,mógłbym tak pisać dużo na ten temat ale nie przepadam za pisaniem wolę rozmawiaćygrek1975 pisze:ale ja chce grać na forexe a niepije i co teraz ?
Zawsze mam problem z przytrzymywaniem dłuższych pozycji i wyszyedłem w najgorszym momencie. Tylko + 12 na takim ładnym odbiciu

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.