Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

ygrek1975 pisze:a jak sprawdzić czy już jestes gotowy
jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
to chyba jeszcze nie jestem gotowy
Zawsze tak będzie i trzeba się z tym pogodzić im szybciej to ogarniesz tym lepiej.Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samo :mrgreen:

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

Mr.T pisze:
jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
to chyba jeszcze nie jestem gotowy
Zawsze tak będzie i trzeba się z tym pogodzić im szybciej to ogarniesz tym lepiej.Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samo :mrgreen:
ok :)
ale ja chce grać na forexe a niepije i co teraz ?
:)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

ygrek1975 pisze:czy li myślisz ze twoje miesiące spędzone na demo to stracony czas
Tak ,nawet bardzo. Bo w samym forexie nie ma nic trudnego. Liczy się tylko psychika. To jest największy problem w zarabianiu na forexie.

Spójrz na zyski/straty na demo po miesiącu. W dodatku musisz być pewien ,ze rozumiesz w 100 % strategię ,którą grasz .
ygrek1975 pisze:jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
Ale to normalne. Ważne by tracić mało , a zarabiać dużo.
w wolnej chwili mógłbym ci na pw wysłać moje założenia co do gry ?
Pewnie,ale lepiej na maila ,jak zawsze .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Mr.T pisze:Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stop na dziś,to tak jak z piciem wódy,jak przesadzisz to żle się kończy.Obydwie ,,używki" i forex i wóda działają na mózg prawie tak samo Mr. Green
Skąd ja to znam...:D
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mr.T pisze:Nigdy nie bedziesz zarabiał codziennie,zawsze są minusy.
No ,kolejny dobry trader zawitał w progi tego dziennika :) Święta racja !

adasq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adasq »

z doświadczenia Ci powiem ygrek1975 ze na real mozna wejsc jak dlugo terminowo (mysle minimum 2-5 tygodnie) wychodzisz na plus i jak wyeliminujesz sytuacje ze masz 2-3 dni pod rzad stratne.
Ja wczesniej jak wchodzilem na real to tez pod wplywem emocji ze 3 dni pod rzad robilem po 5-10% kapitalu, na real tez to wychodzilo robilem z 2000 w kilka dni 2800 zl a potem 3 tranzakcje nie zabezpieczone SL i bankrut, potem wszedlem z 3000 zrobilem 3600 i spadek do 1600 odrobilem do 2000 i spadek 400, odrobilem do 800 i spadek do bankruta

tylko dlugoterminowy zysk sie liczy, po tydzien na plusie to mozna jechac dzieki szczesciu a nie doswiadczeniu i umiejetnosciach ale szczescie kiedys sie konczy, natomiast jak robisz kilka tygodni z rzedu na ciaglym zysku praktycznie eliminujac stratne dni to mysle to moze dopiero byc znak ze masz jakies umiejetnosci i wkladajac kase na real nie roznisz sie od wkladania kasy na rozne betclicki czy betathomy

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Cadermo pisze:
ygrek1975 pisze:czy li myślisz ze twoje miesiące spędzone na demo to stracony czas
Tak ,nawet bardzo. Bo w samym forexie nie ma nic trudnego. Liczy się tylko psychika. To jest największy problem w zarabianiu na forexie.

Spójrz na zyski/straty na demo po miesiącu. W dodatku musisz być pewien ,ze rozumiesz w 100 % strategię ,którą grasz .
ygrek1975 pisze:jak jednego dnia jestes do przodu a jutro to trace
Ale to normalne. Ważne by tracić mało , a zarabiać dużo.
w wolnej chwili mógłbym ci na pw wysłać moje założenia co do gry ?
Pewnie,ale lepiej na maila ,jak zawsze .

ok na emila

Pozdrawiam

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

ygrek1975 pisze:ale ja chce grać na forexe a niepije i co teraz ?
Graj graj tylko nie przesadzaj z siedzeniem przed platformą,im krócej tym więcej pipsów.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz wręcz unikam gry jak za długo czekam na sygnał,bo wiem że to tylko pogarsza sytuację,najlepsze są pierwsze 2 godz po właczeniu platformy od rana,pózniej bywa różnie zwykle gorzej dla nas,mógłbym tak pisać dużo na ten temat ale nie przepadam za pisaniem wolę rozmawiać :wink:

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Coś chyba tem Pan w USA nagadał nieciekawych rzeczy bo wszystko staneło ale moze ruszy :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Zawsze mam problem z przytrzymywaniem dłuższych pozycji i wyszyedłem w najgorszym momencie. Tylko + 12 na takim ładnym odbiciu
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

Zablokowany