TMS Brokers
Re: TMS Brokers
Pozycja już przywrócona, po staremu. Dość szybko.
Niestety są to sytuacje, które denerwują.
Musze nad sobą popracować , zeby się czymś takim nie przejmować
Niestety są to sytuacje, które denerwują.
Musze nad sobą popracować , zeby się czymś takim nie przejmować
- Phoenix_phx
- Gaduła
Dziwne... wcześniej wskazywali na sytuację rynkową i brak związku przyczynowo-skutkowego. Jak to wyjasnili, bad tick czy co?
To jest dla Ciebie dziwne? Dla mnie dziwna jest 100 pipsowa świeca na 1M, która uderza w mój SL, a której nie ma na innych platformach!
A tu masz odpowiedź:
W nawiązaniu do skargi z dnia 8 stycznia informuję, że została ona uznana za zasadną i w konsekwencji wskazana przez Pana pozycja została przywrócona. Jednocześnie pragniemy zapewnić, że pojawienie się ceny nierynkowej (BAD TICK) nie jest działaniem celowym. Pomimo, że TMS Brokers korzysta z profesjonalnych dostawców płynności w Systemie Transakcyjnym mogą występować błędy i nieścisłości danych. TMS Brokers dokłada należytej staranności, aby wyeliminować lub w znacznym stopniu je ograniczyć.
A tu masz odpowiedź:
W nawiązaniu do skargi z dnia 8 stycznia informuję, że została ona uznana za zasadną i w konsekwencji wskazana przez Pana pozycja została przywrócona. Jednocześnie pragniemy zapewnić, że pojawienie się ceny nierynkowej (BAD TICK) nie jest działaniem celowym. Pomimo, że TMS Brokers korzysta z profesjonalnych dostawców płynności w Systemie Transakcyjnym mogą występować błędy i nieścisłości danych. TMS Brokers dokłada należytej staranności, aby wyeliminować lub w znacznym stopniu je ograniczyć.
Ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaki jest SWAP najlepiej w USD dla pozycji USD / TRY
bo na demie nie naliczają SWAP-ów
bo na demie nie naliczają SWAP-ów
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
TMS Brokers wprowadziło nową platformę TMS Pro powered by cTrader.
W skrócie:
- 36 par walutowych, złoto i srebro
- zmienny spread
- brak prowizji
- miniloty
- dźwignia do 1:200
- podgląd głębokości rynku z widocznym wolumenem
- rachunek od 3000 PLN
Bliższe informacje pod adresem http://www.tms.pl/platformy/tms-pro/wstep
W skrócie:
- 36 par walutowych, złoto i srebro
- zmienny spread
- brak prowizji
- miniloty
- dźwignia do 1:200
- podgląd głębokości rynku z widocznym wolumenem
- rachunek od 3000 PLN
Bliższe informacje pod adresem http://www.tms.pl/platformy/tms-pro/wstep
Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- TMS Brokers
- Stały bywalec
Odpowiedzieliśmy w odpowiednim watku, czyli tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/go4x-p ... ml#p564615Noob pisze:Założyłem sobie w tym tygodniu u was rachunek, bo potrzebowałem jakiegoś polskiego brokera do indeksów, macie na nich niezłe spready, pomyślałem sobie, że co mi szkodzi, mimo że MM, gram długoterminowo. W kontekście dzisiejszego dnia nasuwa mi się pytanie - te świece dzisiejsze na indeksach, zwłaszcza amerykańskich, to jakiś żart? Bo jeżeli nie i nie zamierzacie ich usuwać ani zwracać pieniędzy klientom, których zdjęły to chciałbym wiedzieć zanim wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze, chciałbym inwestować również na NASDAQ czy DJIA.
- jamesfisher
- Pasjonat
Prośba o informację od Brokera na temat strategii "Trailing Stop", która jest zamieszczona na:
http://ctdn.com/algos/robots
do cAlgo. Działa prawidłowo SL ale TS nie jest przesuwany.
Załączam film jak dowód. Może coś źle robię
http://ctdn.com/algos/robots
do cAlgo. Działa prawidłowo SL ale TS nie jest przesuwany.
Załączam film jak dowód. Może coś źle robię

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Działa Wam system transakcyjny ct.tms.pl bo ani na komputerze ani na telefonie nie mogę się połączyć. Pokazuje sie pusta strona.
Update: Już wszystko działa.
-- śr 16-04-2014, 11:23 --
Czy możecie sprawdzić u sienie na smartphonie strone logowania ct.tms.pl ponieważ w telefonie na androidzie pokazuje się komunikat o niezaufanym certyfikacie bezpieczeństwa (https). Na komputerze nie ma problemów z certyfikatem. Z góry dzięki za sprawdzenie.
-- śr 16-04-2014, 11:26 --
Czy możecie sprawdzić u siebie na smartphonie strone logowania ct.tms.pl ponieważ w telefonie na androidzie pokazuje się komunikat o niezaufanym certyfikacie bezpieczeństwa (https). Na komputerze nie ma problemów z certyfikatem. Z góry dzięki za sprawdzenie.
Update: Już wszystko działa.
-- śr 16-04-2014, 11:23 --
Czy możecie sprawdzić u sienie na smartphonie strone logowania ct.tms.pl ponieważ w telefonie na androidzie pokazuje się komunikat o niezaufanym certyfikacie bezpieczeństwa (https). Na komputerze nie ma problemów z certyfikatem. Z góry dzięki za sprawdzenie.
-- śr 16-04-2014, 11:26 --
Czy możecie sprawdzić u siebie na smartphonie strone logowania ct.tms.pl ponieważ w telefonie na androidzie pokazuje się komunikat o niezaufanym certyfikacie bezpieczeństwa (https). Na komputerze nie ma problemów z certyfikatem. Z góry dzięki za sprawdzenie.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.
-
- Uczestnik
Piszę to jako były pracownik firmy proTrader.
Pracowałem tam jakiś czas jako Futures Trader i wszystko było dobrze do czasu gdy TMS przejął 51% udziałów spółki. Miało to miejsce jakoś luty-marzec br.
Na początku były obiecywane gruszki na wierzbie, ale szybko zostaliśmy sprowadzeni na ziemię.
Na koniec kwietnia zarząd postanowił zamknąć cztery z dziewięciu oddziałów. Ok, rozumiemy to, biura nie są dochodowe to się ich pozbywamy.
Większość traderów zostało zwolnionych a pozostałym zaproponowano przeniesienie do innych miast.
Lecz prawdziwy cyrk zaczął się w połowie maja gdy okazało się, że TMS nie chce przelać pracownikom wypłat za kwiecień (zawsze następowało to 10tego następnego miesiąca).
W związku z tym zarządziliśmy strajk aż do czasu otrzymania wypłat. I tak po dwóch tygodniach strajkowania dowiedzieliśmy się, że TMS złożył do sądu wniosek o upadłość spółki proTrader. A niedługo po tym otrzymaliśmy oficjalne wypowiedzenie z pracy.
Na razie jeszcze trwają rozmowy z TMS, ale niewykluczone, że cała sprawa trafi do sądu.
Podsumowując.
Około 150 ludzi w tym ponad 100 traderów, praktycznie z dnia na dzień zostało bez pracy. Traderzy oraz managerzy nie zostali dotychczas rozliczeni za kwiecień ani maj oraz ew bonusy
Piszę to tylko po to żebyście wiedzieli jaką firmą jest TMS i jak postępuje z ludźmi.
Nie wiem jakim jest brokerem i jaka jest jakość ich usług więc nie będę ich oceniał pod tym względem. Ale chciałbym żebyście mieli w pamięci to co napisałem kiedy będziecie chcieli skorzystać z usług TMS
Pracowałem tam jakiś czas jako Futures Trader i wszystko było dobrze do czasu gdy TMS przejął 51% udziałów spółki. Miało to miejsce jakoś luty-marzec br.
Na początku były obiecywane gruszki na wierzbie, ale szybko zostaliśmy sprowadzeni na ziemię.
Na koniec kwietnia zarząd postanowił zamknąć cztery z dziewięciu oddziałów. Ok, rozumiemy to, biura nie są dochodowe to się ich pozbywamy.
Większość traderów zostało zwolnionych a pozostałym zaproponowano przeniesienie do innych miast.
Lecz prawdziwy cyrk zaczął się w połowie maja gdy okazało się, że TMS nie chce przelać pracownikom wypłat za kwiecień (zawsze następowało to 10tego następnego miesiąca).
W związku z tym zarządziliśmy strajk aż do czasu otrzymania wypłat. I tak po dwóch tygodniach strajkowania dowiedzieliśmy się, że TMS złożył do sądu wniosek o upadłość spółki proTrader. A niedługo po tym otrzymaliśmy oficjalne wypowiedzenie z pracy.
Na razie jeszcze trwają rozmowy z TMS, ale niewykluczone, że cała sprawa trafi do sądu.
Podsumowując.
Około 150 ludzi w tym ponad 100 traderów, praktycznie z dnia na dzień zostało bez pracy. Traderzy oraz managerzy nie zostali dotychczas rozliczeni za kwiecień ani maj oraz ew bonusy
Piszę to tylko po to żebyście wiedzieli jaką firmą jest TMS i jak postępuje z ludźmi.
Nie wiem jakim jest brokerem i jaka jest jakość ich usług więc nie będę ich oceniał pod tym względem. Ale chciałbym żebyście mieli w pamięci to co napisałem kiedy będziecie chcieli skorzystać z usług TMS