TMS Brokers
Taki trend. A jak wiadomo na rynkach podąża się z trendem.WoŁodia pisze:Sprytne posunięcie, przefarbowali się na ECN
http://0procentmt4.lp.tms.pl/
Ciekawe jak im to wyjdzie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Szanowny Panie Pawle,
Z uwagi na szereg nieprawdziwych i tendencyjnie stawiających TMS Brokers w złym świetle informacji opublikowanych przez Pana na tym oraz innych forach dyskusyjnych, chcielibyśmy krótko ustosunkować się do przedstawianych nam zarzutów.
Zgłaszane przez naszych Klientów reklamacje są rozpatrywane przez odpowiednio powołany do tego organ (tj. Inspektora Nadzoru) na zasadach określonych przejrzyście w naszym regulaminie. Liczba składanych reklamacji stanowi promil procenta realizowanych przez naszych klientów operacji. Za każdym razem stosujemy proklienckie podejście oraz dbamy o dobre relacje, nie możemy jednak uznawać reklamacji, które dotyczą błędów popełnianych po stronie Klienta (w tym tych wynikających z nieznajomości elementarnych zasad działania skryptów na platformie lub specyfiki rynku OTC).
Nie wiemy skąd czerpie Pan informacje o jakichkolwiek oszukanych Klientach i uprzejmie prosimy o nierozpowszechnianie pomówień na nasz temat. Wierzymy w zdrowy rozsądek naszych Klientów, którzy są w stanie rozróżnić zasadne pretensje od tych spowodowanych frustracją czy niewiedzą.
Prezentowany przez Pana model współpracy oparty na braku kultury i eskalowaniu niczym nieuzasadnionych zarzutów oraz nagminne publikowanie korespondencji i danych osobowych naszych pracowników bez udzielonej zgody jest dla nas nie do zaakceptowania. Powyższe okoliczności spowodowały, że uznaliśmy iż dla obu stron najlepszym wyjściem będzie zakończenie współpracy i wypowiedzieliśmy Panu umowę.
Z poważaniem,
Zespół Go4X
Z uwagi na szereg nieprawdziwych i tendencyjnie stawiających TMS Brokers w złym świetle informacji opublikowanych przez Pana na tym oraz innych forach dyskusyjnych, chcielibyśmy krótko ustosunkować się do przedstawianych nam zarzutów.
Zgłaszane przez naszych Klientów reklamacje są rozpatrywane przez odpowiednio powołany do tego organ (tj. Inspektora Nadzoru) na zasadach określonych przejrzyście w naszym regulaminie. Liczba składanych reklamacji stanowi promil procenta realizowanych przez naszych klientów operacji. Za każdym razem stosujemy proklienckie podejście oraz dbamy o dobre relacje, nie możemy jednak uznawać reklamacji, które dotyczą błędów popełnianych po stronie Klienta (w tym tych wynikających z nieznajomości elementarnych zasad działania skryptów na platformie lub specyfiki rynku OTC).
Nie wiemy skąd czerpie Pan informacje o jakichkolwiek oszukanych Klientach i uprzejmie prosimy o nierozpowszechnianie pomówień na nasz temat. Wierzymy w zdrowy rozsądek naszych Klientów, którzy są w stanie rozróżnić zasadne pretensje od tych spowodowanych frustracją czy niewiedzą.
Prezentowany przez Pana model współpracy oparty na braku kultury i eskalowaniu niczym nieuzasadnionych zarzutów oraz nagminne publikowanie korespondencji i danych osobowych naszych pracowników bez udzielonej zgody jest dla nas nie do zaakceptowania. Powyższe okoliczności spowodowały, że uznaliśmy iż dla obu stron najlepszym wyjściem będzie zakończenie współpracy i wypowiedzieliśmy Panu umowę.
Z poważaniem,
Zespół Go4X
SAMCZYK pisze:Właśnie w tym dowcip że chyba im się pomerdało w datach. Co innego wyslałem a kobieta nie to co trzeba napisała. Przede wszystkim sprawa już miała odpowiedź. Babka pisze bezosobowo do mnie a jej załącznik nie pasuje do moich zleceń - nawet z tamtego dnia. Czyż to nie parodia? Dlatego musiałem zadzwonić.
Dodano po 3 minutach:
Jestem Mariusz ale jak wygodniej to proszę bardzo. Paweł to globalek itd
Reklamacja nie może być po stronie klienta skoro telefonicznie ogłaszacie o rynku OTC i ewentualnych przesunięciach spreadu pamiętając że reklamujecie stały spread €/$ =1pips.
Gdzie rozmowa z Waszym pracownikiem tłumaczy wszystko nieco inaczej:

Poza tym na Pana pytanie skąd biorę takich klientów, już spieszę odpowiedzieć. Są ludzie którzy pytają o moje zapędy tak negatywne i po krótkiej rozmowie okazuje się że im podobnie się stało. Np. wciskanie jednemu Panu ze Stanów, że ma złe połączenie internetowe które ma wpływ na wyjście z pozycji pomimo komunikatu (zły parametr) w momencie kiedy zysk był po stronie klienta. Kiedy rynek zawrócił odnotował stratę. Trzeba dodać jeszcze jedną sprawę. Ów człowiek wszedł dużymi lotami których zysk przerodził się w stratę. Operację wyjścia z pozycji próbował kilkanaście razy ale platforma GO4X po prostu pierdzieliła człowiekowi zabranie zysku.
Przyznam że i ja miałem trudności grania na lotach dlatego grałem na mikrolotach do 0,4 bo inaczej problem wyjścia na 10 pipsów przy 2 lotach był problemem niedoprzejścia.
Może chciałby Pan kontakt do tych ludzi bo mam ich obecnie 6 osób. Ale powtarzać nie będę się o zbiorowym pozwie bo to szkoda czasu. Najważniejsze że mamy dowody i to się liczy.
Mam nadzieje że Pana ciekawość zaspokoiłem. A nazbierało się tego...
ps. oczywiście są też zadowoleni klienci którzy doskonale grają i zarabiają ale to co w skrajnościach GO4X robi to żenada.
Poza tym, dobrze było zmienić brokera na innego. Warto zmienić z GO4X na innego brokera.
Dodano po 1 godzinach 53 minutach:
Tylko że takie zachowania jakkolwiek są, nie będą brane pod uwagę w statystycznym rozrachunku. Dlatego warto opisać tego typu sytuacje gdyby "broker go4x" chciał stwierdzić i znowu skłamać że jesteście rzetelną firmą. Daleko wam do tego. Ale na szczęście klient w przyszłości będzie miał prawo wyboru jeśli poczyta to i owo.
ps. wydaję mi się że tutaj trzeba więcej takich postów napisać aby ludzie faktycznie dowiedzieli się o polityce prywatności go4x o tym co ja przeszedłem i to co inni klienci donieśli mi będąc tym samym oszukanymi przez go4x.
Gdzie rozmowa z Waszym pracownikiem tłumaczy wszystko nieco inaczej:

Poza tym na Pana pytanie skąd biorę takich klientów, już spieszę odpowiedzieć. Są ludzie którzy pytają o moje zapędy tak negatywne i po krótkiej rozmowie okazuje się że im podobnie się stało. Np. wciskanie jednemu Panu ze Stanów, że ma złe połączenie internetowe które ma wpływ na wyjście z pozycji pomimo komunikatu (zły parametr) w momencie kiedy zysk był po stronie klienta. Kiedy rynek zawrócił odnotował stratę. Trzeba dodać jeszcze jedną sprawę. Ów człowiek wszedł dużymi lotami których zysk przerodził się w stratę. Operację wyjścia z pozycji próbował kilkanaście razy ale platforma GO4X po prostu pierdzieliła człowiekowi zabranie zysku.
Przyznam że i ja miałem trudności grania na lotach dlatego grałem na mikrolotach do 0,4 bo inaczej problem wyjścia na 10 pipsów przy 2 lotach był problemem niedoprzejścia.
Może chciałby Pan kontakt do tych ludzi bo mam ich obecnie 6 osób. Ale powtarzać nie będę się o zbiorowym pozwie bo to szkoda czasu. Najważniejsze że mamy dowody i to się liczy.
Mam nadzieje że Pana ciekawość zaspokoiłem. A nazbierało się tego...
ps. oczywiście są też zadowoleni klienci którzy doskonale grają i zarabiają ale to co w skrajnościach GO4X robi to żenada.
Poza tym, dobrze było zmienić brokera na innego. Warto zmienić z GO4X na innego brokera.
Dodano po 1 godzinach 53 minutach:
Tylko przypomnę ale wypowiedzenie umowy klientowi z powodu braku kultury nie bierze się bez powodu. A już z pewnością reklamacje które nie zostały przez GO4X rozwiązane są w obecnym czasie nadal przez Państwa ignorowane i niedopełnione. Więc o jakiej kulturze mowa?GO4X pisze:Prezentowany przez Pana model współpracy oparty na braku kultury i eskalowaniu niczym nieuzasadnionych zarzutów oraz nagminne publikowanie korespondencji i danych osobowych naszych pracowników bez udzielonej zgody jest dla nas nie do zaakceptowania. Powyższe okoliczności spowodowały, że uznaliśmy iż dla obu stron najlepszym wyjściem będzie zakończenie współpracy i wypowiedzieliśmy Panu umowę.
Tylko że takie zachowania jakkolwiek są, nie będą brane pod uwagę w statystycznym rozrachunku. Dlatego warto opisać tego typu sytuacje gdyby "broker go4x" chciał stwierdzić i znowu skłamać że jesteście rzetelną firmą. Daleko wam do tego. Ale na szczęście klient w przyszłości będzie miał prawo wyboru jeśli poczyta to i owo.
ps. wydaję mi się że tutaj trzeba więcej takich postów napisać aby ludzie faktycznie dowiedzieli się o polityce prywatności go4x o tym co ja przeszedłem i to co inni klienci donieśli mi będąc tym samym oszukanymi przez go4x.
Każda strategia jest rozdawana za plecami tych co tworzą. BAZ, Fontanna, Scalp fXlamera za darmola.
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...
A święcą fałszywe zagrywki jak to na navigatorze.
A chcą sobie prestiżem nagradzać. I netykiety uczyć. heheheheheh...
- Phoenix_phx
- Gaduła
Tak czytam i Ciebie nie ogarniam. Masz wypowiedzianą umowę (przynajmniej wynika z oficjalnego maila Go4x), zostałeś ponownie demo traderem i czepiasz sie jednego broka. Skoro masz niby dowody na pozew zbiorowy to czemu nie uderzasz dalej, nie zbierasz ludzi ani nie piszesz do KNF ? Czyżbyś sie czepiał drobiazgów, bo zgrałeś oszczędności mamy i próbujesz sie odegrać bo nie umiesz dilować ? Żałość. Pokaż pełen statement reala i udowodnij ze brok przeszkadza CI zarabiać a nie czepiasz sie bzdur. Dla mnie śmierdzisz czarnym PRem konkurencji. Ja u nich diluje i jakoś nie robili problemów ani teraz ani rok temu. KNF jakoś zapomniał na nich nakładać kary, a o XTB sie słyszy non stop. Pomyśl trochę gdzie lezy problem, ale sugeruje że trzeba zacząć od swojego dziewictwa.
-
- Bywalec
Re: TMS Brokers
Hej, czy u wszystkich wykres wygląda identycznie? Zarówno wczoraj, jak i dziś, dokładnie o 23:00 dziury na EURUSD, sprawdziłem na GO4X i BOSSA - takich świeczek i dziur nie ma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
NightWalker
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Miałem tam konto - takie kwotowania to standard niestety.Tomee pisze:Hej, czy u wszystkich wykres wygląda identycznie? Zarówno wczoraj, jak i dziś, dokładnie o 23:00 dziury na EURUSD, sprawdziłem na GO4X i BOSSA - takich świeczek i dziur nie ma.
Koledzy jak się odnosicie do takiego czegoś?
Bad tick wczoraj na AUDUSD wyciął mi zyskowną pozycję w TMS
na wykresie 1m szpila na 100 pips w dół, na innych platformach tego nie ma,
rynek póki co cały czas wyżej

złożyłem reklamację, pewnie jak odpowiedzą to rynek już będzie poniżej mojego stopa 1,0460 i co wtedy?
bo przecież nie chcę z powrotem pozycji na stracie, skoro miałem stopa
a w międzyczasie zanim odpowiedzą nie mam pozycji i nie mogę z nią nic zrobić, a może akurat chciałem realizować zysk powyżej 1,05?
I teraz pytanie? Na co to jest obliczone? żeby zdenerwować ?
Jak to jest, że inne platformy sobie radzą i nie robią takich rzeczy?
Czy też wszystkie robią takie jaja?
Bad tick wczoraj na AUDUSD wyciął mi zyskowną pozycję w TMS
na wykresie 1m szpila na 100 pips w dół, na innych platformach tego nie ma,
rynek póki co cały czas wyżej

złożyłem reklamację, pewnie jak odpowiedzą to rynek już będzie poniżej mojego stopa 1,0460 i co wtedy?
bo przecież nie chcę z powrotem pozycji na stracie, skoro miałem stopa
a w międzyczasie zanim odpowiedzą nie mam pozycji i nie mogę z nią nic zrobić, a może akurat chciałem realizować zysk powyżej 1,05?
I teraz pytanie? Na co to jest obliczone? żeby zdenerwować ?
Jak to jest, że inne platformy sobie radzą i nie robią takich rzeczy?
Czy też wszystkie robią takie jaja?
To raczej jakiś błąd - nie żadne celowe działanie. Takie rzeczy niestety się zdarzają. Klasę brokera poznaje się po tym jak szybko i w jaki sposób sobie z tym poradzi.
Daj znać jak to rozwiązali.
Daj znać jak to rozwiązali.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów