To Twoje pierwsze zwolnienie? Jak popracujesz dłużej w branży finansowej to zobaczysz znacznie, znacznie więcej

To po co pisali, że spread na EUR/USD wynosi od 1 do 1,6 pipsa.forexsowicz91 pisze: Zaś te 1,6pipsa to nie stały a średni spread na koncie PRO, które jest kontem STP i spread jest dodatkowo wyższy niż np. na Connect (konto ECN) bo koszt prowizji jest w nim ukryty.
Czyżbyś pracował dla ciemnej strony MOCY?luxtorpeda pisze:@zwykuy.gracz
To Twoje pierwsze zwolnienie? Jak popracujesz dłużej w branży finansowej to zobaczysz znacznie, znacznie więcej
to jeszcze nie taki duży. można by rzec że całkiem "normalny" podczas danych.A spread zrobił się całkiem duży bo aż 7,7pipsa.
Właśnie że mógł się rozszerzyć a nawet powinien, bo w przeciwnym razie oznaczało by to inny model egzekucji.czyli spread nie mógł się rozszerzyć powyżej 1.6 pipsa.Wygląda na to,ze to był chwyt marketingowy bo bardzo długo taki zapis był u nich na stronie.
Skargę zgłosiłem 31 kwietnia po 3 tygodniach otrzymałem odpowiedz taka jak napisałem w pierwszym poście. Dlatego tego samego dnia wysłałem maila, ze sie z tym nie zgadzam i opisałem dlaczego. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi wiec wysłałem w ostatni wtorek kolejnego maila jednak do tej pory żadnej informacji ze strony TMS. Zobaczymy może odpowiedz nie jest taka prosta i muszę na nią jeszcze trochę poczekać. Myśle jednak, ze zaczynaja mnie olewać (mam nadzieje, ze sie mylę:)). Nie spieszy mi się na odpowiedz bo konto w TMS miało być rachunkiem dodatkowym do gry o większym ryzyku mniejszymi kwotami.ADASKO2012 pisze:Złóż skargę na brokera ,który oszukuje.Ewidentnie pisało od 1 do 1.6 pipsa i to chodziło w każdych warunkach ,czyli spread nie mógł się rozszerzyć powyżej 1.6 pipsa.Wygląda na to,ze to był chwyt marketingowy bo bardzo długo taki zapis był u nich na stronie.
Tez chciałem sobie założyć tam konto ,chodziło mi o ctrader platformę ale dziękuje.
Dobrze, ale czemu nie odpisali w jednym zdaniu na maile, ze spread może być większy? Na co czekają? Nie wiedzą co napisać?forexsowicz91 pisze: Właśnie że mógł się rozszerzyć a nawet powinien, bo w przeciwnym razie oznaczało by to inny model egzekucji.
Zapis był jaki był, po prostu skrót marketingowy. Można powiedzieć nawet że prawidłowy, bo rzeczywiście na koncie real w warunkach normalnych sie ten spread tak kształtuje. A że zmienny to także pisało. Zaś to że w warunkach niskiej płynności sie rozjeżdża z pewnością mają wspomniane w dokumentach które każdy podpisuje jak zakłada konto i tym samym je akceptuje.
Po za tym wystarczy przejrzeć strony www innych brokerów i każdy z nich pisze w opisie kont "spread zmienny od xxx pipsa". Nie ma w tym żadnego haczyka.