TMS Brokers

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
17
33%
Poza paroma minusami są ok
10
19%
Przeciętny
7
13%
Mają wiele wad
3
6%
Stanowczo odradzam
15
29%

Liczba głosów: 52

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Re: TMS Brokers

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

forexsowicz91 pisze:
A spread zrobił się całkiem duży bo aż 7,7pipsa.
to jeszcze nie taki duży. można by rzec że całkiem "normalny" podczas danych.
Duży by był w okolicach 30 pips, jaki można oglądać podczas publikacji NFP
Ze względu na takie rozjazdy dużo osób rezygnuje z trzymania pozycji podczas publikacji najważniejszych danych.
czyli spread nie mógł się rozszerzyć powyżej 1.6 pipsa.Wygląda na to,ze to był chwyt marketingowy bo bardzo długo taki zapis był u nich na stronie.
Właśnie że mógł się rozszerzyć a nawet powinien, bo w przeciwnym razie oznaczało by to inny model egzekucji.
Zapis był jaki był, po prostu skrót marketingowy. Można powiedzieć nawet że prawidłowy, bo rzeczywiście na koncie real w warunkach normalnych sie ten spread tak kształtuje. A że zmienny to także pisało. Zaś to że w warunkach niskiej płynności sie rozjeżdża z pewnością mają wspomniane w dokumentach które każdy podpisuje jak zakłada konto i tym samym je akceptuje.

Po za tym wystarczy przejrzeć strony www innych brokerów i każdy z nich pisze w opisie kont "spread zmienny od xxx pipsa". Nie ma w tym żadnego haczyka.
Nie kompromituj się,nigdzie nie pisało,ze to był zmienny spread,dopiero teraz tak pisze.Nagle ten spread znika z ich opisu platformy.Po prostu oszuści,ten zapis był chyba jak dobrze pamiętam od początku.

Teraz pozostał tylko taki zapis:Nasze źródła danych pozwalają zagwarantować, że proponujemy stawki odzwierciedlające najlepszą płynność i stawki. Platformy TMS oferują możliwość wyboru stałych i zmiennych spreadów, z lub bez prowizji.

Teraz mogą już zmienić na stałego,tylko jeszcze nie zdarzyli.

Mare3ko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mare3ko »

TMS Nie chce wypłacić moich pieniędzy z konta!!!
Już od ponad miesiąca zbywają mnie pisząc że pracują nad rozwiązaniem mojej sytuacji i nadal nic z tego! Teraz to już nawet przestali odpisywać na moje wiadomości!! Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? I co mogę zrobić dalej, bo to bylo ponad 5 tysięcy zł...
'Vivere militare est'

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

ADASKO2012, kolego drogi, nawet jeśli nie pisało że spread jest zmienny, no to co z tego? Jeżeli konto jest STP to chyba jest to oczywiste, a jak nie to poczytaj czym jest MM, STP, ECN i w jaki sposób są ceny w tych modelach kwotowane.

Mare3ko, obecnie nie mam już u nich środków, ale jak jeszcze miałem i pisałem maila to też długo czekałem na odpowiedź. Zaś wypłaty były zawsze szybko realizowane i nie miałem zastrzeżeń. Nie znam szczegółów twojej sytuacji więc nie jestem w sanie nic konkretnego Ci doradzić. Jak nie odpisują to po prostu zadzwoń do nich może wtedy coś ruszy do przodu.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

forexsowicz91 pisze:ADASKO2012, kolego drogi, nawet jeśli nie pisało że spread jest zmienny, no to co z tego? Jeżeli konto jest STP to chyba jest to oczywiste, a jak nie to poczytaj czym jest MM, STP, ECN i w jaki sposób są ceny w tych modelach kwotowane.

Mare3ko, obecnie nie mam już u nich środków, ale jak jeszcze miałem i pisałem maila to też długo czekałem na odpowiedź. Zaś wypłaty były zawsze szybko realizowane i nie miałem zastrzeżeń. Nie znam szczegółów twojej sytuacji więc nie jestem w sanie nic konkretnego Ci doradzić. Jak nie odpisują to po prostu zadzwoń do nich może wtedy coś ruszy do przodu.
Mam kilka kont u europejskich bokerow STP ze stałym spreadem i rozszerzającym się do wiadomych pipsow, wiec nie pouczaj bo się skompromitowałeś.A rozszerzający się spread bez wiadomości do jakich rozmiarow jest to nic innego jak utrudnianie handlu,TMS celowo to ukrył ,dzisiaj z nimi gadałem to nie wiedzieli o co chodzi.

Awatar użytkownika
green bankier
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: green bankier »

Mare3ko pisze:TMS Nie chce wypłacić moich pieniędzy z konta!!!
Już od ponad miesiąca zbywają mnie pisząc że pracują nad rozwiązaniem mojej sytuacji i nadal nic z tego! Teraz to już nawet przestali odpisywać na moje wiadomości!! Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? I co mogę zrobić dalej, bo to bylo ponad 5 tysięcy zł...
Ale chodzi o reklamację czy po prostu nie wypłacają, bo kasy nie mają?

bankroot
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankroot »

green bankier pisze: Ale chodzi o reklamację czy po prostu nie wypłacają, bo kasy nie mają?
Hmm.. w zeszłym tygodniu na dwa moje maile, wykorzystywane wyłącznie do kontaktów z TMS, przyszły reklamy IronFX - nb wysłane przez pacjenta mającego numer 630376 w programie partnerskim. Myślisz, że TMS aż tak cienko przędzie, że musi dorabiać sobie reklamami innych broków czy też po prostu mają w firmie kosmiczny b..del, co może skutkować np. kijową ochroną danych? Albo problemem z wypłatą.. :mrgreen:

RS8
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RS8 »

bankroot pisze:
green bankier pisze: Ale chodzi o reklamację czy po prostu nie wypłacają, bo kasy nie mają?
Hmm.. w zeszłym tygodniu na dwa moje maile, wykorzystywane wyłącznie do kontaktów z TMS, przyszły reklamy IronFX - nb wysłane przez pacjenta mającego numer 630376 w programie partnerskim. Myślisz, że TMS aż tak cienko przędzie, że musi dorabiać sobie reklamami innych broków czy też po prostu mają w firmie kosmiczny b..del, co może skutkować np. kijową ochroną danych? Albo problemem z wypłatą.. :mrgreen:
Tms i IronFX mają biura w tym samym budynku.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

bankroot pisze:
Ciepło, ciepło...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

RS8 pisze:
bankroot pisze:
Tms i IronFX mają biura w tym samym budynku.
A co to ma do rzeczy? W niektórych City Center w jednym miejscu jest kilka banków i biur maklerskich. Czy to oznacza , że wyciekają tam dane klientów?
Zawsze można zgłosić do Iron, że ich partner numer 630376 spamuje.Może to coś da.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Zgłosić do IronFX... Hahahaha no tak, bo oni oni o tym nie wiedzą :lol: :lol:

ODPOWIEDZ