http://www.youtube.com/watch?v=JbOuBPHgr_E&feature=pyv
Ja obejrzałem. Poświęciłem te ponad pół godziny życia ponieważ chciałem sobie wreszcie wyrobić choćby jakąś szczątkową opinię na temat tego co robi pan Sebastian Urbański. Obejrzałem i jednym słowem to jest jakaś masakra. Nie wiem, może szkolenie było skierowane do osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z fx ale gdybym chciał skipować rzeczy będące oczywistymi oczywistościami (wpływ R:R na wyniki) to nie wiem czy szkolenie zajęłoby 5 minut.
Jestem zmęczony i zszokowany. Jestem wręcz padnięty po pół godziny słuchania głosu pana Sebastiana, który na dłuższą metę byłby dla mnie nie do zniesienia i oglądaniu tych wszystkich jego kresek i kółek namiętnie malowanych na wykresie. Jestem ponadto negatywnie zaskoczony brakiem znajomości elementarnych hm.. pojęć ze strony prowadzącego szkolenie. Panie Sebastianie, jeśli Pan to czyta to proszę sobie zapamiętać - świece nie mają "tego czegoś o tutaj" tylko mają cień.
Ale do rzeczy. Wiedza i strategia zaprezentowana na szkoleniu stoją na bardzo kiepskim poziomie. Co prawda sam należę do osób, które twierdzą że dobry trader, z dobrym MM będzie zarabiać nawet na kiju od szczotki (czy na sedesie, co kto lubi) ale naprawdę w te 30 minut ciężko się jest nauczyć czegokolwiek. Czegokolwiek co nie tyczy się totalnych podstaw.
Ogólnie jest dość śmiesznie, bo autor szkolenia uczy "czegoś" co teoretycznie ma jakiś związek z formacjami harmonicznymi, a co sam nazywa "Price Action"

Moja opinia jest wyrażona na podstawie powyższego darmowego szkolenia.