Szkolenia Forex?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Odświeżam temat z nie byle powodu. Panie i Panowie, szkolenie Mini Pała Foreks.Do obejrzenia całkiem za darmo w serwisie youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=JbOuBPHgr_E&feature=pyv

Ja obejrzałem. Poświęciłem te ponad pół godziny życia ponieważ chciałem sobie wreszcie wyrobić choćby jakąś szczątkową opinię na temat tego co robi pan Sebastian Urbański. Obejrzałem i jednym słowem to jest jakaś masakra. Nie wiem, może szkolenie było skierowane do osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z fx ale gdybym chciał skipować rzeczy będące oczywistymi oczywistościami (wpływ R:R na wyniki) to nie wiem czy szkolenie zajęłoby 5 minut.

Jestem zmęczony i zszokowany. Jestem wręcz padnięty po pół godziny słuchania głosu pana Sebastiana, który na dłuższą metę byłby dla mnie nie do zniesienia i oglądaniu tych wszystkich jego kresek i kółek namiętnie malowanych na wykresie. Jestem ponadto negatywnie zaskoczony brakiem znajomości elementarnych hm.. pojęć ze strony prowadzącego szkolenie. Panie Sebastianie, jeśli Pan to czyta to proszę sobie zapamiętać - świece nie mają "tego czegoś o tutaj" tylko mają cień.

Ale do rzeczy. Wiedza i strategia zaprezentowana na szkoleniu stoją na bardzo kiepskim poziomie. Co prawda sam należę do osób, które twierdzą że dobry trader, z dobrym MM będzie zarabiać nawet na kiju od szczotki (czy na sedesie, co kto lubi) ale naprawdę w te 30 minut ciężko się jest nauczyć czegokolwiek. Czegokolwiek co nie tyczy się totalnych podstaw.

Ogólnie jest dość śmiesznie, bo autor szkolenia uczy "czegoś" co teoretycznie ma jakiś związek z formacjami harmonicznymi, a co sam nazywa "Price Action" :lol:

Moja opinia jest wyrażona na podstawie powyższego darmowego szkolenia.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Witam,

Jakiś czas temu zacząłem interesować się FX. Przeczytałem "Forex dla bystrzaków", zacząłem również czytać "Analiza techniczna" Murphy'iego, ale czuję niedosyt wiedzy. Rozglądam się za szkoleniami, bo doszedłem do wniosku, że w ten sposób mogę skrócić sobię drogę i zaoszczędzić czas (a może i nawet pieniądze).

Zainteresowały mnie dwa szkolenia:
u Mr.Yogi'ego i szkolenie Zicmar'a. Jednak nie chcę wydawać na początek 4k za szkolenie, bo nie czuję się pewnie. Natomiast napisałem do GrandForever (http://zicmarmax.blogspot.com/) -cena, jak na początek wygląda ok.

Pytanie: 01. Czy ktoś się szkolił u tego Pana?
Pytanie: 02. Ew. jakaś alternatywa?

P.s. Brałem udział w dwóch (półtora tak na dobrą sprawę) szkoleniach u S. Urbańskiego. Były to darmowe szkolenia. Szczerze mówiąc nie podobało mi się, ale nie ze względu na sposób mówienia, bo nic do tego nie mam, a ze względu na poziom merytoryczny. Zbyt dużo niejasności, ani razu nie zajęta pozycja. Ogólnie: nie wzbudził we mnie ten Pan zaufania i nie czuło się od niego profesjonalizmu.

Peace
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 19:16 przez biotiq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ja się szkoliłem. Najlepszą alternatywą jest za ten 1000 zł kupienie sobie paru książek, wpłacenie dwóch, trzech małych depozytów po 150 zł i kwiatów dziewczynie. Szkolenie bardzo przeciętne.

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Good Will Hunting pisze:Ja się szkoliłem. Najlepszą alternatywą jest za ten 1000 zł kupienie sobie paru książek, wpłacenie dwóch, trzech małych depozytów po 150 zł i kwiatów dziewczynie. Szkolenie bardzo przeciętne.
Zdaję sobie sprawę, że kokosów mogę nie dostać za 1k, ale może chociaż obycie z rynkiem (szkolenie trwa miesiąc) + nieksiążkowe podejście (czyli praktyka).
Mieszane mam uczucia ostatnio, szukam, szperam... ;)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Jakkolwiek, nie polecam. Szkolenie - kiedy ja się szkoliłem (dziś może coś się zmieniło) odbywało się głównie na historii, ponieważ na rynku "live" sam autor szkolenia - Zicmar nie ma za wiele do powiedzenia. Obyć się z rynkiem na historii zawsze zdążysz moim zdaniem, a szkoda miesiąca życia na takie zabawy. Zresztą szczerze mówiąc zaskoczył mnie czas tego szkolenia. Wiedza prezentowana na nim jest do przerobienia w dwa dni i przetrawienia w następne dwa. Tydzień na szkolenie z systemu MAX to absolutny.. max.

Jeśli chcesz poważnego szkolenia to nie wydawaj pieniędzy na tego typu wynalazki, a odłóż trochę i idź do yogiego.

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Kasiora jest, tylko pytanie, czy warto. Przyznam się szczerze... Raz się naciąłem na jakieś szkolenie i mam mały uraz (zapłaciłem kasiorę, a szkolenie do bani).

GWH,
Czyli mówisz, że nie ma sensu kombinować i szkocić tylko od razu z grubej rury?

Peace

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie tyle z grubej rury. Powiedz mi, jak kupujesz samochód dla siebie i dla rodziny to kupujesz szrota, w którym jak puścisz kierownice to wjedziesz do rowu czy odkładasz i kupujesz porządny samochód z salonu. Słuchaj, jak chcesz coś robić na giełdzie to rób to porządnie. Szkolenie u yogiego Ci się zwróci. Jeśli nie od razu to prędzej czy później. U Zbyszka.. cóż, różnie.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Good Will Hunting pisze:Jakkolwiek, nie polecam. Szkolenie - kiedy ja się szkoliłem (dziś może coś się zmieniło) odbywało się głównie na historii, ponieważ na rynku "live" sam autor szkolenia - Zicmar nie ma za wiele do powiedzenia. Obyć się z rynkiem na historii zawsze zdążysz moim zdaniem, a szkoda miesiąca życia na takie zabawy. Zresztą szczerze mówiąc zaskoczył mnie czas tego szkolenia. Wiedza prezentowana na nim jest do przerobienia w dwa dni i przetrawienia w następne dwa. Tydzień na szkolenie z systemu MAX to absolutny.. max.
biotiq, tutaj jest jurnal,http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
w którym są zagrania otrzymane wg. systemu zicmara.
Z tego co go przejrzałem, ilość transakcji zyskownych do stratnych była bardzo zadowalająca,nasz moderator Cyb również testował system i wypowiedział sie pozytywnie, jest o tym gdzieś na forum, więc może nie warto skreślać od razu tego szkolenia.
Chociaż osobiście najbardziej polecam czytanie jurnali oraz działu strategii, może temat o "zeroline" Cię zainteresuje (opcja szukaj).

Pozdrawiam

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

No ja od Zicmara bym się trzymał z daleka .Nigdy ,nikt nie potwierdził ,by jego system był profitowy.

marco321
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marco321 »

Poważne pytanie: u którego z forowiczów warto się szkolić ??? !!! Proszę o opinie osób, które miały takie szkolenia i maja konkretne efekty minimum miesiąc po szkoleniu ! proszę o polecenia !!!
"Lepiej stracić okazje, niż pieniądze"

ODPOWIEDZ