Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

chodzi o to ze jak przeszkolisz kogos raz to jest ok ale drugi to przestepstwo skarbowe
zeby szkolic trzeba miec zalozona i aktywna DG a wiadomo z jakimi kosztami to sie wiaze w naszym kraju
wspomne ze zus znowu zdrozal ; )

w skrocie nie wolno szkolic bez DG
ot cala dygresja

z drugiej strony kto normalny zaplaci 1000 zl zusu + reszta kosztow a suma sumarum najmniejszy blad i traktuja cie jak przestepce

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Dagu jesteśmy na forum o inwestycjach, ludzie którzy szkoła i robią to w sposób ciągły ( czyt. Szkolenia są jednym ze stałych dochodów ) powinni mieć obowiązkowo DG, koszt 1000 zł dla osoby zarabiającej na FX + zarabiającej na szkoleniach nie powinien byc problemem, więc brak DG uznał bym za zły znak, nie tylko w kwestii szkoleń ale rownież charaktery tej osoby, kombinowanie dla paru zł..., ukrywanie sie przed us... a sprawa najwazniejsza takie działanie jest nielegalne,

Co do traktowania przedsiębiorcy jak złodzieja. Hmm... Miałem pare lat własna DG i nie odniosłem takiego wrażenia, byłem nawet wezwany na kontrole to pani z us zrobiła mi kawę i nawet pozartowala :) a może dlatego ze ja sie nie bawilem w sztuczne faktury i koszty ?

Dagu

Ink.
ja ciebie rozumiem ale sam widzisz jak tutaj to wyglada
nie sadze zeby ktokolwiek mial DG na szkolenia i nic mi do tego nie bede nikogo o to scigal
z drugiej strony slynny pan SU, ma firme marketing i szeroka game produktow w roznych cenach a przeciez wiekszosc uwaza ze jest oszustem i zlodziejem ktory nie dosc ze nie umie zarabiac sam to uczy tego samego innych

najgorsze w calym tym biznesie czy to szkolenia czy inwestycje jest to ze nic tak naprawde nie wiadomo i nic nie ejst pewne

bo gdzie sa dowody ze SU jest oszustem ? kilka postow osob z glebi kosmosu + pare opini na onecie ? idac dalej mamy na forum szkolacych ale konkretow tez brak co robia jak robia za ile robia i jaka maja skutecznosc
myle sie ze do kazdego idzie sie w ciemno ? nie szkolilem sie nigdy i nie wiem

dobra, jestem konkretyn czlowiekiem i ludbie jasne sytuacje i esencje problemu a nie forumowe pier**** na 200 stron
tak wiec
Ktory ze szkolacych z tego forum moze dac mi dowod na to ze ona zarabia swoim sytemem

nie chce zeby ktos to tutaj wrzucal i pokazywal wszytskim
chce wiedziec do kogo moge sie zglosic prywatnie na skype zeby pokazal mi
ze ona ma swoj system i tym systemem zarabia tyle i tyle w takim a takim czasie
kto jest w stanie to zrobic ?

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

green7

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Co do greena7 to on jest niestety taki sam jak i reszta, co za nim przemawia? stopka z myfxbooka z wyczynu X lat temu u brokera "krzak" czy EA którym wygrał mercedesa w konkursie demo a w konkursie real go zbanowali za te EA.

Dagu wyczerpales temat :)

Dagu

kij z tematem
chcialbym wiedziec do kogo moge sie zglosic na pw
kto pokaze mi ze zarabia swoim systemem
i dzieki temu bede wiedzial ze mam do czynienia z osoba kompetentna
i dzieki temu bede mogl sie zglosic na szkolenie i zaplacic za nie

to wszytsko jest serio nie robie sobie z nikogo jaj i nie prowadze nagonki

konkretne pytanie
do kogo moge sie zglosic z moimi pieniedzmi ?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

do matki, albo ojca
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Dagu pisze:do kogo moge sie zglosic z moimi pieniedzmi ?
Jaką Twoim zdaniem miałby mieć motywację ktoś posiadający zarabiający system, do prowadzenia z niego szkoleń, do prowadzenia szkoleń w ogóle? Sam kiedyś byłem zainteresowany takimi ofertami i za każdym razem okazywało się, że od opowiadanych bzdur włos jeży się na głowie. Kieruj się logiką. Gdyby to było cokolwiek warte już dawno ktoś takie szkolenie by zarejestrował i było by do ściągnięcia w sieci. Gdyby "system" zarabiał a wciąż brakowało pieniędzy, wystarczyło by podkręcić ryzyko. No i przede wszystkim gdyby faktycznie był to system, można by to opisać i opis wysłać, zamiast tracić czas i kasę na osobiste spotkania z podejrzanymi typami.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Jeśli ktoś gra poważnymi pieniędzmi to nie szkoli, te kwoty co biorą szkolący na sam spread w jednym trejdzie by nie starczyły. Wystarczy wrzucać po 10 lotów na wejście żeby sam koszt wynosił ok 600 + SL na 10 pips ok 3000zł i już mamy ok 3600 na wejście. Przy zyskach rzędu 30 pips mamy ok 9000zł dziennie zysku co daje nam przy 20 dniach miesięcznie ok 180000zł . Czy potrzeba jakiejś kosmicznej kwoty żeby grać 10 lotami przy 1% ryzyku? Nie

Wniosek jest oczywisty wystarczy policzyć i pomyśleć, że nikt przy takich zyskach nie będzie dorabiał po 2000zł na czarno i przy okazji wykłócał się na forach z niezadowolonymi klientami. To tak jakby szef dobrze prosperującej firmy poszedł dorabiać u sąsiada za parę złoty.

Co innego jak jakiś pusty student ma wiedzę, ale nie ma kapitału w takim przypadku miałoby to sens.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

A co jeśli szkolący nie ma psychiki, żeby grać 10 lotami? Ma system, ale nie umie wyjść poza 0,1 lota, bo mu ręka zaczyna drżeć?
A co jeśli szkolący nie ma środków, a nie chce pożyczać na Forex?

Ja rozumiem Wasze podejście - prosicie o wyniki, szkolący może je udostępnić. On nie musi udostępniać, wy nie musicie się szkolić :).

Ale nie rozumiem podejścia na zasadzie: ktoś kto umie grać nie będzie szkolił, bo już jest milionerem i mu się nie chce. Mnie paru doświadczonych traderów bardzo pomogło i nie zapłaciłem za to ani złotówki. Sam również pomogę, jeśli ktoś poprosi - to się nazywa dług wdzięczności.
chodzi o to ze jak przeszkolisz kogos raz to jest ok ale drugi to przestepstwo skarbowe
zeby szkolic trzeba miec zalozona i aktywna DG a wiadomo z jakimi kosztami to sie wiaze w naszym kraju
wspomne ze zus znowu zdrozal ; )

w skrocie nie wolno szkolic bez DG
ot cala dygresja
Uwielbiam kiedy ktoś mnie uczy przepisów :). Chyba muszę w stopce napisać "prawnik".. ;)

W skrócie: znam prawo skarbowe. Są całe orzeczenia sądowe na ten temat. Działalność musi być zarobkowa, prowadzona regularnie lub z takim zamiarem. Jeśli natomiast robisz to od czasu do czasu możesz sobie to robić na umowę zlecenia i wykazywać w deklaracji płacąc od tego PIT. Czy jeśli znajomy poprosi Cię, żebyś załatwił za niego sprawę w urzędzie, a potem postawi Ci flaszkę, to jesteś przestępcą skarbowym??? A przy kolejnej prośbie to już musisz DG założyć... Nie dajcie się zwariować ludzie :)

PS. Dodam tylko, że orzekanie o przestępstwach (jakichkolwiek) jest funkcją WYŁĄCZNIE SĄDU.

ODPOWIEDZ