Świetne EA ale czy się sprawdzi?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Nie jestem pewny ale u mnie jest

SerwerTime_GMT 1

inaczej chyba byc nie moze

probowalem na ustawieniach default + wskazowki profesjonal na h1 czyli wedle zalecen
na chwile obecna nie postawil zadnego zlecenia dziala od rana do teraz, na noc go nie zostawiam

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Dagu pisze:SerwerTime_GMT 1
Wg mnie należy ustawić czas brokera względem czasu GMT ...
Dagu pisze:na chwile obecna nie postawil zadnego zlecenia dziala od rana do teraz, na noc go nie zostawiam
Jak spojrzysz na wyniki testu to on bardzo rzadko stawiał zlecenia. Tzn np miał tydzień lub 2 tygodnie przerwy i nagle 20 kwietnia otwarł ponad 500 transakcji w ciągu jednej doby ...

Dagu

Archanioł pisze:
Dagu pisze:SerwerTime_GMT 1
Wg mnie należy ustawić czas brokera względem czasu GMT ...
tak tez wlasnie zrobilem :)

Drobna dygresja, z logicznego punktu widzenia czemu wersja 26.2 zamiast jak rozumiem najnowszej v.40

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Archanioł pisze:Jak spojrzysz na wyniki testu to on bardzo rzadko stawiał zlecenia. Tzn np miał tydzień lub 2 tygodnie przerwy i nagle 20 kwietnia otwarł ponad 500 transakcji w ciągu jednej doby ...
Dokładnie tak :) dlatego jeśli testujecie to jakieś wyniki będą dopiero pewnie za miesiąc.
Dagu pisze:czemu wersja 26.2 zamiast jak rozumiem najnowszej v.40
Ponieważ wersja 40 nie działa tak jak bym tego oczekiwał z tymi ustawieniami które podałem. 26 radzi sobie lepiej. :)

Jeśli chodzi o GMt offset to najlepiej zobaczyć jaką godzinę macie aktualnie na platformie (lewy górny róg nad notowaniami) i porównać z czasem GMT http://wwp.greenwichmeantime.com/
i należy wpisać różnice. :)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 23:06 przez profession, łącznie zmieniany 1 raz.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Na H1 naparza mi błędami "zero divide". Ma ktoś też tak ?

A już zdaje się wiem, testuje na demo u broka gdzie za mało jest dostępnych słupków h1...
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 23:14 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Ja tak miałem na wersji 40
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Mam tak samo z tymi błędami ale tylko w 1 miesiącu testu. Jak np testuje o 1 stycznia do września to cały styczeń wywala ten błąd, a otwiera pozycje dopiero od lutego. Wydaje mi się, że on zbiera jakieś informację przez 1 miesiąc działania na backteście.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Dagu

u mnie wszytsko ok na M1 i H1

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

profession pisze:Mam tak samo z tymi błędami ale tylko w 1 miesiącu testu. Jak np testuje o 1 stycznia do września to cały styczeń wywala ten błąd, a otwiera pozycje dopiero od lutego. Wydaje mi się, że on zbiera jakieś informację przez 1 miesiąc działania na backteście.
Przy backtestach sprawa jasna:
- on tam ma jedną średnią z okresem 500, więc terminal musi mieć dane odpowiednio wstecz by nie wywalało błędu.
Gorzej, że na demie broka nie mam takowych danych, niby mogę kombinować z importem od innego broka ale to nie to samo .....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Nie pamiętam, czy akurat o Mizu tu chodziło, ale coś kojarzę, że czytałem, aby nie otwierać (uruchamiać) strategii zaraz po wgraniu. Jakaś taka rekomendacja była, aby MT4 zebrał więcej danych.

@profesional
Wcześniej strona 1 dawałem link z google-tłumacz do japońskiego bloga.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ