Świetne EA ale czy się sprawdzi?
Wg mnie należy ustawić czas brokera względem czasu GMT ...Dagu pisze:SerwerTime_GMT 1
Jak spojrzysz na wyniki testu to on bardzo rzadko stawiał zlecenia. Tzn np miał tydzień lub 2 tygodnie przerwy i nagle 20 kwietnia otwarł ponad 500 transakcji w ciągu jednej doby ...Dagu pisze:na chwile obecna nie postawil zadnego zlecenia dziala od rana do teraz, na noc go nie zostawiam
- profession
- Pasjonat
Dokładnie takArchanioł pisze:Jak spojrzysz na wyniki testu to on bardzo rzadko stawiał zlecenia. Tzn np miał tydzień lub 2 tygodnie przerwy i nagle 20 kwietnia otwarł ponad 500 transakcji w ciągu jednej doby ...

Ponieważ wersja 40 nie działa tak jak bym tego oczekiwał z tymi ustawieniami które podałem. 26 radzi sobie lepiej.Dagu pisze:czemu wersja 26.2 zamiast jak rozumiem najnowszej v.40

Jeśli chodzi o GMt offset to najlepiej zobaczyć jaką godzinę macie aktualnie na platformie (lewy górny róg nad notowaniami) i porównać z czasem GMT http://wwp.greenwichmeantime.com/
i należy wpisać różnice.

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 23:06 przez profession, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz M.
- Gaduła
- profession
- Pasjonat
Przy backtestach sprawa jasna:profession pisze:Mam tak samo z tymi błędami ale tylko w 1 miesiącu testu. Jak np testuje o 1 stycznia do września to cały styczeń wywala ten błąd, a otwiera pozycje dopiero od lutego. Wydaje mi się, że on zbiera jakieś informację przez 1 miesiąc działania na backteście.
- on tam ma jedną średnią z okresem 500, więc terminal musi mieć dane odpowiednio wstecz by nie wywalało błędu.
Gorzej, że na demie broka nie mam takowych danych, niby mogę kombinować z importem od innego broka ale to nie to samo .....
Nie pamiętam, czy akurat o Mizu tu chodziło, ale coś kojarzę, że czytałem, aby nie otwierać (uruchamiać) strategii zaraz po wgraniu. Jakaś taka rekomendacja była, aby MT4 zebrał więcej danych.
@profesional
Wcześniej strona 1 dawałem link z google-tłumacz do japońskiego bloga.
@profesional
Wcześniej strona 1 dawałem link z google-tłumacz do japońskiego bloga.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.