Świetne EA ale czy się sprawdzi?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Świetne EA ale czy się sprawdzi?

Nieprzeczytany post autor: profession »

Witam :)

Ostatnio testuje pewne EA które wydaje się być obiecujące, jednak mam pewne wątpliwości. Jest to agresywny scalper na EUR/USD który łapie zazwyczaj około 3 pipsów, ze stopem na około 5 pipsów. Testy przeprowadziłem na ostatnich 2 latach danych Everytick z realnym spreadem. Tutaj załączam przykładowy miesiąc sierpień.

Problemem jest to, że miesięcznie otwiera około 1800 pozycji. Często po 2, 3 pozycje w ciągu jednej minuty i zastanawiam się czy taka częstotliwość jest możliwa do utrzymania w realnych warunkach.

(strategia MDP niejednokrotnie otwiera i zamyka w 2, 3 sekundach 8 pozycji wiec sugerowałoby to że to możliwe?)

Porównałem go z innym dobrym scalperem "Milion Dolar Pips", jednak on wykonuje 1800 pozycji w 3 miesiące a mój tyle samo w 1 miesiąc. Założyłem konto u brokera HotForex bo jest jednym z szybszych jeśli chodzi o egzekucje i jest polecany przez twórców MDP do skalpowania oraz serwer VPS w uk, moje opóźnienie do brokera to okolo 7 ms. Czy myślicie, że taka częstotliwość zleceń jest możliwa do utrzymania? I jakie są wasze doświadczenia z takimi scalperami? A może ktoś używa MDP lub innego agresywnego skalpera oprócz mnie? I jaki broker do tego byłby najlepszy? Rozważam FinFx lub ThinkForex?

Pozdrawiam :)

Depozyt początkowy 1000 Euro, stała wielkość pozycji 2 lota. DD: 30%, dla ustawiń mniej agresywnych 17%, Oczywiście tutaj trochę przesadziłem, normalnie używam mniejszych pozycji.:wink:

Statment na zewnetrznym serwerze, na forum doc jest zabroniony?:?: nie wiedzieć czemu, a html zajmuje 10 mega...
http://www.sendspace.pl/file/e05965d5b019fe510182a1a
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 16:07 przez profession, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Jeśli działa do przodu i zarabia i to testowałeś u brokera, to czemu ma nie działać.

Najlepiej wpłać małą kwotę na real konto odpal tą swoją cudowną maszynę ( nie ukrywam, że chciałbym ją poznać :) ) i zobaczysz jak zachowa się broker.

Ja bym się nie zastanawiał, ale ja jestem amatorem w EA.

Pozdrawiam.
Mariusz
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Jak już zacząłeś testować to EA to może wrzuć też testy nowszej wersji ?
Jest w sieci wersja 40 ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Problemem jest to, że miesięcznie otwiera około 1800 pozycji. Często po 2, 3 pozycje w ciągu jednej minuty i zastanawiam się czy taka częstotliwość jest możliwa do utrzymania w realnych warunkach.
Wątpię.
Obawiam się że zmiana krzywej to tylko kwestia spreadu.
(strategia MDP niejednokrotnie otwiera i zamyka w 2, 3 sekundach 8 pozycji wiec sugerowałoby to że to możliwe?)
Znajdź takiego brokera to zaraz Cię wywali.. Choćby i opóźnianiem zawierania transakcji np do 8s.
profession pisze:Statment na zewnetrznym serwerze, na forum doc jest zabroniony?Question nie wiedzieć czemu, a html zajmuje 10 mega...
Tak doc jest zabroniony, bo wystarczy go ZIP spakować i masz dużo miejsca zaoszczędzone.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

To Twoje EA czy znalezione gdzieś tam w sieci?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

green7 pisze:Jak już zacząłeś testować to EA to może wrzuć też testy nowszej wersji ?
ja testowałem "40", ale nie mam dostępu do opisu jakiegokolwiek więc na ślepo metodą prób i błędów, więc ta wersja jakoś nie przypominała scalpera, a raczej stabilną techniczną aplikacje.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Jak już zacząłeś testować to EA to może wrzuć też testy nowszej wersji ?
Dzięki za info :) testuje wiele EA i nie wiedziałem o istnieniu innych wersji.

Tig3r pisze:Wątpię.
Obawiam się że zmiana krzywej to tylko kwestia spreadu.
Nie wiem co masz na mysli? Testy były robione przy Realnym spreadzie dla danej chwili czasu a nie stałym.

Tig3r pisze:Znajdź takiego brokera to zaraz Cię wywali.. Choćby i opóźnianiem zawierania transakcji np do 8s.
Tzn akurat mam już takiego brokera "HotForex" gdzie od długiego czasu korzystam z MDP i dokładnie tak działa. Wiele osób z zagranicznych forów potwierdza to, więc to jest fakt. Takie pozycje są dozwolone i często trwają 1 sekunde. Chodzi mi tylko o to który z Brokerów jest najlepszy do tego zadania.

Tig3r pisze:Tak doc jest zabroniony, bo wystarczy go ZIP spakować i masz dużo miejsca zaoszczędzone.
Idiota ze mnie, zupełnie o tym nie pomyślałem,soryy :)

Good Will Hunting pisze:To Twoje EA czy znalezione gdzieś tam w sieci?
Znalezione w sieci :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

próbowałem wersje 26, 35. 40
charakterystyczna praca bardzo intensywna na szczytach i dołkach ekg w krótkich okresach, po czym następują często długie przerwy
testowałem na demo, nie na testerze, więc moze odmienne oceny będą od innych
jest tez wersja stara "7", podobno niezła na srebro

BDW
autor z JP, jest strona, ale w "krzakach" i tylko kod ludzkim językiem :)
trudno to znaleźć, bo sama nazwa jest używana w grafice, manga itp, więc wyskakuje miliony stron

na prośbę cinkciarza wersja retro

@profession
na jakim TF robiłeś próby?

ps.
autor opisuje fakt, że na różnych platformach uzyskuje się inne trejdy i probuje je wytłumaczyć

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:na jakim TF robiłeś próby?
Testowałem różne TF ale najlepiej wygląda to na H1. Pobrałem te strategie już dawno temu, ale wtedy nie byłem zbyt biegły w optymalizacji i uzyskiwałem średnie wyniki wiec ją odrzuciłem. Teraz nieco ją przerobiłem tak by działała jak skalper(właśnie po wiadomości od Ciebie że się nią zjamujesz, pomyślałem, że trzeba ją sprawdzić jeszcze raz). :) No i od kilku dni idzie test na realu, ale zaniepokoiła mnie liczba tych pozycji.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

ODPOWIEDZ