Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: profession »

Harvey pisze:no też tak uważam, jak proffesion , omijasz wszystko co istotne , tutaj nie chodzi o podanie systemu na tacy bo system ten dla Ciebie może być profitowy a dla kogoś innego już nie, nie ma czegoś takiego jak złoty grall który przekażesz i ktoś zacznie zarabiac albo setki osób zaczną. A Ty właśnie zachowujesz się tak jakbyś go miał ;D . Dla mnie wiedza tajemna na temat fall eliota przyprawia o śmiech , tak samo jak tricki które ktoś w tajemnicy Ci zdradził :D dzieciniada. Nie ma czegoś takiego dla Ciebie to triki a dla innych co innego ale to samo, tylko sami sobie wymyślalmy coś tajmenego :D . Tak samo jest z systemami to że Ty masz coś co zarabia ( nie kwestionuje ) ale to nie system to metody tradingu, to nie znaczy że ktokolwiek inny by się w tym odnalazł, więc uważam ze skrywanie i pisanie o jakiś kursach to żenada, takich tutaj było... oj ciężko na dwóch rękach zliczyć :) ale PEACE i nie odbierz tego za ostro.
Ciesze się, ze nie jestem odosobniony, w tym co myślę. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że autor chce tylko podbudować swojego ego, i nie chce nikogo naprowadzić na dobrą drogę, czy przekazać czegoś wartościowego...

A szkolenia za kasę to już w ogóle żenada, ludzie którzy dorobili się naprawdę dużej kasy a ich znam, szkolą za darmo. i mnie też wiele osób przekazywało swoją widzę, spostrzeżenia z free, przy jakimś whisky. Bo żyli dostatnio z inwestycji.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

Piotr Modry pisze:
inwestor2006 pisze:my tu sobie gadu gadu a rynek zatrzymał sie z dalszym L na mojej projekcji...
Dobrze byłoby złamać 1.1020, co może pozwolić na ciekawą Skę.
myślę że poziom peknie:)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

profession pisze:
Harvey pisze:no też tak uważam, jak proffesion , omijasz wszystko co istotne , tutaj nie chodzi o podanie systemu na tacy bo system ten dla Ciebie może być profitowy a dla kogoś innego już nie, nie ma czegoś takiego jak złoty grall który przekażesz i ktoś zacznie zarabiac albo setki osób zaczną. A Ty właśnie zachowujesz się tak jakbyś go miał ;D . Dla mnie wiedza tajemna na temat fall eliota przyprawia o śmiech , tak samo jak tricki które ktoś w tajemnicy Ci zdradził :D dzieciniada. Nie ma czegoś takiego dla Ciebie to triki a dla innych co innego ale to samo, tylko sami sobie wymyślalmy coś tajmenego :D . Tak samo jest z systemami to że Ty masz coś co zarabia ( nie kwestionuje ) ale to nie system to metody tradingu, to nie znaczy że ktokolwiek inny by się w tym odnalazł, więc uważam ze skrywanie i pisanie o jakiś kursach to żenada, takich tutaj było... oj ciężko na dwóch rękach zliczyć :) ale PEACE i nie odbierz tego za ostro.
Ciesze się, ze nie jestem odosobniony, w tym co myślę. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że autor chce tylko podbudować swojego ego, i nie chce nikogo naprowadzić na dobrą drogę, czy przekazać czegoś wartościowego...

A szkolenia za kasę to już w ogóle żenada, ludzie którzy dorobili się naprawdę dużej kasy a ich znam, szkolą za darmo. i mnie też wiele osób przekazywało swoją widzę, spostrzeżenia z free, przy jakimś whisky. Bo żyli dostatnio z inwestycji.

Jestem tu by pokazać że można, nie mam ukrytego motywu...ale nie jestem tu po to by pokazac wszystkim co robie i jak by zarabiać...

Dlatego nie szkolę i nie proponuję!! ja znam takich traderów jak Robert Miner, Gavin Holmes, Steve Dewitt...wszyscy biorą pieniądze za naukę i kursy...dlatego nie do końca podzielam zdanie że wszyscy szkolą za darmo...to jest biznes...to czy ktoś to robi dobrze i nie oszukuje to inna kwestia którą potencjalny szkolący powienien dobrze dobrze a nawet bardzo dobrze sprawdzić

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

sorry... zrezygnowałem z postu

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jackub pisze:sorry... zrezygnowałem z postu
jackub pytanie z innej bajki...jak sprawia się windows 10? jest lepszy niż 7...oczywiście pytam o Twoje zdanie, Twoje odczucia?rzeczywiście komputer szybko się uruchamia?

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

profession pisze: i mnie też wiele osób przekazywało swoją widzę, spostrzeżenia z free, przy jakimś whisky. Bo żyli dostatnio z inwestycji.
Zacytuję sam siebie sprzed kilku dni.
chihuahua pisze: Profession, może Ty załóż dziennik. Nawet jakbyś miał do aktualizować od sasa do lasa.
Czym więcej dobrych dzienników, tym więcej dobrych dyskusji.

Zgadzam się z tym, że nawet podanie 90% systemu (co zrobił np. klonmarcin) nie spowoduje, że każdy zacznie zarabiać.
Za to nie zgadzam się, żeby to na kimś wymuszać. Rzetelny dziennik powinien mieć myfxbook albo coś podobnego, do tego omówienie ciekawszych zagrań. Reszta szczegółów powinna zależeć od widzi mi się autora.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

inwestor2006 pisze:
jackub pytanie z innej bajki...jak sprawia się windows 10? jest lepszy niż 7...oczywiście pytam o Twoje zdanie, Twoje odczucia?rzeczywiście komputer szybko się uruchamia?
WItam,
Nie znam się na komputerach, systemach, ot cos tam o ucho mi sie obilo używajac komputery przez ostatnich dziescia lat (jestem pokoleniem Spectrum, Commodore i Atari), ale
WIN 10 pracuje z pozoru bardzo sprawnie i dużo szybciej niz WIN7 z ktorego sie przesiadałem, jak wszystko sie zainstaluje poprawnie, bez zgrzytów i wszystko potem dziala poprawnie to malina, naprawdę fajnie, ale u mnie tak nie było...
Instalacja 29lipca automatyczna bezolesna i dośc szybka...
Ale EDGE nie działa, Sklep nie działa, zabrali mi Solitaire, USTAWIENIA!!! nie dzialaja, co jakiś czas komputer dostaje czkawki zawiesza się na kilka sekund i odwiesza z częstotliwością pięc razy na minutę, lekko wnerwiające... pomoc techniczna dała mi dwa rozwiązania, żadne nie zadziałało do końca, w chwili obecnej funkcjonuje na zasadzie "czystego rozruchu" bo najwyraźniej jest jakaś kolizja z zainstalowanymi wcześniej programami, ale nawet teraz stosując "czysty rozruch USTAWIENIA ani EDGE nie działaja... nie wiem co będzie dalej, porobiłem ze wszystkiego backupy i pewnie kiedyś zrobię C:/format .....

Nie mniej jednak MT4 działa bardzo dobrze jak również Trade Station działa OK.
Pozdrawiam miszczu!!!

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jackub pisze:
inwestor2006 pisze:
WItam,
Nie znam się na komputerach, systemach, ot cos tam o ucho mi sie obilo używajac komputery przez ostatnich dziescia lat (jestem pokoleniem Spectrum, Commodore i Atari), ale
WIN 10 pracuje z pozoru bardzo sprawnie i dużo szybciej niz WIN7 z ktorego sie przesiadałem, jak wszystko sie zainstaluje poprawnie, bez zgrzytów i wszystko potem dziala poprawnie to malina, naprawdę fajnie, ale u mnie tak nie było...
Instalacja 29lipca automatyczna bezolesna i dośc szybka...
Ale EDGE nie działa, Sklep nie działa, zabrali mi Solitaire, USTAWIENIA!!! nie dzialaja, co jakiś czas komputer dostaje czkawki zawiesza się na kilka sekund i odwiesza z częstotliwością pięc razy na minutę, lekko wnerwiające... pomoc techniczna dała mi dwa rozwiązania, żadne nie zadziałało do końca, w chwili obecnej funkcjonuje na zasadzie "czystego rozruchu" bo najwyraźniej jest jakaś kolizja z zainstalowanymi wcześniej programami, ale nawet teraz stosując "czysty rozruch USTAWIENIA ani EDGE nie działaja... nie wiem co będzie dalej, porobiłem ze wszystkiego backupy i pewnie kiedyś zrobię C:/format .....

Nie mniej jednak MT4 działa bardzo dobrze jak również Trade Station działa OK.
Pozdrawiam miszczu!!!
dzięki...po tym co napisałeś póki co sie wstrzymam

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaiju »

FilozofiaForex pisze:
inwestor2006 pisze:...mam zgryz bo trend jest longowy jak cholera!!! [...]
Próbowałeś kiedyś założyć taki wariant, że tzw. trendy to rodzaj "złudzenia optycznego". Wiara w trendy, to jakby uznać, że ponieważ wczoraj euro kosztowało 1,1 dolara, to jutro będzie 1,2 dolara. Skąd to przekonanie, że "płacę dzisiaj za chleb 2 złote, bo tydzień temu zapłaciłem 2,20". W najbliższym otoczeniu na poziomy cen produkótw mają wpływ przeróżne rzeczy, ale na pewno nie "wczorajsza cena". Znaczenie może mieć pogoda (susza, powódź, huragan) lub wojna, czy wynik wyborów parlamentarnych. Dlaczego foreksowcy uważają, że na cenę danej waluty, może mieć wpływ wczorajsza cena? Przecież przy pobieżnym nawet spojrzeniu na wykres ceny któregokolwiek "instrumentu finansowego" od razu widać, że ceny z przeszłości nie mają żadnego związku z ceną aktualną.
Zachęcam do świeżego spojrzenia na forex (ot, choćby dla zabawy), polegającego na wyobrażeniu sobie, że lewa strona wykresu nie istnieje. System zbudowany na takim założeniu, będzie nie do zdarcia.
Masz tu linka do tego co o losowości naskrobał jeden z użytkowników tego forum.
http://forex-nawigator.biz/forum/czy-li ... ml#p446316
Co ty o tym sądzisz?

P.S.
Inwestor2006 graj dalej i pokazuj nam niedowiarkom, że da się coś z tego rynku ugrać :)
W każdym razie mi forma dziennika nie przeszkadza i dodam, że jeden z ciekawszych journali od dłuższego czasu. :564:

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

inwestor2006 pisze: dzięki...po tym co napisałeś póki co sie wstrzymam
Czy mógłym Cię prosić o odblokowanie historii transakcji na myfxbook? 8)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

ODPOWIEDZ