Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
trader niedoskonaly
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: trader niedoskonaly »

Coś mi się wydaje, że to jest konto pamm w liteforex. Stąd lot wart 10 000 jednostek a nie 100 000. W przypadku zwykłych kont 1lot=100 000 a w przypadku pamm 1lot=10 000. I te 25 000 USD to tzw. Handlowe konto zarządzającego :D Nie są to realne środki. Wątku nie śledzę, ale kilka wpisów z początku przeczytałem i coś mi nie grało ale nie chciało mi się tego sprawdzać.
Z tym, że zarządzający wnosi tzw. kapitał zarządzającego(chyba 2k usd), który proporcjonalnie partycypuje w zyskach i stratach z konta handlowego, więc nie jest tak, że nie gra się realna kasą no ale... Zresztą sami poczytajcie.

http://www.liteforex.com/pl/asset-investment/pamm-faq/ Zakładka "Dla Managera"

Jeśli tak nie jest, niech autor sprostuje, ale coś czuję, że nie ma co prostować.

Co Wy na to? Hehe
Ostatnio zmieniony 11 sie 2015, 17:03 przez trader niedoskonaly, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

trader niedoskonaly pisze:Coś mi się wydaje, że to jest konto pamm w liteforex. Stąd lot wart 10 000 jednostek a nie 100 000. W przypadku zwykłych kont 1lot=100 000 a w przypadku pamm 1lot=10 000. I te 25 000 USD to tzw. Handlowe konto zarządzającego :D Nie są to realne środki. Wątku nie śledzę, ale kilka wpisów z początku przeczytałem i coś mi nie grało ale nie chciało mi się tego sprawdzać, a teraz po pytaniu profession.

Jeśli tak nie jest, niech autor sprostuje, ale coś czuję, że nie ma co prostować.

Co Wy na to? Hehe

tak to jest konto lieforex pamm...środki na tym rachunki nie są realne ale nigdy nie pisałem że takie są...prowadzę dziennik transakcji i wykonuje zlecenia jak na innych kontach w tym dukascopy gdzie rachunek jest realny

nigdy się z tym nie ukrywałem ale oczywiście fala hejtów zaraz pójdzie...dziennik będzie dalej prowadzony...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

trader niedoskonaly pisze:Coś mi się wydaje, że to jest konto pamm w liteforex. Stąd lot wart 10 000 jednostek a nie 100 000. W przypadku zwykłych kont 1lot=100 000 a w przypadku pamm 1lot=10 000. I te 25 000 USD to tzw. Handlowe konto zarządzającego :D Nie są to realne środki. Wątku nie śledzę, ale kilka wpisów z początku przeczytałem i coś mi nie grało ale nie chciało mi się tego sprawdzać.

Co Wy na to? Hehe

:d :564:
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

trader niedoskonaly pisze:Coś mi się wydaje, że to jest konto pamm w liteforex. Stąd lot wart 10 000 jednostek a nie 100 000. W przypadku zwykłych kont 1lot=100 000 a w przypadku pamm 1lot=10 000. I te 25 000 USD to tzw. Handlowe konto zarządzającego :D Nie są to realne środki. Wątku nie śledzę, ale kilka wpisów z początku przeczytałem i coś mi nie grało ale nie chciało mi się tego sprawdzać.
Z tym, że zarządzający wnosi tzw. kapitał zarządzającego(chyba 2k usd), który proporcjonalnie partycypuje w zyskach i stratach z konta handlowego, więc nie jest tak, że nie gra się realna kasą no ale... Zresztą sami poczytajcie.

Co Wy na to? Hehe
Dokładnie tak! Dlatego poprosiłem o liste transakcji :564: Ja sądziłem, ze to konto centowe, bo loty mi się nie zgadzały, ale masz rację, że to pewnie PAMM. zresztą nie tylko mi. Marcifx zauważył to wcześniej, a autor tematu jakoś nie sprostował, tylko coś ściemnił jak zwykle....
inwestor2006 pisze:
Marcifx pisze:Dlaczego pozycja e/u o wielkości 2,5lota przy zysku 10 pipsów ma wartość 25 dolarów ? Nie powinno byc 250 dolarów? Chyba jest coś nie tak z myfxbook
nie...ten broker ma inne przeliczniki...ta pozycja to 0,25 lota...jest ok:)
Sory Investor2006 skończyło się lansowanie na wielkiego tradera co ma 25 tyś $ na "małym koncie" :d :d to pierwsza rzecz na której udało nam się Ciebie złapać. Ciekawe w czym jeszcze ściemniasz a tego nie wiemy.

1.Podpieranie się nazwiskami jak Larry Williams czy Robert Miner który zdradził Ci rzekomo sekret fal elliota krórego nie zawarł w książce :d :d :d

2.Background o funduszu którego znaleźć w necie nie mogę, wiec pewnie macie słaby marketing :d :d co dziwne z taką kasą. Chętnie bym zainwestował, jeszcze to ciągłe umawianie się z klientami :p

3.Ściemnianie z Myfxbook. Miało to Cię uwiarygodnić tylko jakoś tak zapomniałeś nam powiedzieć, że choć pisze real to kwoty są fałszywe :d :d

4.Kręcenie we wszystkich odpowiedziach, i styl wypowiedzi który nie ma nic wspólnego z poważnym człowiekiem który chce rozmawiać

Sory ale dla mnie wystarczy ściem, traktuj ludzi poważnie.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

hmmm...odpowiem na spokojnie bo generalnie jestem spokojnym cżłowiekiem...

Ja jestem niepoważny? ja traktuje ludzi niepoważnie? czy poważne nie jest założenie dziennika w tym wątku i prezentacja krok po kroku tego co wykonuje?pokazywanie poziomów gdzie rynek zmienia swój kierunek?pokazywanie zamiaru wejśc, wejść i wyjść? prezentacja tego co cena zrobi...robi...i zrobiła???czy to jest wątek dziennik?czy wątek POKAŻ PORTFEL, DAJ PIN I NAJLEPIEJ WSZYSTKO OPOWIEDZ BO JA TAK CHCE...???

Ale może się mylę nie wiem...potraktuje ludzi poważnie zgodnie z tym co napisałeś i zapytam czy chcecie bym dalej prezentował dziennik w takiej formie?tzn pokazywał potencjalne miejsca wejść?pokazywał jak i kiedy zagrywam, i kiedy zamykam transakcje???czy widzicie w tym jakąś wartość dodaną? jeśli tak to po prostu napiszcie...jeśli do jutra zbierze się minimum 5 wpisów z chętnymi to będę dalej prowadził ten dziennik w takiej formie w jakiej prowadzę...jeśli nie to przestanę to robić...

A co do Ciebie profession...to wcale mnie nie dziwi że Ty najmocniej szczekasz, nawet zwiększasz czcionkę:)że niby co?...ja jestem niepoważny???a kto od kilku dni nie robi nic innego jak SĘPI NA MÓJ SYSTEM ŻEBY POZNAĆ MOJE ZAGRANIA? to Ty jesteś niepoważny myśląc że od tak Ci powiem jak to robię itd...

hmmm tak się właśnie zastanawiam co Ty tu jeszcze robisz???: Przecież:

1. w Tobie jest tyle nienawiści, takiej chęci upokorzenia, zdołowania gdy tylko ktoś coś robi i pokazuje dobrze...pokaż chociaż jedną analizę taką która się sprawdziła tak jak u mnie się sprawdza dziennie

2. znasz lepiej mój życiorys, wiesz z kim się spotykałem, kogo poznałem....powinieneś o mnie książkę napisać...

3. wiesz co...dzięki BOGU że nie możesz znaleźć firmy...:)takie informacje są specjalnie ukrywane przed takimi ludźmi jak Ty na tym forum bo to by mi tylko zaszkodziło...i właśnie to udowadniasz...ale Ty wiesz lepiej że mam słaby marketing...niech będzie i tak...ja Ciebie nie chce jako klienta bo nawet byś nie miał na minimalny depozyt

3. uważasz że ja dziennie siędzę od rana do południa a czasem wieczora po to by pracować na demo... naprawdę GRATULUJĘ...poproszę o darowizny na moje konto!!!

Po prostu proszę Cię zniknij od jutra i nie odzywaj się jeśli masz zamiar mi niszczyć dziennik...może jak sie usuniesz pokażę mój system bo póki tu jesteś to na bank tego nie zrobie...zresztą i tak nie chcesz od człowieka który traktuje Cie niepowaznie...

A teraz wybacz bo miałem spotkanie z klientem (ale Ty i tak wiesz lepiej) i jestem po prostu zmęczony
Ostatnio zmieniony 11 sie 2015, 21:53 przez inwestor2006, łącznie zmieniany 1 raz.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

PONAWIAM APEL

czy chcecie bym dalej prezentował dziennik w takiej formie?tzn pokazywał potencjalne miejsca wejść?pokazywał jak i kiedy zagrywam, i kiedy zamykam transakcje???czy widzicie w tym jakąś wartość dodaną? jeśli tak to po prostu napiszcie...jeśli do jutra zbierze się minimum 5 wpisów z chętnymi to będę dalej prowadził ten dziennik w takiej formie w jakiej prowadzę...jeśli nie to przestanę to robić...

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Chetnie bede sie przgladal, kolejnym analizom i zagraniom, tak prosze o kontynuowanie dziennika

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

kontynuuj dziennik. precz z hejterami :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaiju »

Jestem za kontynuacją, czyli pozostało jeszcze dwóch :)

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

inwestor2006 pisze:PONAWIAM APEL

czy chcecie bym dalej prezentował dziennik w takiej formie?tzn pokazywał potencjalne miejsca wejść?pokazywał jak i kiedy zagrywam, i kiedy zamykam transakcje???czy widzicie w tym jakąś wartość dodaną? jeśli tak to po prostu napiszcie...jeśli do jutra zbierze się minimum 5 wpisów z chętnymi to będę dalej prowadził ten dziennik w takiej formie w jakiej prowadzę...jeśli nie to przestanę to robić...

Witaj inwestor2006,
przyłączam się do kolegów o dalsze prowadzenie dziennika.
Co do strategi olej sępów których nie stać na włożenie trochę wysiłku i czasu na stworzenie swojej tylko chcą aby podać ja gotową na tacy, a na koniec i tak stwierdzą, że nie działa bo po prostu nie będą jej rozumieć. Po za tym od tego jest dział "systemy i strategie".
Co do konta dla mnie może to być i demo z nanolotami, nie ma to żadnego znaczenia, i tak Cię podziwiam, że podpiąłeś myfxbook, mnie by się najzwyczajniej nie chciało.
Nadal uważam, że to jeden z lepszych dzienników jaki się ostatnio pokazał.

Pozdrawiam
Pieniądz robi pieniądz.

ODPOWIEDZ