Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

kolejny udany skalp na +10 ale trochę wiekszym rachunku

trzeba korzystać jak rynek chodzi jak zegarek!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Z czego brałeś wiedzę jak szkoliłeś się w teorii fal elliota ? masz jakąś ulubioną pozycje?
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Harvey pisze:Z czego brałeś wiedzę jak szkoliłeś się w teorii fal elliota ? masz jakąś ulubioną pozycje?
cześć

teorię z fal Elliotta pochłaniałem z książki pod tytułem "Teoria fal Elliotta" autorów Alfred J. Frost oraz Robert R. Prechter. Natomiast pomiędzy wiedzą teoretyczną z książki a praktycznym zastosowaniem tego na wykresie i umiejętnością rozpoznawania tego mineło kilka lat... Dopiero kilku sławnych traderów sprzedało mi kilka tricków dzięki którym rozpoznawanie fal stało się łatwiejsze. Na dzień dzisiejszy wykorzystuje tylko około 6 praw Elliotta z całej ksiażki czyli w praktyce dosłownie wykorzystuje ułamek wiedzy zawartej w książce. Dzisiaj mogę swobodnie powiedzieć że cała reszta jest niepotrzebna do zarabiania.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

inwestor2006 pisze:Dopiero kilku sławnych traderów sprzedało mi kilka tricków dzięki którym rozpoznawanie fal stało się łatwiejsze. Na dzień dzisiejszy wykorzystuje tylko około 6 praw Elliotta z całej ksiażki czyli w praktyce dosłownie wykorzystuje ułamek wiedzy zawartej w książce. Dzisiaj mogę swobodnie powiedzieć że cała reszta jest niepotrzebna do zarabiania.
Możesz napisać coś o tym więcej? :wink:
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

witam serdecznie

troszkę się nam sytuacja skomplikowała aczkolwiek najważniejsze rzeczy na dzisiaj...dalej jesteśmy w LONGU i bedę szukał dobrych okazji do zajaęcia pozycji longowej...na wykresie zaznaczyłem 3 potencjalne poziomy gdzie rynek odwróci kierunek...proszę przyjrzeć się opisowi...nie bez powodu każdy z poziomów ma inny opis...słowo "mega" i jego brak oddaje ważność poziomu:):) oczywiście zagram ten na którym dostanę sygnał...zobaczymy jak ułożą się fale i w ogóle co zrobi cena na naszych poziomach...

jeżeli będę skalpował to nie będę tego opisywał tylko po prostu zamieszczę efekt w postaci screena

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

profession pisze:
inwestor2006 pisze:Dopiero kilku sławnych traderów sprzedało mi kilka tricków dzięki którym rozpoznawanie fal stało się łatwiejsze. Na dzień dzisiejszy wykorzystuje tylko około 6 praw Elliotta z całej ksiażki czyli w praktyce dosłownie wykorzystuje ułamek wiedzy zawartej w książce. Dzisiaj mogę swobodnie powiedzieć że cała reszta jest niepotrzebna do zarabiania.
Możesz napisać coś o tym więcej? :wink:
w swoim życiu poznałem kilku traderów jak Larry Williams czy Robert Miner...to właśnie Robert Miner przekazał mi kilka tricków...miałem duże szczęście bo wiem że szkolenia u niego kosztują duże pieniądze...

nie jestem w stanie tego przekazać w kilku zdaniach, musiałbym zrobić niezły wykład podparty wykresami a to po prostu byłoby sprzedażą i wyłożeniem mojego systemu...narazie nie jestem na to gotowy

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

taka ciekawostka...nie wiem czy wiecie ale Larry Williams dzisiaj już starszy Pan przekazał całą wiedzę swojej córce i dzisiaj ona jest po prostu mega w tym co robi...jednocześnie jest aktorką którą nie jeden z Was widział na ekranie w amerykańskich filmach...nazywa się Michelle Williams...kiedyś powiedziała że gdyby nie aktorstwo które jest jej pasją zostałaby zawodowo traderem...zresztą ona cały czas traduje i pomnaża swój majątek a uwierzcie mi jest dobra...tak jak jej ojciec...wygrywała nawet światowe konkursy forex gdzie osiągała gigantyczne stopy zwrotu 3 cyfrowe w ciągu roku...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jeszcze jedna rzecz...jeżeli cena teraz nie dobije do poziomó i poleci na L to bedę rozważał zagranie shortowe zgodnie z projekcją błekitnej linii...wychodzę z założenia że rynek nigdy nie pozostawia niezałatwionych spraw więc wróci do moich poziomów

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

inwestor2006 pisze:musiałbym zrobić niezły wykład podparty wykresami a to po prostu byłoby sprzedażą i wyłożeniem mojego systemu...narazie nie jestem na to gotowy
To szkoda, bo pewnie wiele osób chciało by się czegoś od Ciebie nauczyć, a nie tylko uzyskiwać wymijające odpowiedzi :wink: W takim razie nadal nie rozumiem po co to Ciągłe zachęcanie do zadawania pytań z twojej strony ;) skoro nie odpowiesz ...
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

profession pisze:
inwestor2006 pisze:musiałbym zrobić niezły wykład podparty wykresami a to po prostu byłoby sprzedażą i wyłożeniem mojego systemu...narazie nie jestem na to gotowy
To szkoda, bo pewnie wiele osób chciało by się czegoś od Ciebie nauczyć, a nie tylko uzyskiwać wymijające odpowiedzi :wink: W takim razie nadal nie rozumiem po co to Ciągłe zachęcanie do zadawania pytań z twojej strony ;) skoro nie odpowiesz ...
ale mnie testujesz...:)zachęcam do zadawania pytań dotyczących forex, problemów, jak sobie z nimi radzić...itp...np jeden użytkownik na priv zadał mi takie pytanie a mianowicie jak sobie radzić ze strachem po przegranej dużej...itp...na takie pytania chętnie odpowiem bo poradziłem sobie z takimi pierdołami...w zasadzie każde pytanie nie jest mi obce poza pytaniami gdzie musiałbym wyłożyć mój system...mało tego kilka osób miałoby mi to za złe gdybym zaczął tutaj omawiać mój system ponieważ wyszkoliłem perfekcyjnie w ciągu roku kilka osób które zapłaciły mi naprawdę niezłą sumę za naukę i po prostu było by to wobec nich nie w porządku...chociaż pewnie źli by nie byli

ODPOWIEDZ