Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

głowna pozycja jednak zamknieta na +50 pips...przepraszam jeśli zawiodłem ale nie podoba mi sie wolumen....podchodzi cena tak że pokazuje mi ewakuację...prawdpopodobnie lada chwila rynek mocno skoczy na L na hurra i cofnie i na tym będzie koniec...zresztą mnie to już nie obchodzi bo moja pozycja zamknięta i cały dzień kończę na plusie...mimo straty na porannym skalpie dzień na plus...

bardziej mnie cieszy fakt że kolejny dzień pokazałem że forex chodzi dokładnie tak jak chciałem...wszystkie poziomy wyznaczone sprawdziły się w 100%...zapraszam do prześledzenia wpisów, godzin screenów i tego co cena robiła...idę na swój serial...praca na dziś zakończona...spotkanie z klientem mi sie przełożyło na jutro ale równiez na wieczó także na sesji będę także do jutra...

zapraszam do zadawania pytań i na priv i tutaj na ogólnym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Pan Koalafx też może zadawać pytania:)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Kurcze, fajne rzeczy Pan pokazuje, najwyraźniej wie Pan co Pan robi..... szacunek.......

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ciekawe... :) czy ta metoda z zasięgami / poziomami jest podobna do mojej? Poprzez zewnętrzne fibo?
Widzę, ze udany dzień ma dzis wielu traderow :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

highend pisze:Ciekawe... :) czy ta metoda z zasięgami / poziomami jest podobna do mojej? Poprzez zewnętrzne fibo?
Widzę, ze udany dzień ma dzis wielu traderow :)

hmm ja fibo używam tylko na takiej zasadzie jako potwierdzenia...może inaczej...ja po prostu wiem które fibo zawiedzie a które nie...zawsze są do wyboru 50%,61,8%, 78,6% itd...dzisiaj dla przykładu byłem przekonany że będzie to 41,4%

oczywiście cały czas powtarzam że używając słów typu byłem przekonany albo wiem mam na myśli prawdpopodobieństwo
fibo jest przydatne bardzo ale jednocześnie wiele osób nim gra i dostaje po łapach...dlaczego?bo nie jest wystarczające i samo w sobie często jest zagadką...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jackub pisze:Kurcze, fajne rzeczy Pan pokazuje, najwyraźniej wie Pan co Pan robi..... szacunek.......
dziękuje za ocenę

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Dziennik bardzo fajny się zrobił, jest tok myślowy pokazany kto chce ten może popracować nad znalezieniem głównego schematu myślenia. Trochę burzą obraz te 2 dni na większym wolumenie.

Nie miałem racji pisząc na początku choć ten cały mistycyzm momentami mocno wprowadza w błąd - plus widać jednak , że tradujesz od początku do końca sesji.

Jaki maks interwał orientacyjnie bierzesz pod uwagę przy takim daytradingu ? Odnoszę , że jest to coś z pomiędzy h1 / h4. O d1 pisałeś przed chwilą, ale to raczej nie będzie D1.

Coś zmieniło kierunek Twojego myślenia z short na L - tu mi się wyjątkowo podobał timing i płynne przejście z oczekiwań do S i oczekiwań do L - miejsce wejścia to rzecz drugorzędna bo czasami wyprzedzasz wejściami to co piszesz i tak.

Dwie sprzeczności tutaj widzę głównie: 1 to wejścia skalpowe i wtedy stop ciasny często pod low / high fadujący momentum kiedy wolumen mocno rosnie i drugie wejścia bardziej interesujace pod bias z wyzszego interwalu z szerokimi stopami z sl daleko pod swingami i wtedy male rr ale ilosc transakcji odrabia plus trend nie zmienia sie tak czesto - maly size w stosunku do konta i mozna sobie pozwolic na zarzadzanie drawdownem i mysleniem co robic gdy pozycja idzie w minus.

To czy bys kupowal fibo 0.5 czy fibo 0.435 nie ma roznicy dopoki oczekiwania do L sa poprawne i tutaj jest najciekawszy element systemu albo zbioru Twoich przemyslen.
fx-forum

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

i tu był mój cel pierwotny...na +80 pips...masakra znowu nie wytrzymałem i to jest dzisiaj do odnotowania w dzienniku...

na osłodę skalp na +6 pips po zakończonym cyklu elliottowskim pełnej piątki gdzie wyraźnie widać że w fali 5tej mamy piekną piątke...dostałem rownież potwierdzenie wolumenowe więc nie było szans by cena poszła dalej L bez korekty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

MkubuxK pisze:Dziennik bardzo fajny się zrobił, jest tok myślowy pokazany kto chce ten może popracować nad znalezieniem głównego schematu myślenia. Trochę burzą obraz te 2 dni na większym wolumenie.

Nie miałem racji pisząc na początku choć ten cały mistycyzm momentami mocno wprowadza w błąd - plus widać jednak , że tradujesz od początku do końca sesji.

Jaki maks interwał orientacyjnie bierzesz pod uwagę przy takim daytradingu ? Odnoszę , że jest to coś z pomiędzy h1 / h4. O d1 pisałeś przed chwilą, ale to raczej nie będzie D1.

Coś zmieniło kierunek Twojego myślenia z short na L - tu mi się wyjątkowo podobał timing i płynne przejście z oczekiwań do S i oczekiwań do L - miejsce wejścia to rzecz drugorzędna bo czasami wyprzedzasz wejściami to co piszesz i tak.

Dwie sprzeczności tutaj widzę głównie: 1 to wejścia skalpowe i wtedy stop ciasny często pod low / high fadujący momentum kiedy wolumen mocno rosnie i drugie wejścia bardziej interesujace pod bias z wyzszego interwalu z szerokimi stopami z sl daleko pod swingami i wtedy male rr ale ilosc transakcji odrabia plus trend nie zmienia sie tak czesto - maly size w stosunku do konta i mozna sobie pozwolic na zarzadzanie drawdownem i mysleniem co robic gdy pozycja idzie w minus.

To czy bys kupowal fibo 0.5 czy fibo 0.435 nie ma roznicy dopoki oczekiwania do L sa poprawne i tutaj jest najciekawszy element systemu albo zbioru Twoich przemyslen.
zgadzam się...

1. nie miałeś racje ale ok bo ja też cwaniakowałem a to bez sensu...jak napisałeś wtdy wyniki mnie zweryfikują więc pracuję na to by tak się stało

2. trend analizuje przez D1,H4,H1 natomiast wejść szukam na M1 i M5 i M15

3. forex jest dynamiczny...pozycja to nie tylko otwarcie ale też prowadzenie i zamknięcie...może się zdarzyć wszystko więc trzeba reagować...postanowienie typu otwieram i trzymam jest moim zdaniem bez sensu ponieważ jak mówię trzeba sie dostosować i to też jest element mojego systemu gdzie mam jasno sprecyzowane warunki zmian, co musi zajść bym zaczął inaczej myśleć

Przykład jest dzisiaj gdzie zbyt wcześnie zamknąłem...dostałem sygnał na S i wyszedłem podczas gdy trend mówił wyraźnie graj dalej...była sprzeczność ale kwalifikuje to jako błąd ponieważ nie pierwszy raz mi się to zdarza i powinienem się nauczyć że trend tutaj przeważnie wygrywa...cóż to są najcześniej przeze mnie popełniane błędy gdzie wychodzę zbyt szybko...

4. To nie są sprzeczności...ja po prostu gram kilkoma systemami...dobry zarządzający powinien mieć minimum dwa systemy...wtedy nigdy nie powie że jest okres gdzie nie działa i nie zarabia...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

ja zarabiam zawsze!!!oczywiście nie oznacza to że zawsze mam zyski ale chodzi mi o to że nigdy nie powiem...oj mój system nie działa na takim rynku a na takim działa....

ODPOWIEDZ