Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: jackub »

jackub pisze:skasowałem 10 pipsów
Ciekawe masz te wejścia :) Wrzucaj dalej screeny ;) A jedną górkę wyżej też byś wchodził? :)[/quote]

Gdybym był od początku takiej akcji to ten wyżej też byłby brany pod uwagę, ale nie automatycznie...
ten tak bo klasyczne przełamanie poziomu i zamiania wsparcia na opór, i układ świecowy sugerujący odwrócenie trendu, na tym nowym oporze, retracement był słaby, nie osiągnał nawet 38,1% fib ret ale sutup wyglądał przywoicie ze względu na spore momentum, presję niedźwiedzi po newsach

jackub

Wymęczone 15 pipsów ..... a potem poszło drugie tyle powyżej mojego TP...

jeszcze jedno wejście na 8 pipsów... tak wyszło .. i wystarczy na dzisiaj

jackub

Dziś 3 x 1/3 pozycji, zabrakło pisa do pełnego sukcesu (TP) ... ale do przodu. Średnio 6,73 pipsa ... zamknąlem przed newsami

jackub

oddalem prawie wszystko co zarobiłem dzisiaj ...

jackub

Ostatni trade dzisiaj... trudno mi sie gra w konsolidacji o zasięgu 25-30 pipsow ... odrobiłem stratny trade więcej kusić losu nie zamierzam .. 11 pipsów

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

jackub pisze:odrobiłem stratny trade
Masz jakiś plan na zamykanie pozycji, bo tak w powietrzu ją zamknąłeś? Trochę to losowo wygląda, a jeszcze gorzej jeśli tylko chciałeś zamknąć na +11p, żeby tylko odrobić poprzednią stratę. TP miałeś wyżej :P

Moje pierwsze zagranie w tym tygodniu. Ejek staranował mój TP :)

Ejek +30
2015-02-05-ejek.png
Na dzisiaj koniec :) Dzień na duży (jak dla mnie) plus :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

jackub

adamkaluza pisze:Masz jakiś plan na zamykanie pozycji, bo tak w powietrzu ją zamknąłeś? Trochę to losowo wygląda, a jeszcze gorzej jeśli tylko chciałeś zamknąć na +11p, żeby tylko odrobić poprzednią stratę. TP miałeś wyżej :P
Witaj,
Boże i co ja mam Ci powiedzieć?? Tak mam plany (w głowie) tylko nie potrafię ich wprowadzić w życie... z niebywałą elokwencją jestem w stanie sobie udowodnić że jest mnóstwo powodów aby pozycję zamknąc wcześniej, najogolniej mówiąc.
Spędziłem ostatnio trochę czasu nad modyfikacjami zajmowania pozycji, ale to był stracony czas (znaczy nie przyniósł oczekiwanego efektu).
W ogóle to usiłuje napisać jakoś plan, zajmowania pozycji i wychodzenia z nich, ale ciągle nie potrafię ubrac tego w słowa, nie jestem jeszcze gotowy ....

zyxel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zyxel »

adamkaluza: Super trade! Niewiele brakowało i ja też bym się załapał na kilkudziesięcio-pipsowy rajd ale wywalili mnie na SL. Ogólnie niestety dzień na minus ale nie zamierzam już dzisiaj odrabiać strat. Pora chyba na chłodne przemyślenia.. W ogóle to podziwiam że jako skalper wytrzymałeś aż do czwartku i wszedłeś w takim momencie:]

jackub: Też tak mam bardzo często, że widzę masę powodów na zamknięcie pozycji i czasem podczas aktywnego trade'u mam sygnały na zawarcie odwrotnych pozycji. Wydaję mi się, że być może i u mnie i u Ciebie wynika to z przykładania zbyt dużej uwagi do M1, na którym sporo się dzieje...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

To nie zupełnie tak że wytrzymałem, dopiero dzisiaj mogłem dłużej przy wykresach posiedzieć i akurat narysowało się coś odpowiedniego do wejścia. Chociaż często nawet jak siedzę przy wykresach to są dni bez wejścia. Zauważyłem że im więcej mam czasu na śledzenie wykresów ( w odpowiednich dla mnie godzinach: 9-13), tym więcej mam możliwości gry a co za tym idzie wybieram te najlepsze setupy. Jak mam mało czasu na grę, to gram te "gorsze" setupy. Mówię sobie - nie wygląda to najlepiej ale trudno zagram, bo jak nie to już dzisiaj nie będzie okazji. To źle. Kiedyś pamiętam, że potrafiłem odpuszczać setupy które spełniały warunki do wejścia, ale były mniej "idealnie" dla mnie narysowane.

Z tym zamykaniem, to macie albo złe zasady zamykania trejdów, albo się ich nie trzymacie. Ja mogłem dzisiaj żałować że zamiast 30p mogłem mieć spokojnie 60p i inaczej zamknąć. Nie żałuję, takie mam zasady. One kazały mi zamknąć, nie ja. Ja nie mam nic do decydowania ;)

zyxel: pierwsze Twoje wejście było okej, nawet bardzo dobre ;) ale to co dalej to... wygląda fatalnie :) Po każdym zamknięciu otwierałeś następną pozycję. Nie wiem czy zgodnie ze swoimi zasadami, czy nie.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

adam na jakich parach głownie handlujesz? Slepo strzelam EU, GU, EJ a cos poza tym?
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

ODPOWIEDZ