krystian74 pisze:Dalej się upieram przy
niezrozumieniu systemu przez Mpapiez. Ktoś sobie wymyśli system i myśli jest OK
nieprawda. System musi być dla nas zrozumiały, jasny i czytelny. Powinien pokazywać
dokładnie wej - wyj, przy małym SL. Nauka na demo nic nie da dalej będzie popełniał te same błędy, tylko z luźną psychiką. Dlaczego tak się upieram przy systemie i nierozumieniu dlaczego znów wywaliło mnie na SL. Sam przechodziłem ten etap poszukiwania czegoś co jest zrozumiałe i wiarygodne. Gra na demo wiąże się z frustracją że nawet wirtualną kasę przegrywam

Ale On nie gra na Demo, mi chodziło tylko, że takie akcje jak u niego, że np. jakieś zagranie nie wyszło, następne też, w kolejnym
przesuwa się SL dalej bo zaraz kolejne nie wyjdzie, ostatecznie przeznacza się dużą część zysku z iluś dni/tygodni na stratę, to są
emocje, które w nazwijmy to SuperReal, czyli gdy próbujemy się z FX utrzymać (rachunki,jedzenie blebleble i inne lekarze,
ubezpieczenie tradera-ile razy wałkowany kiedyś temat-nieważne) to te emocje zupełnie nie mają odwzorowania.
Ty piszesz o systemie, którego On niby nie rozumie, a Ty rozumiesz?...wg Twojego rozumowania to wystarczy wiedzieć gdzie wejść, gdzie wyjść mały SL i spoko, a ja Ci powiem, że to wsio najmniej ważne...MM to 80% sukcesu i panowanie nad nim,czyli nad emocjami.
@MpapieżM z tym, że utrzymałeś 10% z całego zysku to szacun, i pewnie, że lepiej to robić na małych kwotach, w ogóle widzę, że jesteś pracowity i ogarnięty gość w temacie, ale coś błądzisz moim zdaniem w tak dużym zaufaniu swoim kreskom, że zapominasz
właśnie o najważniejszym MM. Pamiętam jak pisaliśmy w tym wątku o Polskich Milionerach i nie przypasował Ci ten kolo nazwiskiem
Piróg- bo stwierdził w wywiadzie, że tak naprawdę to AT jest bee i tylko MM przechyla szale na naszą stronę i odnosił to do jego historii z blackjackiem...moim zdaniem to najważniejsze i najmądrzejsze co usłyszałem w necie o tym rynku. Nie on pierwszy, nie ostatni...o doświadczeniach z klikającymi małpami nie wspominając
wtedy czy ktoś patrzy na takie czy inne kreski, czy na fundamenty, czy fazy księżyca, czy wsio naraz, jeden pies...przechylać
prawdopodobieństwo na swoją stronę i nie dać się ponieść emocjom i zaufaniu, że jak coś się stało w przeszłości to stanie się teraz.
I naprawdę, bajki o regularnym wyjmowani ok 25 % na miecha przy małej obsuwie lepiej odstawić, to łatwiej pójdzie.