mac pisze:Mpapiez jakos tak po Twoich postach Cie nie lubie , nie wiem czy to moje skrzywienie co do odczytywania Twoich postow /interpretowania (zabrzmi lepiej), tzn chodzi mi o Twoje wyp[owiedzi na innchy dziennichach,
co do twojegp jurnala = level wyzej ? Bardzo Ci / Tobie zycze samych dobrych trejdow
Pozdrawiam serdecznie
mam takie jeszce jedno pytanie napisales ze tp =43 z wlasnego doswiadczenia , czy nie uwazasz ze staly tp jest mylny/?
Zupą pomidorową nie jestem, żeby mnie każdy musiał lubieć.
Powiedzmy sobie szczerze, i tak się nie znamy i pewnie nigdy nie poznamy.
Może źle patrzysz na moje posty, bo daje krytyczne uwagi a sam swięty nie jestem ?
Co do twojego pytania, ta wartość 43 pips to maksymalna dopuszczalna wartość dla TP na podstawie moich doświadczeń z edkiem. TP może być mniejszy, ale nie powinien być większy. Oczywiście ja mówie o DT.
Ja po prostu tłumacze sobie że nie jestem w stanie zająć pozycji idealnie na dołku i wyskoczyć idealnie na górce.
Lepiej brać "wycinek" z całego ruchu niż próbować szukać ekstremów. Na razie jak każdego jeszcze mnie ciągnie do szukania minimów i top'ów oraz celów po 100+ pipsów, ale widze po sobie że powoli się z tego lecze.
Takie ruchy się rzadko zdarzają, a o wiele cześciej są szarpnięcie po 30-40 pipsów w obydwie strony.
Więc lepiej wziąć sobie te 30-40 pipsów i robić re-enter.