Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Red Ema Trading

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Dzisiaj wchodziłem tylko na edku.
Również do "dziś" zaliczam wczorajsze wejście na noc.

Troszke za mały SL dałem i mi minimalnie wybiło ze stratą poniżej 1%.

Aktualnie mam dwa otwarte zlecenia zabezpieczone na plusie.
Jeżeli ten trade się nie uda i wybiją mi SL'a to dziś zakończe na +1,5%.
Jeżeli by się to udało, to zysk wyniesie około +15%.

Drawdown fxbook wskazuje na 0.8% (czyli ta pierwsza pozycje stratną), ale realnie drawdown wynosił 3% przy maksymalnej obsuwie (nie zamkniętej).

Mam nadzieje że dane za 15 minut mi pomogą ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Te 43 pipsy to jakaś tajemna taktyka, czy średnia zysku z prognozy na podstawie danych historycznych?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Mpapiez

Adrianoforex pisze:Te 43 pipsy to jakaś tajemna taktyka, czy średnia zysku z prognozy na podstawie danych historycznych?
Po prostu przeanalizowałem kiedyś mnóstwo swoich wejść, które albo zakończyły mi się stratą albo BE.
Gdybym na większości tych wejść nie przesadzał z TP, to by bez problemu zakończyło się to fajnym zyskiem.

Generalnie z doświadczenia 45 pipsów to max co warto dawać przy DT, a średnio to jakieś 28-35 i potem wskakiwać jeszcze raz. To jest moja subiektywna ocena z przeszłości i tyczy się głównie edka.

Dziś taka sama sytuacja - mierzyłem w +15%. Kierunek był OK, ale za dużo chciałem.
Jak bym się ustawił na 43 pipsy, to spokojnie wziałbym z 10% :), a tak to mi wpadło jakieś 2% póki co.

Niestety wciąż mnie "kusi" większy zysk.
Chociaż z drugiej strony, gdy się wczoraj i dziś wypuszczałem na więcej jak 43 pipsy, to chociaż na BE siedziałem :wink: i tu jestem z siebie zadowolony że chociaż pod tym kątem przestrzegałem własnych zasad.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Tak też myślałem. nie zbyt ambitny TP zawsze lał po tyłku. Dlatego musiał ambicjonalonie zrejterować i zadowolić się niższym.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Każdy z nas by chciał, żeby co wejście to zaraz TP po 100 pips ale jest jak jest czasem rynek da 100, czasem 20, a czasem nic albo jeszcze zabierze :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

No nic, dziś finalnie słaby dzień z powodu braku umiejętności wzięcia odpowiedniego TP :).

Profit +1,6%.
DD - 0,8%.

Wejścia i aktualny stan na obrazkach.
To wejście teraz będę liczyć do jutrzejszego wejścia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

Mpapiez jakos tak po Twoich postach Cie nie lubie , nie wiem czy to moje skrzywienie co do odczytywania Twoich postow /interpretowania (zabrzmi lepiej), tzn chodzi mi o Twoje wyp[owiedzi na innchy dziennichach,
co do twojegp jurnala = level wyzej ? Bardzo Ci / Tobie zycze samych dobrych trejdow
Pozdrawiam serdecznie

mam takie jeszce jedno pytanie napisales ze tp =43 z wlasnego doswiadczenia , czy nie uwazasz ze staly tp jest mylny/?
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Mpapiez

mac pisze:Mpapiez jakos tak po Twoich postach Cie nie lubie , nie wiem czy to moje skrzywienie co do odczytywania Twoich postow /interpretowania (zabrzmi lepiej), tzn chodzi mi o Twoje wyp[owiedzi na innchy dziennichach,
co do twojegp jurnala = level wyzej ? Bardzo Ci / Tobie zycze samych dobrych trejdow
Pozdrawiam serdecznie

mam takie jeszce jedno pytanie napisales ze tp =43 z wlasnego doswiadczenia , czy nie uwazasz ze staly tp jest mylny/?
Zupą pomidorową nie jestem, żeby mnie każdy musiał lubieć.
Powiedzmy sobie szczerze, i tak się nie znamy i pewnie nigdy nie poznamy.
Może źle patrzysz na moje posty, bo daje krytyczne uwagi a sam swięty nie jestem ?

Co do twojego pytania, ta wartość 43 pips to maksymalna dopuszczalna wartość dla TP na podstawie moich doświadczeń z edkiem. TP może być mniejszy, ale nie powinien być większy. Oczywiście ja mówie o DT.

Ja po prostu tłumacze sobie że nie jestem w stanie zająć pozycji idealnie na dołku i wyskoczyć idealnie na górce.
Lepiej brać "wycinek" z całego ruchu niż próbować szukać ekstremów. Na razie jak każdego jeszcze mnie ciągnie do szukania minimów i top'ów oraz celów po 100+ pipsów, ale widze po sobie że powoli się z tego lecze.

Takie ruchy się rzadko zdarzają, a o wiele cześciej są szarpnięcie po 30-40 pipsów w obydwie strony.
Więc lepiej wziąć sobie te 30-40 pipsów i robić re-enter.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

wole w niedziel rosół niz pomidorowke :)))
na taka odpowiedz czekalem , /takiej odpowiedzi sie spodziewalem
krytyczne uwagi sa jak najbardziej wskazane one powoduja ze czlowiek czuje sie zjebany i co madrzejszy stara sie poprawic
a moze sie kiedys sie spotkamy, nic nigdy nie wiadomo, nie mow hop :)
a tak na marginesie , bardzo ci zycze aby forex byl dla ciebie zrodlem dochodow jesli to traktujesz jako zrodlo zarobku
Bardzo Serdzecznie Pozdrawiam

IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Macie coś do pomidorówki? :mrgreen: Wersja z kluskami i z ryżem. Choć znam gości co nawet z zieniakami jadAJĄ. A jutro uwaga na rynki.

Zablokowany