Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

wzialem sie na powaznie za sprawdzanie roznic i okazalo sie, ze mi cos platformy mt4 zamula. co nie zmienia faktu, ze numery typu blokowanie otwartych pozycji na gbp / jpy, przy kursie na korzysc, glownie w okolicach publikacji danych ,przez kilka -kilkanascie minut, juz sie oandzie kilka razy zdarzylo.no i te wkur...czeste zmiany spreadow.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Skok na USDPLN..
no i jak to wygląda! 70% wzrost rachunku (takiego małego do testów) ale wiadomo od razu co z tym oanda zrobi i to jest najgorsze..
a raczej to że nic nie można z tym zrobić a oanda cofnie wszystkie operacje..
o ile na takim testowym koncie jest wszytko ok, ale najgorzej jak się stosuje hedge a oanda po np 1h cofnie którąś z transakcji (oczywiście ta z zyskiem)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

cofnie, ale gdy komuś wyszła strata, to też mu cofnie

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

tak, tylko czyja to wina.. dla mnie to nie do pomyślenia że ktokolwiek wstecz zmieniał transakcje, nie ważne czy na plus czy na minus.. oszustwo po prostu to się zwie..

EDIT:
Już cofnęli..

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

prosze o wykres eur/aud 9.12 miedzy 23.20 a 23.30 z konta real o jak najmniejszym interwale
Ewidentny sl hunting.
wstydu nie maja, prawie 20pips przyszpilili...

Na demie wykres podobny, takze to raczej nie na mojego stopa polowali...
Ale sie zalapalem wiec reklamacja poszla

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

Yankee pisze:prosze o wykres eur/aud 9.12 miedzy 23.20 a 23.30 z konta real o jak najmniejszym interwale
Ewidentny sl hunting.
wstydu nie maja, prawie 20pips przyszpilili...
Wykres 5M (mniejszego juz nie mam w historii)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Reklamacja rozpatrzona pozytywnie :wink:
"This was a confirmed invalid price spike by our traders"

Szczerze mowiac troche sie zdziwilem ze przychylili sie do mojego żadania (mail byl w dosc ostrym tonie) zeby przywrocic pozycje lub uplynnic po najkorzystniejszym dla mnie kursie. Wolalbym to pierwsze, ale 2. i tak bylo sporym zaskoczeniem.
Niestety :) support zadzialal tu bardzo szybko, bo dostalem odp po niecalych 2h - o 1.50, ze rozlicza pozycje z 1,9706 na 1,9624, (najlepszej dla mnie cenie do tamtej godziny) czyli z -13 zrobilo sie +69.
Rano myslalem zeby jeszcze do nich napisac i domagac sie wiekszej rekompensaty - z nerwow zapomnialem ze zostawilem order na 1,9515 ktory mial zamknac 1/3 pozycji takze moglby to byc dowod ze pozycja byla bardziej dlugoterminowa. Ale ze na tym przypadkowym longu tez troche zarobilem, tak ze w sumie wyszlo ( a wlasciwie wyjdzie bo rozliczyc pozycje maja w ciagu " one business day") porownywalnie gdyby szpila byla o,4pipsa krotsza (tak 0,4 by wystarczylo!!!) i trzymalbym sie strategii ktora obralem.

Takze mysle ze wyszlo na 0...

Wnioski z tej sytuacji niech kazdy wyciagnie sam...

Powiem tylko ze:
1) zawsze warto walczyc o swoje, szczegolnie gdy nie ma nic do stracenia
2) na spokojnie uwazam ze cala sytuacja swiadczy jednak pozytywnie o oandzie. Choc godzine snu mi skurw*#le zabrali :twisted:

ps a moze to wszystko wynika z tego ze mam chyba jakis talent do reklamacji - musze sie pochwalic, ze wczoraj dostalem pismo z netii ze jestem na plus prawie 140zl :D

lordsith
Uczestnik
Uczestnik

pytanie

Nieprzeczytany post autor: lordsith »

[b]Witam wszystkich forumowiczów jest to moja pierwsza wypowiedz i zarazem pytanie .Po przygodą z xtb demo a potem real z katastrofalnym skutkiem zresztą nie da sie tam grac zabrałem się do testowania onandy i musze powiedziec że jestem mile zaskoczony i tu moje pytanie wacham sie z wyborem dzwigni czy to ma byc 1-20 1-30 może 1-50 mój wkład jaki zamierzam przeznaczyc na gre bardziej na nauke raczej jeszcze gdyż forexem zajmujje sie dopiero od 4miesięcy będzie na poziomie 1-2 tys euro i tu prosze o podpowiedż doświadczonych graczy . Kolejne moje pytanie czy na rachunku real również bedę mógł swobodnie ustalac poziom kapitału użytego do gry jak ma to miejsce na demie ? [

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Oanda: Reklamacja rozpatrzona pozytywnik

lordsith pisze:[b]bardziej na nauke raczej jeszcze gdyż forexem zajmujje sie dopiero od 4miesięcy będzie na poziomie 1-2 tys euro i tu prosze o podpowiedż doświadczonych graczy . Kolejne moje pytanie czy na rachunku real również bedę mógł swobodnie ustalac poziom kapitału użytego do gry jak ma to miejsce na demie ? [
1. Jeśli na naukę to graj małymi stawkami albo weź mniej kapitału.
2. Dźwignie weź 1:50, standardowo większość brokerów ma 1:100. Zawsze możesz mniej lotów otworzyć i wyjdzie na to samo jakbyś otworzył większą pozycję z mniejsza dzwignią.
3. Tak na real jest tak samo
4. Czas chyba powrócić do MBT albo sprawdzić IB bo onada leci w... i nie da się z nią grać.. Już z 7 transakcji wycofali kut..sy..

5. Oanda dzisiaj znowu cofnęła mi transakcje. Tym razem:
EUR/GBP 3:53-7:09 (cofnięta o godz: 10:51). [~ -10%]

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

Juz prawie 9 godz. a na EURCAD spread 35,na FxPro 8,czy cos sie z ta para dzieje czego ja nie wiem?
Juz 12 :D

ODPOWIEDZ