Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

tomciozet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomciozet »

Jekert pisze:GAT otwiera trzy pozycje, ale zawsze mam anulowaną zyskowną.
Ale co to jest ten GAT?
Otwiera 3 pozycje w jednej walucie
po róźnym kursie, czy jak :?: :shock:

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Z tego co wiem ten automat uzywa Triangular Arbitrage, czyli mowiac w skrocie wykorzystuje odchylenia kursow, czyli dyma brokera :)
Ale nie chce tu bronic oa bo powinna anulowac wszystkie 3 pozycje a nie tylko zyskowna i zaznaczyc ze nie zgadza sie na taka forme tradingu.

Dziwie sie ze nie napiszecie supportu z ta sprawa, wtedy poznacie stanowisko oandy

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

tomciozet pisze:Ale co to jest ten GAT?
GAT jest to nazwa robota opracowanego przez ghimliego do arbitrażu na Oandzie
Przeczytaj ten wątek: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Pozdrawiam

tomciozet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomciozet »

j4ceeq pisze:GAT jest to nazwa robota opracowanego przez ghimliego do arbitrażu na Oandzie
Przeczytaj ten wątek: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Wielkie dzięki. Dużo jeszcze się muszę nauczyć.
Ale braki wiedzy nie przeszkadzają mi w skutecznym
zarabianiu na oandzie. :D Na razie tylko demo, ale gram
tak, jak bym to zrobił w realu. Gram tylko 30:1. I jest ok.

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Yankee pisze: Dziwie sie ze nie napiszecie supportu z ta sprawa, wtedy poznacie stanowisko oandy
W sumie trzeba by było to zrobić i uzyskać oficjalne stanowisko od oandy. Najlepiej jak by w takich przypadkach realizowali transakce po najbliżeszej realnej cenie rynkowej co niestety jak wiadomo nie ma miejsca.

Np powiedzmy że gat przetrzymał transakcję dłużej i jedna pozycja osiągnęła 80% konta (np. ruch 700-800 pipsów na eur/usd). Jeśli przy zamykaniu trafimy na szpile to można sie praktycznie pożegnać z depo :/

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Pymek pisze:Jak w oandzie mozna zalozyc opcje... wiem tyle ze w oandzie nazywa sie to BOX ale jak sie to zaklada to nie wiem... moze ktos doradzi???? :)
Zapytaj Hitmana, o ile pamiętam on miał cały przemyślany system oparty o BOXowanie na Oandzie.
Badania traderów

Slawo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Slawo »

Utknalem na pracownicy banku spoldzielczego w mojej wsi :) . Mam zalozone i aktywne konto na Oandzie ale nie moge wplacic euro na account number :6231400604 do banku w Frankfurcie bo ten numer jest zbyt krotki dla pracownicy BS . Jak ja przekonac ewentualnie wydluzyc ten numerek ? Help

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Zaloz sobie normalne bezplatne konto (np mbank) ktorego bedziesz uzywal tylko do przelewow zagranicznych i po problemie

Marshall
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marshall »

witam, juz jakis czas przygladam sie temu wszystkiemu i po woli zaczynam sie zastanawiec nad spróbowaniem na realnym rachunku i chciałbym zapytac czym i jak bardzo róznia sie platformy mt4 od fxtrade, chodzi o sprawe pisania ea pod fxtrade, bede wdziedzny za wskazanie jakiegos postu na ten temat bo przez opcje szukaj nic nie znalazłem, z góry dzieki.

P.S. tak poza tematem czy jest tutaj na forum ktos kto zajmuje sie analiza szeregów czasowych?

Slawo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Slawo »

Zrobilem subkonto na oandzie i chcialbym tam przeniesc czesc pieniedzy z podstawowego konta . Czy ten transfer bedzie obciazony jakas oplata ?

ODPOWIEDZ