Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Re: pytanie

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

lordsith pisze:[b]pytanie wacham sie z wyborem dzwigni czy to ma byc 1-20 1-30 może 1-50 mój wkład jaki zamierzam przeznaczyc na gre bardziej na nauke raczej jeszcze gdyż forexem zajmujje sie dopiero od 4miesięcy będzie na poziomie 1-2 tys euro i tu prosze o podpowiedż doświadczonych graczy . Kolejne moje pytanie czy na rachunku real również bedę mógł swobodnie ustalac poziom kapitału użytego do gry jak ma to miejsce na demie ? [
Bierz dzwignie jak najwieksza - najwyzej jej nie wykorzystasz. To cos jak limit na karcie kredytowej, dobrze miec jak najwiekszy, co nie znaczy ze co miesiac trzeba do niego dobijac :)
Ja mam 1:50 na oa i naprawde bardzo rzadko mam lewar wiekszy niz 1:15.
Co do dopasowywania wielkosci pozycji to wciaz jest to najwieksza przewaga konkurencyjna oandy. Bo jak widac po poprzednim poscie spready juz nia nie sa

Już z 7 transakcji wycofali
Tig3r ale mowisz o automacie, czy grze manualnej?
Bo jesli chodzi o tego gata (ktory chyba polega na arbitrazu trojkatnym?) to rzeczywiscie mogli sie wkurzyc, bo system wykorzystuje ich niedociagniecia, ktorych ostatnio coraz wiecej.

Pymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pymek »

Jak w oandzie mozna zalozyc opcje... wiem tyle ze w oandzie nazywa sie to BOX ale jak sie to zaklada to nie wiem... moze ktos doradzi???? :)

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

Od roku czasu nidy nie cofnęli mi transakcji. Największym problemem były dla mnie zawieszki

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Pymek pisze:Jak w oandzie mozna zalozyc opcje... wiem tyle ze w oandzie nazywa sie to BOX ale jak sie to zaklada to nie wiem... moze ktos doradzi???? :)
Nic mi nie wiadomo o tym zeby oanda oferowala opcje...
Na podstawowej plarformie na pewno ich nie ma, mozliwe ze oferuja opcyjna, ale watpie

Dodano po 51 minutach:

Nie moge sie zalogowac do oa... ze niby zle haslo, a przypominanie haseł nie dziala :?
Ma ktos podobny problem?

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Tak, na ich forum jest info że mają do 13.12.2008 przerwe techniczną na FX Trade.

Swoją drogą tą dość ważną informację mogli by ogłosić oficjalnie w newsach na stronie albo mailem :/

http://www2.oanda.com/cgi-bin/msgboard/ ... p=1#000001

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

No wlasnie...
A w polaczeniu z info przy logowaniu "Incorrect username and password combination" to juz kompletny brak profesjonalizmu

tomciozet
Uczestnik
Uczestnik

Oanda: Reklamacja rozpatrzona pozytywnie

Nieprzeczytany post autor: tomciozet »

lordsith pisze: 4. Czas chyba powrócić do MBT albo sprawdzić IB bo onada leci w... i nie da się z nią grać.. Już z 7 transakcji wycofali kut..sy..

5. Oanda dzisiaj znowu cofnęła mi transakcje. Tym razem:
EUR/GBP 3:53-7:09 (cofnięta o godz: 10:51). [~ -10%]

Co?? Jak to wycofali transakcje??? :O
Czyli jak?? Kupujesz / sprzedajesz
jakąś walutę, a oanda zamyka Ci ją
na minusie?? :O Ot, tak sobie?? :O

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Tig3r te anulowane transkacje były wszytskie otwarte przez gata i zamykane z powodu "incorrect rate spike" ?

tomciozet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomciozet »

shakindudi pisze:Tig3r te anulowane transkacje były wszytskie otwarte przez gata i zamykane z powodu "incorrect rate spike" ?
GATA? Co to jest? Sorki, ale wiele terminów to dla mnie nowości.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Wycofują transakcje jak chcą. Mam włączonego GATA na rachunku. GAT otwiera trzy pozycje, ale zawsze mam anulowaną zyskowną. 3 razy już się to zdarzyło...
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

ODPOWIEDZ