Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
ja na biezaco porownuje kursy gbpjpy z demo alpari, acm i admirala / gdzie roznica const miedzy wymienionymi wynosi do 5 pips / a oanda i szlag mnie trafia jak widze rozbieznosc miedzy trzema wymienionymi wczesniej a kursem oandy dochodzi do 30 pips oczywiscie na niekorzysc
takie sytuacje maja miejsce czesto wtedy kiedy mam otwarta pozycje.
Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
podobnie ze spreadami . hehe niskimi.ostatnio wracaja do niskich spreadow ale nabieranie polega na tym ,ze zlecenie realizowane jest niemal natychmiastowo i owszem ale w trakcie trejdu w pewnej chwili magicznie zaczyna sie zwiekszac roznica miedzy wskazaniami platform porownawczych a oanda . nie musze podkreslac ze na niekorzysc.podobno nie ma idealnych brokerow ale oanda totalnie schodzi na psy.

Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
podobnie ze spreadami . hehe niskimi.ostatnio wracaja do niskich spreadow ale nabieranie polega na tym ,ze zlecenie realizowane jest niemal natychmiastowo i owszem ale w trakcie trejdu w pewnej chwili magicznie zaczyna sie zwiekszac roznica miedzy wskazaniami platform porownawczych a oanda . nie musze podkreslac ze na niekorzysc.podobno nie ma idealnych brokerow ale oanda totalnie schodzi na psy.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”
- sardo nunspa
- Gaduła
heh jak zlikwiduje konto na oandzie to wrzuce na you tube kilka filmikow jak rzeczywiscie wygladaja speady i trejdy na oandzie. kupujesz ze spreadem 0,9 ale sproboj zaraz zamknac to sie dowiesz jaki jest spread. kurs porownaj z kilkoma innymi platformami.ja dzis mialem wlasnie przed chwila roznice miedzy oanda a alpari i admiralem ponad 30 pips na gbp/jpy. na otwartej krotkiej.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”
Mimo tego, ze nie pałam miloscia do oandy ale jpowiem, ze jest to najmniejsze zło ze wszystkich MM jakie testowalem (CMS, XTB, AM, GFT).nasreddin pisze:jak zlikwiduje konto na oandzie to wrzuce na you tube kilka filmikow jak rzeczywiscie wygladaja speady i trejdy na oandzie. kupujesz ze spreadem 0,9 ale sproboj zaraz zamknac to sie dowiesz jaki jest spread.
"Różnice" w spreadach jakie zauwazyl nasreddin prawdopodobnie wynikaja ze stosowania tzw "pipettes" czyli dziesiatych czesci pipsa, czyli zamykajac pozycje bardzo trudno trafic na 1 rowny pips, zawsze tam jakas dziesiatke urwa, czasem zamkna po lepszej cenie....
Na obrone Oandy powiem, ze klikajac buy otwieraja mi pozycje natychmiast, moze nie idealnie po mojej cenie ale z reguly w ciagu ok 1 sekundy, czego nie moge powiedziec o pozostalych MM. Wole juz otworzyc z niewielkim poslizgiem niz licytowac sie z brokerem na rekwoty kiedy cena zap.....ala i nie ma czasu na przekomarzanki. No i to przesuwanie SL i TP na wykresie.... miodzio... i otwieranie/zamykanie 1 kliknieciem, skalpowanie staje sie latwiejsze..... moze doczekamy jeszcze trailing stopa...........
I taka mała rada dla nowicjuszy, nigdy nie sugeruj sie realizacja zlecen na demo, real to zupelnie inna bajka, zapomnij o szybkim skalpowaniu u brokera z MT4, zapomnij o zaknieciu pozycji przy szybkim ruchu ceny, mozesz stracic caly zarobek jak bedziesz probowal zamknac klikajac na kolejne rekwoty - nie pozwola ci zabrac kasy. Chcesz wiedziec jak jest naprawde, pytaj traderow ktorzy maja rachunek real u danego brokera. Zasugerowalem sie dobrymi opiniami o Admiralach, otworzylem real, okazalo sie ze to jednak braciszek xtb, nie da sie grac intra z palca.... przy moim stylu nie dalo sie grac prawie wcale.
Wracajac do tego ruchu ponad 100 pip na edku wczoraj, na Oa zadnych problemow z reralizacja zlecenia, weszlo pieknie i zamknelo sie na TP, jednak platforma na jakis czas zamrozila wykresy...... To kolejny bucket shop, ale jak sie nie ma co sie lubi.....
Chcac miec dobra platforme i pewnego brokera trzeba miec kasiore na odpowiednie depo....
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
- sardo nunspa
- Gaduła
- jasonbourne
- Pasjonat
Przez poltora roku tylko jeden jedyny raz zdarzylo mi sie, ze Oanda nie chciala zamknac pozycji "od reki"fxlamer pisze:Na obrone Oandy powiem, ze klikajac buy otwieraja mi pozycje natychmiast,
mowi samo za siebie
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl