Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

escom66
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: escom66 »

To porównaj u jakiegoś dobrego brokera i odpowiedz coś sensownego. To jest naprawdępoważna sprawa bo giną pieniądze i nic na to poradzić nie moge.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

ja na biezaco porownuje kursy gbpjpy z demo alpari, acm i admirala / gdzie roznica const miedzy wymienionymi wynosi do 5 pips / a oanda i szlag mnie trafia jak widze rozbieznosc miedzy trzema wymienionymi wczesniej a kursem oandy dochodzi do 30 pips oczywiscie na niekorzysc :twisted: takie sytuacje maja miejsce czesto wtedy kiedy mam otwarta pozycje.

Dodano po 1 godzinach 4 minutach:

podobnie ze spreadami . hehe niskimi.ostatnio wracaja do niskich spreadow ale nabieranie polega na tym ,ze zlecenie realizowane jest niemal natychmiastowo i owszem ale w trakcie trejdu w pewnej chwili magicznie zaczyna sie zwiekszac roznica miedzy wskazaniami platform porownawczych a oanda . nie musze podkreslac ze na niekorzysc.podobno nie ma idealnych brokerow ale oanda totalnie schodzi na psy.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Wypłata z Oandy - na konto walutowe w WBK - wczoraj po 12 wysłane zleceni, dzisiaj o 9:00 pieniądze na koncie. Nieźle...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

gbpusd wczoraj spread 3,0 dzis spread 6,0 .gbp/jpy wczoraj spread 6,5 dzis spread 12.
edit : po 10 zmienili
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Ha ! :D kto widział dzisiaj w realu Edwarda ze speadem 0,5 a ja nie tylko widziałem ale i za drobniaka kupiłem na spróbę i rzeczywiście spread 0,5. O 12,27 zauważyłem 0,5 , a o 1,00przeskoczył na 0,9. Ja to już widziałem jakieś tydzień albo dwa temu, ale wydawało mi się, że zdawało mi się.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

heh jak zlikwiduje konto na oandzie to wrzuce na you tube kilka filmikow jak rzeczywiscie wygladaja speady i trejdy na oandzie. kupujesz ze spreadem 0,9 ale sproboj zaraz zamknac to sie dowiesz jaki jest spread. kurs porownaj z kilkoma innymi platformami.ja dzis mialem wlasnie przed chwila roznice miedzy oanda a alpari i admiralem ponad 30 pips na gbp/jpy. na otwartej krotkiej.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

nasreddin pisze:jak zlikwiduje konto na oandzie to wrzuce na you tube kilka filmikow jak rzeczywiscie wygladaja speady i trejdy na oandzie. kupujesz ze spreadem 0,9 ale sproboj zaraz zamknac to sie dowiesz jaki jest spread.
Mimo tego, ze nie pałam miloscia do oandy ale jpowiem, ze jest to najmniejsze zło ze wszystkich MM jakie testowalem (CMS, XTB, AM, GFT).

"Różnice" w spreadach jakie zauwazyl nasreddin prawdopodobnie wynikaja ze stosowania tzw "pipettes" czyli dziesiatych czesci pipsa, czyli zamykajac pozycje bardzo trudno trafic na 1 rowny pips, zawsze tam jakas dziesiatke urwa, czasem zamkna po lepszej cenie....

Na obrone Oandy powiem, ze klikajac buy otwieraja mi pozycje natychmiast, moze nie idealnie po mojej cenie ale z reguly w ciagu ok 1 sekundy, czego nie moge powiedziec o pozostalych MM. Wole juz otworzyc z niewielkim poslizgiem niz licytowac sie z brokerem na rekwoty kiedy cena zap.....ala i nie ma czasu na przekomarzanki. No i to przesuwanie SL i TP na wykresie.... miodzio... i otwieranie/zamykanie 1 kliknieciem, skalpowanie staje sie latwiejsze..... moze doczekamy jeszcze trailing stopa...........

I taka mała rada dla nowicjuszy, nigdy nie sugeruj sie realizacja zlecen na demo, real to zupelnie inna bajka, zapomnij o szybkim skalpowaniu u brokera z MT4, zapomnij o zaknieciu pozycji przy szybkim ruchu ceny, mozesz stracic caly zarobek jak bedziesz probowal zamknac klikajac na kolejne rekwoty - nie pozwola ci zabrac kasy. Chcesz wiedziec jak jest naprawde, pytaj traderow ktorzy maja rachunek real u danego brokera. Zasugerowalem sie dobrymi opiniami o Admiralach, otworzylem real, okazalo sie ze to jednak braciszek xtb, nie da sie grac intra z palca.... przy moim stylu nie dalo sie grac prawie wcale.

Wracajac do tego ruchu ponad 100 pip na edku wczoraj, na Oa zadnych problemow z reralizacja zlecenia, weszlo pieknie i zamknelo sie na TP, jednak platforma na jakis czas zamrozila wykresy...... To kolejny bucket shop, ale jak sie nie ma co sie lubi.....

Chcac miec dobra platforme i pewnego brokera trzeba miec kasiore na odpowiednie depo....
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Oanda bardo mi leży 8) , po prostu trzeba się do niej przyzwyczaić. Nawet trailig stopa mi nie brakuje.
Ponowię pytanie: czy był ktoś dzisiaj świadkiem 0,5 spreadu na EUR/USD między 12:30 a 13:00?
Myślicie, że mogą obniżyć do 0,5 na stałe?

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

uważam, że oa jest najlepsza wg ankiet jakie tu chodzą :D

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

fxlamer pisze:Na obrone Oandy powiem, ze klikajac buy otwieraja mi pozycje natychmiast,
Przez poltora roku tylko jeden jedyny raz zdarzylo mi sie, ze Oanda nie chciala zamknac pozycji "od reki"

mowi samo za siebie
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ