Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
omet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: omet »

oanda szwankuje . kurs sie nie zmienienia od 2 godzin a na innych platforamch ladnie wszystko gra . wkurzajace szczegolenie jak wszystko idzie pieknie do gory a czlowiek nie moze grac

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

a wsparcie oczywiscie jest chwilowo od pol godziny zajete.

Dodano po 7 minutach:

no ruszyli skuuurr na samych danych tyle dobrze ze w gore.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

miałem to samo ale dla sprawdzenia wykonałem kilka zleceń w czasie tego zawisu i wchodziły po normalnej cenie rynkowej, choć na obrazku ruchu nie było, znaczy trójkaty pozycji były na właściwych miejscach, więc nie robili kantów... ale wnerwiony byłerm

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

ja sie wsciekalem bo mialem longa od 144,40 i przy 144,80 chcialem go zamknac przed danymi . ale nie ma tego zlego, zamknalem przy 145, 30 :mrgreen:
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Aekold pisze:Zabezpieczyc sobie kurs?? Mozesz napisac cos o tym wiecej? Sorry ale z forexem to ja dopiero zaczynam :D
Robisz short'a na USDPLN (z odpowiednio dobranym lote'm czy jak to się tam na Oandzie nazywa) jak kurs idzie do góryto tracisz na pozycji a zyskujesz na kursie jak leci w dół odwrotnie - czyli teoretycznie masz w PLN.
Lliczy się to z małymi kosztami (rolowanie pozycji tzw SWAP) i mniejszym kapitałem do dyspozycji (czymś musisz zabezpieczyć kurs).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

przy ustawionym TP 50 pips automat oandy skasowal odpowiednio : / z ostatnich 3 transakcji/ : 22 pips, 28 pips i 38 pips mimo ze kurs zaliczyl ustawione TP a nawet wiecej

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

nasredin czy tak było w realu

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

no jasne ze w realu :twisted:.na razie wniosek z tego taki ze trzeba posledzec przy kompie.

escom66
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: escom66 »

Mam ogromny problem. W dniu 19.11.2008 o godzinie 15.00 miał miejsce duży ruch na EUR/USD, ok 100 pips przez pół godziny. Miałem na oandzie na realu zlecenie BUY na 1,2701 i TP 1,2726 . A co zrobiła mi oanda ? O 15:23 zrobiła mi Order canceled ( BV:TP) twierdząc, że o 15.23 i 51 sekund w ciągu jednej sekundy rynek zrobił 95 pipów. Załączam screeny z oandy. W tym czasie rynek zachowywał sie inaczej. Stopniowo szedł sobie do góry przez pół godziny a nie w ciągu jednej minuty jak na oandzie. Te łapciuchy z oandy odpisują mi że tak właśnie się rynek zachował jak na ich wykresie. Jestem w plecy 70 dolców. Może ktoś też miał zlecenia w tym czasie i ma podobny problem. Proszę o pomoc.

Dodano po 2 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

escom nie wstawiaj dla porownania skompromitowanego xtb dla porownania dobrze miec demo jakiegos renomowanego brokera typu admiral , acm czy alpari

ODPOWIEDZ