Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Robisz short'a na USDPLN (z odpowiednio dobranym lote'm czy jak to się tam na Oandzie nazywa) jak kurs idzie do góryto tracisz na pozycji a zyskujesz na kursie jak leci w dół odwrotnie - czyli teoretycznie masz w PLN.Aekold pisze:Zabezpieczyc sobie kurs?? Mozesz napisac cos o tym wiecej? Sorry ale z forexem to ja dopiero zaczynam
Lliczy się to z małymi kosztami (rolowanie pozycji tzw SWAP) i mniejszym kapitałem do dyspozycji (czymś musisz zabezpieczyć kurs).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Mam ogromny problem. W dniu 19.11.2008 o godzinie 15.00 miał miejsce duży ruch na EUR/USD, ok 100 pips przez pół godziny. Miałem na oandzie na realu zlecenie BUY na 1,2701 i TP 1,2726 . A co zrobiła mi oanda ? O 15:23 zrobiła mi Order canceled ( BV:TP) twierdząc, że o 15.23 i 51 sekund w ciągu jednej sekundy rynek zrobił 95 pipów. Załączam screeny z oandy. W tym czasie rynek zachowywał sie inaczej. Stopniowo szedł sobie do góry przez pół godziny a nie w ciągu jednej minuty jak na oandzie. Te łapciuchy z oandy odpisują mi że tak właśnie się rynek zachował jak na ich wykresie. Jestem w plecy 70 dolców. Może ktoś też miał zlecenia w tym czasie i ma podobny problem. Proszę o pomoc.
Dodano po 2 minutach:
Dodano po 2 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.