StudenTM84 pisze:A do jakich innych danych możesz mieć "dostęp"?
No kwotowania których w mt4 nie ma ,np obligacje .. dane makro czymś takiego Gretla czy R trzeba zasilić
StudenTM84 pisze:Myślisz, że jest jakaś większa asymetria informacji między tobą a jakimś większym funduszem?
To chyba oczywiste ... na financialchat.com (irc) są kanały gdzie są bardzo poważni ludzie (sam poznałem kilka osób które mają fund hedgy lub w nich pracują) ale bardzo trudno się dostać na takie kanały (już samo dostanie voica graniczy z cudem

) , jak ktoś chce może spróbować.
StudenTM84 pisze:Poza tym zainteresowanych praktycznie tu nie ma więc pojawia się kolejne pytanie o sens dalszych dywagacji...
Każdy chciałby coś wiedzieć więcej ...
Modele w bankach ECMOD NECMOD
A na forum nie jest tak źle
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 727#155727
pieczarko pisze:Jeżeli w temacie znajdzie się coś w czym będę mógł pomóc - chętnie to zrobię.
Należę pewnie do tego promila populacji Rzeczypospolitej, która ma pojecie o matematyce wyzszej - i to nie w teorii (ktora jest nudna - politechnika) tylko troszkę w praktyce (na razie studia) - statystyka & ekonometria
do tego (już wcześniej tu na forum pisałem) znam R - KAPITALNY program do tego typu rzeczy.
Panowie
StudenTM84 vindemiatrix przechodzimy od teorii do praktyki

..bo na razie sa dywagacje
vindemiatrix pisze:Praktykę to się robi na rachunku tutaj nic więcej ponad teorię nie uświadczysz Wink
* mam nadzieje, że nie chcesz zostać wiecznym teoretykiem

i że odważysz się na praktykę

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)