Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K pisze: Ink bez urazy,ale niektórzy,w tym Ty piszecie tylko MYFXBOOK,dajcie MYFXBOOK,przecież tutaj liczą się umiejętności nauczania,a nie jego osiągi.
Dlatego osobiście uważam,że najważniejsze są opinie kursantów.
Oczywiście,ważne jest czy szkolący zarabia,tylko...
Songo widze że troszke sie zagalopowaleś :)

odpowiedz siebie na pytanie czy chciałbyś być uczony jazdy samochodem przez zawodowego kierowce który potrafi to robić ale slabo uczy ale potrafi przekazać to i tamto czy chciałbyś sie czuć jeździć z nauczycielem biologii ktory zdał prawo jazdy miesiąc temu i ktory posiada świetne umiejętności nauczania ale za bardzo nie będzie wiedział czego uczy :p

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

I znowu ja......
A co, jak system chodzi np tylko u ECN, np. Dukas?
W ogóle dziwi mnie, że w tym całym grajdołku tak mocno kładziecie nacisk na MM z MT4, krótko mówiąc tak jak dla mnie lansujecie mocno oszukańcze praktyki MM, a ten biedny zagubiony żuczek początkujący powinien wiedziec, że nie tedy droga, bo tam go skucha spotka :wink: niestety.
Ogólnie podsumowując ta cała dyskusja jak dla mnie to totalny bezsens, z jednej strony chcecie chronic a z drugiej naganiacie w sidła MM, co jest gorsze od najgorszego szkolenia.
Mnie to wisi, natomiast zastanówcie sie w co brniecie, nadmieniam, że na żadnym forum anglojęznycznym nie ma żadnej weryfikacji w dziale komercyjnym, więc nie wychodzcie przed szereg, bo Ameryki nie odkryjecie a co najwyżej pozbawicie nowo przybyłych forumowiczów prawa wyboru i w tym momencie to Wy bedziecie potrzebować weryfikacji czy w tej całej krucjacie na szkolenia jesteście wiarygodni

Zicmar

ps, cieżko mi pisać bez tych wulgaryzmów, gdzieś mi po drodze moja osobowość ucieka :wink:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

zicmar pisze:I znowu ja......
A co, jak system chodzi np tylko u ECN, np. Dukas?
Taki system to dziwny system :p

A co do twojego wywodu na ten temat to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie 2 działów

-szkolenia zweryfikowane
-szkolenia niezweryfikowane

Druga sprawa taki podział to akurat dobra rzecz ze strony modów bo chcą ukrócić naciąganie, a dlaczego an stronach zagranicznych nie ma takiej weryfikacji?
Bo tylko w Polsce jest taka skala naciągaczy :p

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przecież napisałem już że można spokojnie zostawić dział w takiej formie jak jest, a dla osób chcących się wyróżnić proponować podwieszenie wątku / adnotację w tytule.

Zbyszek - nie promuję MM, biorę pod uwagę to że 90% osób inwestuje za pomocą mt4. W dukasie natomiast można przedstawić position report.

Obojętnie jaka to by była platforma zawsze istnieje możliwość weryfikacji.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Archanioł pisze: Dlatego właśnie myfxbook z ukrytą historią byłby w tym przypadku idealny.
Pierwszy lepszy Edziu by nie widział Twoich boskich zagrań ...
No tak,ale wielu zarzuci że sfałszowany,itd.
Archanioł pisze: A jak ktoś nie ma zaufania do moderatorów? Przeciez to ludzie jak wszyscy ...
To pewnie bardzo szybko by to wyszło na jaw,pierwsza lepsza osoba była by wstanie stwierdzić czy to wał,a wtedy modek out.
Archanioł pisze: Facet, co Ci dają opinie kursantów? Skąd wiesz, że to nie naganiacze? Jaki problem mieć kilkadziesiąt takich pozytywnych opinii?
Miałem na myśli użytkowników forum,wspominałem z półrocznym stażem.
Co mi dają opinie akich osób,i oglądanie Journali?a no bo widzę ci ich postęp.
Archanioł pisze: Będę przynajmniej wiedział, że ten gość który chce szkolić potrafi trejdować, a nie szkoli tylko dlatego, że nie potrafi trejdować ...
Ok,będziesz wiedział,ale nic to nie zmienia w przekazywaniu wiedzy.
mistic pisze: Przecież to ma być konto pokazowe REAL z historią kilkudziesięciu trejdów przeznaczone do celów szkolenia.Nikt nie każe szkolącemu pokazywać konta z którego żyje i na którym ma miliony.
No o tym samym myślałem,ale mimo wszystko pozwala doszukać się wniosków,pomóc.A jak pisałem,może nie chce każdemu pomagać?
Ink. pisze: odpowiedz siebie na pytanie czy chciałbyś być uczony jazdy samochodem przez zawodowego kierowce który potrafi to robić ale slabo uczy ale potrafi przekazać to i tamto czy chciałbyś sie czuć jeździć z nauczycielem biologii ktory zdał prawo jazdy miesiąc temu i ktory posiada świetne umiejętności nauczania ale za bardzo nie będzie wiedział czego uczy :p
Nie przesadzaj.
Ja bym powiedział tak,taksówkarz,który porusza się po mieście codziennie,czy uczestnik F1,który nie koniecznie zna przepisy.

Większość szkoleń to PA,czyli to co mamy w ksiązkach,na forum.
To tak jakbyś uczył się jazdy na wsi.Będziesz potrafił jeździć,ale zasad ruchu drogowego się nie nauczyć.Szkolenie według mnie nie ma mi pokazać tu wejdź,tam wyjddz,bo to znajde na historii...Tu chodzi o ułożenie tego co jest w głowie,żeby trzymać się zasad itd.ale tego chyba nie muszę tłumaczyć.To jest dla mnie podstawą.Bo raczej większość z Nas,jak dostanie system,to i tak będzie tracić.
A wtedy powiem"system nie działa" dlatego mam gdzieś ile zarabia,jaką ma skuteczność.Ważne dla mnie jest cyz potrafi zmienić moje myślenie.

PS.ale oburzenie .... :D

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:
Ink. pisze: odpowiedz siebie na pytanie czy chciałbyś być uczony jazdy samochodem przez zawodowego kierowce który potrafi to robić ale slabo uczy ale potrafi przekazać to i tamto czy chciałbyś sie czuć jeździć z nauczycielem biologii ktory zdał prawo jazdy miesiąc temu i ktory posiada świetne umiejętności nauczania ale za bardzo nie będzie wiedział czego uczy :p
Nie przesadzaj.
Ja bym powiedział tak,taksówkarz,który porusza się po mieście codziennie,czy uczestnik F1,który nie koniecznie zna przepisy.
F1 a taxi to dwie różna szkoły jazdy inne samochody inne warunki itp slaby przykład :)

A oburzenie bo gadasz głupoty ;)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Zarzut możliwości wyczyszczenia konta jest śmieszny. Każdy kto ma pojęcie o kontach real dobrze wie dlaczego. A nawet jeżeli coś takiego się stanie,co jest i tak praktycznie niemożliwe. przecież wiadomo komu dało się hasło, Policja działa dzisiaj bardzo sprawnie, ze znalezieniem Mod-a to nawet u mnie na wsi by sobie na komendzie poradzili.

Jest natomiast oczywiście możliwość korupcji, tzn, ktoś może przekupić Mod-a, żeby potwierdził nieprawdę. Ale to jest znacznie trudniejsze, zdecydowanie lepiej zaufać temu czy innemu Modowi niż osobie oferującej szkolenie.

Moim zdaniem, powinniście to wprowadzić. Większość nie poda hasła, bo pewnie nie ma nic do pokazania, ale jak ktoś poda, będzie bardzo wiarygodny.

W tej chwili ze szkoleniami jest taki syf, że większość z założenia nie traktuje ich poważnie. I jakieś fajne szkolenie może zatonąć w tym bagnie. A tak, zawsze jest możliwość wyróżnienia się.:)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
F1 a taxi to dwie różna szkoły jazdy inne samochody inne warunki itp slaby przykład :)

A oburzenie bo gadasz głupoty ;)
Za to kierowca zawodowy a nauczyciel biologii to te same warunki...

Poza tym...Masz zdać egzamin,gdzie ważne są pierdoły,a nie jak szybko porafisz zapier. Dlatego zawodowy kierowca na pewne podstawowe sprawy nie patrzy,nie skupia się na sprawach drobnych.Tak samo jak nie jeden kierowca nie wie jak się na drodzę zachować,a młoda osoba po kursie wie.Która ma przejechane kilkadziesiat h a nie kilkanaście lat.

Słuchaj,interesuje Cie wyciąg z konta real?bądź wgląd? jaki masz problem napisać do szkolącego o jakieś potwierdzenie? takie to trudne i muszą za Ciebie to robić modzi?
Wygląda to jakby szkolący żyli w innym świecie,i jedynie dzięki takim akcjom możecie się z nimi kontaktować...

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Tylko że "klient nassssssss pannnnnnnn" dlatego nikogo nie obchodzi to czego szkolący mógłby sobie życzyć. Wystarczy że życzy sobie zarobić na swoim szkoleniu. Reszta pytań jest o to, czego mógłby życzyć sobie potencjalny kursant.

Z całym szacunkiem ale to oni są tu najważniejsi.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

No zgadzam się,dlatego skoro szkolący nie chce się podzielić,dać Nam potwierdzenia,to albo nie zależy mu na niedowiarkach bo klientów mu nie brakuje,albo jest po prostu ciągaczem.

Dla ludzi na forum,jak nie daje myfxbooka to jest naciagaczem,i taka jest różnica.Nie potrafią zrozumieć,że im nie zalezy na klientach.

Jedni z tego żyją,a inni po prostu pomagają,ale gdyby robili to za darmo,to pewnie zapisy były by na rok do przodu,a życia prywatnego by nie mieli.
A tu są opinie"szkolenia? nie może zarabiać na tradowaniu..." "nie ma myfxbooka?oszust".
Bardzo płytkie myślenie według mnie i tyle.

PS.RoLudlum -jeszcze raz napsizę,masz racje z "nasz klient Nasz Pan".
Tylko trzeba rozdzielić to na tych,którzy się o klientów biją,i o tych,którzy mają ich po pachy,a do tego to jest tylko dodatkowe źródło dochodu.
Przykładowo,pewnie wielu ludzi na forum prowadzi firmy i gra na fx.
Kiedys zamknie być może firme i zostanie sam fx.Czy t o oznacza że firma była kiepska i nie dawała dochodu? nie,czy musi w rodzinie,znajomym pokazywać czy firma przypadkiem nie traciła? chyba nie.
Dlatego żaden z tych co naprawdę zarabia na fx,a to jest tylko taki dodatek,nie będzie się ubiegał o 2 Kowalskich,udowadniał im czy aby na pewno zarabia :)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 16:08 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ