Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Cyb pisze:
Ink. pisze:Moim zdaniem i tak lepszy myfxbook niż opinia "moda", czysta klarowna przejrzysta opcja do wglądu dla wszystkich bez podawania haseł itp bez jakiś ingerencji czy komisji weryfikacyjnej.

Prosta czysta zasada, chcesz reklamować szkolenie obowiązkowo link do myfxbooka z przynajmniej 3 miesięczną historią

Tak samo jak myfxbooka można zmanipulować moda :p
Dlatego propozycja udostępnienia hasła inwestora na weekend jest opcją lepszą.
Nikt nie zarzuci że MOD jest w spisku. A myfxbook jest tak wiarygodny jak nasi politycy - czyli na poziomie zero.
Bez obrazy ale jednak wole myfxbook mimo że istnieje ryzyko manipulacji :p chyba że możliwość udostępniania hasla inwestora osobie zainteresowanej kuresm, mod to niestety też człowiek a jako czlowieka charakteryzuje go subiektywna opinia zdecydowanie bardziej narażona na manipulacje

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No ja piszę o udostępnieniu hasła publicznie. Dla każdego. Wtedy każdy oceni czy było tak jak ktoś pisał / obiecywał .

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Cyb pisze:No ja piszę o udostępnieniu hasła publicznie. Dla każdego. Wtedy każdy oceni czy było tak jak ktoś pisał / obiecywał .
A to przepraszam, źle to zrozumiałem, w takim wypadku rzeczywiście to lepsze rozwiązanie niż myfxbook :)

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Może byc i to i to. Początkujący nie bardzo bedą wiedzieć ja zweryfikować osiągi logując sie na konto poprzez hasło inwestora. A myfxbook jest przejrzysty i napewno wtedy nie będzie zfingowany :wink:
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Helium pisze:Może byc i to i to. Początkujący nie bardzo bedą wiedzieć ja zweryfikować osiągi logując sie na konto poprzez hasło inwestora. A myfxbook jest przejrzysty i napewno wtedy nie będzie zfingowany
Jestem tego samego zdania, dochodzi jeszcze instalowanie platformy od danego brokera.
Myfxbook to podstawa, a jak ktoś ma wątpliwości czy myfxbook nie jest sfałszowany to prosi o hasło inwestora i tyle ...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie trzeba nic instalować, wystarczy plik *.srv

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

A ja na miejscu szkolącego nie chciałbym żeby pierwszy lepszy Edziu,który to bluzga na mnie,na moje szkolenia,wchodził sobie i oglądał moje zagrania.
Zdecydowanie wolałbym żeby to był jakiś moderator.I szczerze mówiąc miałbym to gdzieś,czy 1/10 będzie niezadowlony.Bo zazwyczaj niezadowoleni są Ci co na takie szkolenie i tak nie idą.

Ja myślę,że jakaś podstawowa weryfikacja mogła by by na forum,a takie konkrety jak ile zarobił,w jakim czasie,czy obserwacja gry na live to jest w interesie kursantów.Napisać do szkolącego,o jakąś demonstrację przynajmniej,bądź właśnie wgląd do takiego konta.

Co Ci da że zobaczysz na myfxbooku u Pana X,zwrot rzędu 1000% za ostatni miesiąc,jak być może po takim szkoleniu będziesz wiedział tyle co przed.
Ink bez urazy,ale niektórzy,w tym Ty piszecie tylko MYFXBOOK,dajcie MYFXBOOK,przecież tutaj liczą się umiejętności nauczania,a nie jego osiągi.
Dlatego osobiście uważam,że najważniejsze są opinie kursantów.
Oczywiście,ważne jest czy szkolący zarabia,tylko...
Jeżeli szkolący zarabia,a kursanci nie,tzn że coś jest nie tak,ze szkoleniami.Jeżeli szkolący nie zarabia,a kursanci tak-chyba to w niczym nie przeszkadza?Nawet jeżeli nie lubi ryzykować swojej kasy,a woli kase ze szkoleń,w takim przypadku to coś złego?chyba nie.

Dlatego ja jestem za ,za jako takim weryfikowaniem,podziałem szkoleń,itd.Ale też nie gnajmy za daleko.Wgląd do konta real traktował bym jako dodatek,atut a nie jako wymóg konieczny.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Songo89K pisze:A ja na miejscu szkolącego nie chciałbym żeby pierwszy lepszy Edziu,który to bluzga na mnie,na moje szkolenia,wchodził sobie i oglądał moje zagrania
Dlatego właśnie myfxbook z ukrytą historią byłby w tym przypadku idealny.
Pierwszy lepszy Edziu by nie widział Twoich boskich zagrań ...
Songo89K pisze:Zdecydowanie wolałbym żeby to był jakiś moderator
A jak ktoś nie ma zaufania do moderatorów? Przeciez to ludzie jak wszyscy ...
Songo89K pisze:Dlatego osobiście uważam,że najważniejsze są opinie kursantów.
Facet, co Ci dają opinie kursantów? Skąd wiesz, że to nie naganiacze? Jaki problem mieć kilkadziesiąt takich pozytywnych opinii?
Songo89K pisze:Co Ci da że zobaczysz na myfxbooku u Pana X,zwrot rzędu 1000% za ostatni miesiąc,jak być może po takim szkoleniu będziesz wiedział tyle co przed.
Będę przynajmniej wiedział, że ten gość który chce szkolić potrafi trejdować, a nie szkoli tylko dlatego, że nie potrafi trejdować ...

Jak po szkoleniu u osoby, która zarabia dalej nie dajesz rady, to widocznie się do tego nie nadajesz i daj sobie lepiej spokój z FX. Im prędzej tym lepiej.
Gorzej jak z Tobą jest wszystko OK, tylko trafiasz na nieudacznika, który sam nie potrafi, ale chce Cię uczyć. Po takim szkoleniu nie dość, że straciłeś kasę to jeszcze masz kompletny mętlik w głowie i nie wiesz co jest grane ...
I takie coś należy tępić moim zdaniem ...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 14:59 przez Archanioł, łącznie zmieniany 1 raz.

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

Songo89K pisze: Dlatego ja jestem za ,za jako takim weryfikowaniem,podziałem szkoleń,itd.Ale też nie gnajmy za daleko.Wgląd do konta real traktował bym jako dodatek,atut a nie jako wymóg konieczny.
Przecież to ma być konto pokazowe REAL z historią kilkudziesięciu trejdów przeznaczone do celów szkolenia.Nikt nie każe szkolącemu pokazywać konta z którego żyje i na którym ma miliony.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Songo89K pisze:Ink bez urazy,ale niektórzy,w tym Ty piszecie tylko MYFXBOOK,dajcie MYFXBOOK,przecież tutaj liczą się umiejętności nauczania,a nie jego osiągi.
Jadąc na jakiekolwiek szkolenie nigdy nie masz pewności, że ten który cię szkoli dobrze przekaże Tobie swoją wiedzę ale udostepniając statystyki mam większą pewność, że to jest coś warte.
Songo89K pisze:Dlatego osobiście uważam,że najważniejsze są opinie kursantów.
Jakich kursantów?? Tych, których właśnie próbuje przekonać do swojego szkolenia??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

ODPOWIEDZ