zicmar pisze:90% inwestuje za pomocą MT4, i co? Tak Twoim zdaniem, robią dobrze, czy zle?
Ja dzięki Tobie, bo to Ty pokazałeś mi mozliwości działania srednich u Dukasa, zawsze bede lasował w swoich szkoleniach otworzenie rachunku u wiarygodnego brooka, który nie oszukuje i czy Twoim zdaniem jestem w tym momencie naciągaczem? A co daje początkujacemu mfx? Moim zdaniem pozory wiarygodności i nic wiecej. Po co w takim razie to lansować? Sprzedawać fikcje? Ktos mi niedawno pokazał myk, jak mozna sobie na MT4 dowolny trejd ustawić, dasz rade to zrobić na Platformie Duksa? Raczej cieżko bedzie, no to kto bedzie Twoim zdaniem w tym momencie bardziej wiarygodny? ten z mfx czy ten u Dukasa?
Usiłuje w tym momencie powiedziec jedną ważną rzecz, ze miedzy kiczem a sztuką jest bardzo cienka linia, a tutaj jest przekraczana, niestety w kierunku kiczu
Zicmar
Zbyszek weź się nie denerwuj ;-)
Naprawdę nie chodzi mi o jakąkolwiek platformę, żadnej tu nie wymuszam ani nie pochwalam. Ot użyłem informacji o mt4 bo ta jest najbardziej popularna. Ale nie ma najmniejszego znaczenia za pomocą jakiej platformy ktoś inwestuje o ile chciałby zaprezentować wyniki z konta real.
alyjak pisze:Z analizy wypowiedzi w watku widze, ze szkolacy musialby poddac sie niewiarygodnie dziwnym testom takim jak:
Proponuję czytać ze zrozumieniem. NIE MAM ZAMIARU WYMUSZAĆ na kimkolwiek obowiązku weryfikacji / testu. Może to być dobrowolne, a dające duże profity.
alyjak pisze:- myfxbook i trejdy z kilku miesiecy co najmniej (w tym kazdy user na forum mialby inne wymagania i prawdopodobnie, zeby wszystkich zadowolic nalezaloby miec udokumentowa historie z 10 lat z pieczatka KNF co najmniej + opis kazdej transakcji)
Nie popadajmy w paranoję, wystarczy z miesiąca o ile jest ich więcej jak np 50.
alyjak pisze:
- dac kazdemu dostep do konta realnego (co uwazam, mowiac grzecznie, za nieporozumienie)
Nikt nie każe dawać głównego konta. Tak samo jak otwierając działalność musisz poczynić pewne kroki, tak samo chcąc skorzystać z profitów posiadania wyróżnionego wątku musisz poczynić pewne kroki.
Jeżeli naprawdę regularnie zarabiasz to jaki problem przedstawić te 50 trejdów z konta real założonego tylko w tym celu ? Żaden.
alyjak pisze:- jesli szkolacy ma konto real u innego brokera niz ten z MT4 to nalezy specjalnie zalozyc konto real u jakiegos brokera z Mt4 i specjalnie przez kilka miesiecy pokazywac zagrania real coby se kazdy mogl ocenic i podyskutowac
O tym pisałem już wyżej. Ani nie wymaga się mt4, ani roku transakcji wstecz.
alyjak pisze:-wypadaloby rowniez kazdemu zagwarantowac (pewnie jeszcze na pismie), ze po szkoleniu bedzie zarabial co najmniej tyle, co szkolacy
O tym nie ma mowy co już dawno przedyskutowałem.
alyjak pisze:- jesli szkolacy nie ma zamiaru niczego takiego robic, moze poddac sie weryfikacji przez Moda, z tym, ze wtedy Mod moglby zostac posadzony o korupcje lub prywate a nawet zmowe lub spisek
Na ten temat też już się wypowiadałem.
alyjak pisze:Niech w watku wypowiadaja sie Moderatorzy oraz OSOBY FAKTYCZNIE ZAINTERESOWANE SZKOLENIEM.
Ja proponuję czytać pewne odpowiedzi ze zrozumieniem. Bo co chwila muszę powtarzać to samo.
Poza tym ja NIC NIE NARZUCAM. Dałem tylko propozycje zmian a Wy komentujecie je jakby już obowiązywały.