Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Archanioł pisze:No ale post był bardzo niewygodny ... więc trzeba było szybko usunąć ...
Co Ty pierd.....? Jaki niewygodny? Dla kogo?
Jakie szybko? 24H i potem jeszcze w koszu 24H.
Szybko to jest jak naciskam usuń i znika.
Ja to moderowałem i dla mnie był po prostu niewiarygodny.
Sam zainteresowany nie ma uprawnień w tym dziale i nie mógłby sam usunąć.
To była moja własna decyzja i jestem przekonany że słuszna.
Ale część ludzi chciałaby żeby się lała krew na forum bo przecież to jest ....fun.
A to że zadymę zacząłeś Ty podgrzewając sytuację pisząc z różnych nicków to już mało kto pamięta.
Winny jest ten który wtedy ten cały burdel i nagonkę próbował ogarnąć. Czyli Mod!
Archanioł pisze:Wystarczyło zadać kilka szczegółowych pytań, chociażby dotyczących wyglądu szkolącego, aby to zweryfikować.
No to przecież właśnie dałem mu 24h na zweryfikowanie. Mógł się jakoś ze mną skontaktować i załatwilibyśmy to wtedy jak ludzie. Próbowałem.
Ale wolał napisać że się boi o własne zdrowie że go jakieś zbiry dorwą.
Wiesz co? Dla mnie to dziecinada i tyle.
popieram teze fxlamera, czasy interwencjonizmu źle wpływają na finanse.
Zgadzam się z Tobą. Ale staram się żeby zapanowała jakaś przejrzystość.
Nie podoba mi się sytuacja kiedy forum jest używane do zbierania klientów.
Bo to potem mogą tworzyć się skróty myślowe w stylu "zapisałem się na nawi na szkolenie"
Nie podoba mi się tworzenie bazaru z forum.
Chce ktoś poinformować o swoim szkoleniu. Ok. Ale niech da odnośnik do swojej strony i tam niech reszta się odbywa.
Tutaj ewentualnie pytania czy opinie.
Taka sytuacja była w przypadku szkolenia PIE i skontaktowałem się z Adamem.
Dogadaliśmy się bez problemu.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

daromanchester pisze:Co Ty pierd.....? Jaki niewygodny? Dla kogo?
Rusz głową (tą górną) dla kogo niewygodny. To był post, który się ukazał w wątku reklamującym szkolenia.
Więc niewygodny dla szkolącego, to chyba jasne ...
daromanchester pisze:Ja to moderowałem i dla mnie był po prostu niewiarygodny.
Szkoda że tak jednoosobowo uznałeś, że niewiarygodny i usunąłeś. Może należało to zostawić ocenie innych userów?
Jak rozumiem osoby "zadowolone" mogą się podpisywać nickami, a osoby niezadowolone muszą podać imie i nazwisko i co jeszcze?
Jaka q.rna nagle troska o biednych użytkowników, żeby nie słuchali, że gość niezadowolony ze szkolenia ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Archanioł ja Ciebie nie rozumiem.
Byłeś na szkoleniu MrYogi i Zicmar.
Smarowałeś na nich pod różnymi nickami.
Ale czemu pod swoim nickiem tego nie zrobiłeś?
Skoro jak pisałeś byłeś niezadowolony.
Czemu nie miałeś cywilnej odwagi tego zrobić wprost???
Chowając się jak tchórz za anonimowymi IP.
Napisałbyś pod swoim nickiem wprost i wszyscy byli by happy :D
No może poza szkolącymi. Ale wierz mi że z 2k postów na koncie nikt by Twojej opinii nie usunął.
No ale może na tym Ci zależało żeby zdyskredytować branżę szkoleń i otworzyć furtkę do kont PAMM którymi się teraz sam zajmujesz?
Ale z tego co widzę patrząc po Twojej stopce (jeśli nie ma znowu jakiejś ściemy) to te szkolenia były strzałem w dziesiątkę :mrgreen:
A teraz trzeba obrzydzić szkolenia żeby inni nie poszli Twoją drogą :roll:

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

daromanchester pisze:
Zgadzam się z Tobą. Ale staram się żeby zapanowała jakaś przejrzystość.
Nie podoba mi się sytuacja kiedy forum jest używane do zbierania klientów.
Bo to potem mogą tworzyć się skróty myślowe w stylu "zapisałem się na nawi na szkolenie"
Nie podoba mi się tworzenie bazaru z forum.
Chce ktoś poinformować o swoim szkoleniu. Ok. Ale niech da odnośnik do swojej strony i tam niech reszta się odbywa.
Tutaj ewentualnie pytania czy opinie.
Taka sytuacja była w przypadku szkolenia PIE i skontaktowałem się z Adamem.
Dogadaliśmy się bez problemu.

Pozdrawiam
Darek
Może to jest kluczem do rozwiązania problemu?
Na forum tylko ogłoszenie - szkolący organizuje własne zaplecze do zadawania pytań.

Jeden wątek do wyrażania opinii (ogólnie o szkoleniach) już jest.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

daromanchester pisze:Ale czemu pod swoim nickiem tego nie zrobiłeś?
Skoro jak pisałeś byłeś niezadowolony.
Ehh widzisz, jakby tamten wątek nie był usunięty, to byłoby mi łatwiej wytłumaczyć dlaczego tak zrobiłem. Nie było moim początkowym celem to, do czego doprowadziła wtedy ta cała dyskusja.
Teraz ten wątek też już zaczyna przypominać tamten, a to tylko świadczy o tym, że temat szkoleń to jedno wielkie SZAMBO.
Niestety jak się czyści szambo, to można się pobrudzić gównem ...

Cyb wystąpił ze słuszną inicjatywą, ale jak widać jego pomysł został źle przyjęty ...
daromanchester pisze:No ale może na tym Ci zależało żeby zdyskredytować branżę szkoleń i otworzyć furtkę do kont PAMM którymi się teraz sam zajmujesz?
Nie, to też nie było moim celem. Przy okazji prosze o usunięcie mojej reklamy, żeby nie było wątpliwości w tej kwestii.
daromanchester pisze:Ale z tego co widzę patrząc po Twojej stopce (jeśli nie ma znowu jakiejś ściemy) to te szkolenia były strzałem w dziesiątkę
Moje wyniki to nie wynik szkoleń, bo żadnego nie ukończyłem (rezygnowałem w trakcie).
Natomiast ja, w przeciwieństwie do większości na tym forum pokazałem konto real na myfxbook-u, a zainteresowanym udostępniałem również hasło inwestora ...
daromanchester pisze:A teraz trzeba obrzydzić szkolenia żeby inni nie poszli Twoją drogą
Odwracasz kota ogonem. Ja nie obrzydzam szkoleń.
Tylko np ja chciałem się szkolić u osoby, która SYSTEMATYCZNIE ZARABIA na FX, a nie u osoby, która "dobrze przekazuje wiedzę" jak można przeczytać w niektórych postach.

Cofnij się kilka stron i przeczytaj co napisałem o inicjatywie Cyb-a, że jest bardzo słuszna.
Uważam, że nikt uczciwy, kto planuje szkolić innych nie powinien nawet zaczynać myśleć o tym, jeśli nie pokaże realnego konta na myfxbook-u i nie da hasła inwestora ...
Jak widać nie wszyscy podzielają moją opinię ... Pływajcie sobie zatem nadal w tym szambie ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Archanioł pisze:Cofnij się kilka stron i przeczytaj co napisałem o inicjatywie Cyb-a, że jest bardzo słuszna.
Uważam, że nikt uczciwy, kto planuje szkolić innych nie powinien nawet zaczynać myśleć o tym, jeśli nie pokaże realnego konta na myfxbook-u i nie da hasła inwestora ...
Tak, nie wątpię że jest to kryterium ku któremu skłania się przeważajaca większość forum.
Ja tu się bawię w rolę "adwokata diabła" żeby przedstawić inny punkt widzenia.
Cyb kieruje się podejściem najlepszym dla traderów, ja dla forum.
Nie mówię że moje argumenty są the best ale w jakiś sposób logiczne i uzasadnione.
I cieszę się że udało mi się tymi argumentami kogoś przekonać, ale będę jeszcze bardziej zadowolony jeśli ktoś mi udowodni że się mylę i uda nam sie wprowadzić proste i jasne rozwiązania w tej sprawie.

Dla mnie sprawa jest jasna. Ktoś umieszcza szkolenie i nie jest zainteresowany udowadnianiem swoich umiejętności to ludzie powinni to olać.
Ale ludzie są jacy są, zawsze znajdzie się jakiś naiwny na filtr do wody czy super garnki do gotowania.
Jak to mówią "głupich nie sieją sami się rodzą".

Z powodów które podałem wcześniej uważam że weryfikacja forumowa zaszkodzi samemu forum.
Ale byłbym naprawdę szczęśliwy gdyby ktoś stworzył serwis na którym by testował różnych szkolących.
Tak jak są serwisy testujące EA, PAMM czy robiące rankingi brokerów.
Z chęcią widziałbym na tym forum link do takiej strony jeśli by była robiona rzetelnie i transparentnie.
Swojego czasu bardzo kibicowałem Cybowi gdy zdecydował się przetestować system Zicmara.
Chodziło mi wtedy po głowie żeby wybrać jakieś dwie niezależne osoby na forum które by przeprowadzały obiektywnie takie testy.
Ale potem nawarstwiła mi się masa wątpliwości i pytań w związku z czym odstąpiłem od tego.
Na to forum niesłusznie bardzo często jest wylewana masa pomyj.
Oskarżając nas o wszystko oprócz gradobicia i kokluszu.
Dlatego wolałbym nie dawać następnych wyimaginowanych argumentów adwersarzom że forum istnieje tylko po to żeby promować szkolenia.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

daromanchester pisze:Dlatego wolałbym nie dawać następnych wyimaginowanych argumentów adwersarzom że forum istnieje tylko po to żeby promować szkolenia.
No ja sam dostałem nie raz opinię że jestem tu tylko dla $, dla szkoleń. Tylko jakich $ i jakich szkoleń się pytam..

Niestety wszystkim się nie dogodzi a jak ktoś próbuje ewidentnie wałki robić to sprawa jest jasna, ale nie u nas.. Zaraz jest grupa "oburzonych"..
Zawsze powtarzam że jak się komuś nie podoba to niech tworzy własną stronę i tam wylewa szambo - ile chce, kiedy chce i o czym chce.

Paradoksalnie Ci co często tworzą tu bagno mają najwięcej pretensji że poziom forum spada..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ